Amatör Balıkçılık Turizm izni Belgesi :
4/2 NUMARALI AMATÖR AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞININ DÜZENLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2016/36) – Bu tebliğ 2020 tarihine kadar geçerlidir.
Amatör Balıkçılık Turizm İzni
MADDE 6 – (1) Amatör balıkçılık turizm faaliyetinde bulunacak olan vergi mükellefi gerçek ve tüzel kişilere, alındığı tarihten itibaren 2 yıl geçerli olmak üzere il müdürlüklerince “Amatör Balıkçılık Turizm İzni” verilir. Bu belge sahibi gerçek ve tüzel kişiler, izin belgesinde belirtilen gemilerde avcılık yaptırdıkları amatör balıkçıların bu Tebliğde belirtilen kurallara uygun olarak avlanmasından sorumludur. Bu Tebliğ ile belirlenen kurallara aykırı olarak avcılık yaptıran, avlanmasına engel olacak tedbirleri almayanların belgesine el konularak iptal edilir. İzin verilenlere ve izin belgesinde belirtilen gemilere 2 yıl süre ile yeni belge verilmez.
(2) Amatör Balıkçılık Turizm İzni Belgesi Ek-4’de yer alan forma uygun düzenlenir.
Tanımlar:
MADDE 3 – (1) d) Amatör balıkçılık turizmi: Yerli ve yabancı amatör balıkçıların bu Tebliğ ile getirilen kurallara uymak kaydıyla katıldıkları amatör balıkçılık amaçlı turizm etkinliğidir.
Amatör Balıkçılık Turizm İzni Belgesi Niçin Alınır
“Amatör Balıkçılık Turizm İzni” Yabancı uyruklu olup Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Belgesi olmayan amatör balıkçıları balık avlamaya çıkarmak için alınır. Bu belge vergi levhası olan ticaret erbabı gerçek ve tüzel kişiliklerce “İl Gıda ve Hayvancılı Müdürlüklerinden” belli bir bedel ödeyerek alınır. T.C. Kimlik Belgesi olan Türk veya yabancı uyruklu kişiler için alınmasına gerek yoktur. Burada önemli nokta balık avına katılacak kişinin T.C. Kimlik Belgesinin olup olmamasıdır.
AVLANMA FİŞİ
Yabancı Uyruklu Amatör Balıkçıyı Balık Avına Çıkarırken Avlanma Fişi Alınır
Yabancı uyruklu amatör balıkçıları balık avına çıkarırken İl Gıda ve Hayvancılı Müdürlüklerinden “Avlanma Fişi” alınması gerekir. Avlanma Fişinin süresi ava başlandığı tarihten itibaren üç gündür. Bu tarih, Avlanma Fişi alındığında belirtildiği için belge üzerinde belirtilen tarihten itibaren geçerlidir. Avlanma Fişi her yabancı uyruklu amatör balıkçı için ayrı ayrı alınması gerekir. Örneğin yabancı uyruklu üç kişi balık avına çıkacaksa 3 (üç) adet Avlanma Fişi alınmalıdır. Avlanma Fişi balık avı esnasında teknede bulunması zorunludur. Avlanma Fişi düzenlendiğinde İl Gıda ve Hayvancılı Müdürlüğü tarafından Sahil Güvenlik Bölge Müdürlüğüne bilgi verilmektedir. Belge kullanım tarihi ilgili Sahil Güvenlik Komutanlıklarına bildirilmektedir. Bu yüzden kontrol etmeye gelmeleri muhtemeldir. Sahil Güvenlik kontrollerinde Amatör Balıkçılık Turizm İzni ve Avlanma Fişi ibraz edilmesi gerekmektedir.
Avlanma Fişini Alırken Gerekli Bilgiler
Amatör Balıkçılık Turizm İzni sahibinin,
- Adı Soyadı,
- İzin Belgesi Numarası ve Tarihi,
- Teknenin Adı ve Numarası,
- İznini Alındığı Yer,
- Avlanmayı Yapacağı Yer,
- Ava Başlayacağı Tarih
Yabancı Uyrukluları Balık Avına Çıkarmak İçin Gerekli Belgeler
- Amatör Balıkçılık Turizm İzni
- Avlanma Fişi
- Teknenin ve kaptanın evrakları
Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/CpSP0-JsOMY
Menderes bey özel ruhsatlı teknem var, bir arkadaşımın yeşil ruhsat plakasını askıdaki tarihi dolduğu için benim teknenin üzerine yaptık tekne oldu yeşil ruhsatlı. Ben yanimda kişi (sarı kağıtsız) alamayacağımı öğrendiğim an hayatım karardı. Tekrar özele çevirmem için “ce” belgeleri istediler bu iş te olmadı . Liman md. Çalışanı bana turistlik amaçlı ruhsat almamı tavsiye etti .belediyede sigortalı çalışanım. Tekneyi eşimin üzerine yapıp bu ruhsatın peşine gideceğim bana bir yol gösterin lütfen.
Saygılar Bartın Hüseyin Kazancı
Durum oldukça karışık gözüküyor. Keşke yardımcı olabileceğim bir durum olsaydı. Bu konuya tek çözüm bulacak merci Liman Başkanlıklarıdır.
Merhaba menderes abi. Amatör balıkçılık turizm izin belgesi ile balığa çıkarmak için amatör denizci belgesi kullanılabiliyor mu. Yoksa ticari kaptanlık belgesi gerekiyor mu. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Turizm İzin Belgesi alabilmek için ticaret erbabı olmak gerekiyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlükleri belgeyi düzenlemek için vergi levhası, faaliyet belgesi gibi resmi evraklar istiyor. Bu belgeyi kullanmak için her türlü kaptanlık belgesi yeterlidir.
Amatör Balıkçılık Turizm İzni Belgesi nereden alınabiliyor? Niçin alınmak zorunda? Almak İçin Ne gerekiyor? Maliyeti nedir? Nasıl kullanılıyor?
Amatör Balıkçılık Turizm İzni Belgesi Nereden Alınabiliyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüklerinden alınabilir.
Niçin Alınmak Zorunda
T.C. vatandaşı olmayan ve T.C. Kimlik belgesi bulunmayan yabancıları AMATÖR balık avına veya turuna çıkarmak için alınmak zorundadır.
Almak İçin Ne Gerekiyor
Gerçek veya tüzel kişi vergi mükellefi olmak, bir limana yatlı amatör balık avıyla uğraşacak bir tekne sahibi olmak ve T.C. vatandaşı olmak gerekiyor.
Başvuru esnasında bulunması gereken belgeler:
Vergi Levhası
Tekne Belgesi (Bağlama Kütüğü Ruhsatnamesi)
Maliyenin verdiği Faaliyet Belgesi
T.C. Kimlik Kartı
Maliyeti Nedir
385 TL. maliyeti vardır. Bu bedel Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne belgeye için başvurulduğunda ödenir. Makbuz ve yukarıda sayılan belgelerle beraber Su Ürünleri Memuruna belge düzenlemesi için başvurulur.
Nasıl Kullanılır
Yabancı uyruklu bir amatör balıkçı balık avına veya turuna çıkmak için müracaat ettiğinde o kişi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl veya İlçe Müdürlüklerinden “AVLANMA FİŞİ” alınarak kullanılır. Balık avı esnasında her iki belge(Amatör Balıkçılık Turizm İzni Belgesi ve Avlanma Fişi) ve yabancı uyruklu amatör balıkçının pasaportu teknede hazır bulunması gerekir.
Daha geniş bilgi için ilgili link: https://www.adrasanbalik.com/amator-balikcilik-turizm-izni-belgesinin-alinmasi-kullanimi/.html