AMATOR BALIKCILIK TURIZM IZNI BELGESININ ALINMASI KULLANIMI

Amatör Balıkçılık Turizm izni Belgesinin Alınması Kullanımı :

DİKKAT

Turizm İzin Belgesi 1 Eylül 2020 tarihinden itibaren “Ticari Amaçlı Amatör Balıkçılık Turizm İzin Belgesi” olarak değiştirilmiş ve ticari kapsama alınmıştır.

Değişiklik Link’i:

TICARI AMACLI AMATOR BALIKCILIK TURIZM IZIN BELGESI

Lütfen Yukarıdaki Link’e Bakınız.

**

Amatör Balıkçılık Turizm İzni Belgesi nereden alınabiliyor? Niçin alınmak zorunda? Almak İçin Ne gerekiyor? Maliyeti nedir? Nasıl kullanılıyor? Avlanma Fişi Nasıl Alınır? Avlanma Fişi Başvuru Dilekçesi Örneği

AMATOR BALIKCILIK TURIZM IZNI BELGESININ ALINMASI KULLANIMI

Amatör Balıkçılık Turizm İzni Belgesi Nereden Alınabiliyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüklerinden alınabilir.

AMATOR BALIKCILIK TURIZM IZNI BELGESININ ALINMASI KULLANIMI

Niçin Alınmak Zorunda

T.C. vatandaşı olmayan ve T.C. Kimlik belgesi bulunmayan yabancıları AMATÖR balık avına veya turuna çıkarmak için alınmak zorundadır.

GEMIADAMI SINAV SORULARI VE CEVAPLARI BIR ARADA

Almak İçin Ne Gerekiyor

Gerçek veya tüzel kişi vergi mükellefi olmak, bir limana yatlı amatör balık avıyla uğraşacak bir tekne sahibi olmak ve T.C. vatandaşı olmak gerekiyor.

Başvuru esnasında bulunması gereken belgeler:

  • Vergi Levhası
  • Tekne Belgesi (Bağlama Kütüğü Ruhsatnamesi)
  • Maliyenin verdiği Faaliyet Belgesi
  • T.C. Kimlik Kartı

Maliyeti Nedir

385 TL. maliyeti vardır. Bu bedel Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne belgeye için başvurulduğunda ödenir. Makbuz ve yukarıda sayılan belgelerle beraber Su Ürünleri Memuruna belge düzenlemesi için başvurulur.

AMATOR BALIKCILIK TURIZM IZNI BELGESININ ALINMASI KULLANIMI

Nasıl Kullanılır

Yabancı uyruklu bir amatör balıkçı balık avına veya turuna çıkmak için müracaat ettiğinde o kişi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl veya İlçe Müdürlüklerinden “AVLANMA FİŞİ” alınarak kullanılır. Balık avı esnasında her iki belge(Amatör Balıkçılık Turizm İzni Belgesi ve Avlanma Fişi)  ve yabancı uyruklu amatör balıkçının pasaportu teknede hazır bulunması gerekir.

DENIZCILIK TERIMLERI SOZLUGU

Avlanma Fişi Nasıl Alınır

Avlanma Fişi almak için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl veya İlçe Müdürlüklerine başvurulur. Bu müdürlüklerde bulunan su ürünleri memurları bu belgeyi düzenlerler. Belge, Amatör Balıkçılık Turizm İzni Belgesi sahibi kaptanların şahsen başvurusu üzerine düzenlenir.

Belge sahibi kaptandan şu belgeleri ibraz etmesi istenir:

  • Amatör Balıkçılık Turizm İzni Belgesi aslı ve fotokopisi,
  • Kaptanın T.C. Kimlik Kartı,
  • Kaptanın Başvuru Dilekçesi,
  • Tekne Adı ve Numarası
  • Avlanmanın Yapılacağı Yer
  • Ava Başlanacak Tarih (Avlanma Fişi, bu tarihten itibaren 3 gün boyunca geçerlidir.)
  • Yabancı Uyruklu Amatör Balıkçının İsim ve Soyadı, Ülkesi ve Pasaport Numarası

AMATOR BALIKCILIK TURIZM IZNI BELGESININ ALINMASI KULLANIMI

Avlanma Fişi Müracaatında Kaptanın Yazacağı Dilekçe Örneği

İL/İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜNE

                                                                                                                 ………………….

Antalya İl Müdürlüğünden almış olduğum “Amatör Balıkçılık Turizm İzni” belgesine istinaden aşağıda isimleri yazılı yabancı uyruklu kişilere …./…./2018 günü ………………………………………………. açıklarında amatör balık avcılığı yaptırmak istiyorum.

Amatör balık avcılığı için …. adet avlama fişi düzenlenerek tarafıma verilmesi hususunda gereğini arz ederim.

                                                                                                                                   …./…./2018

Av Turuna Katılacak Yabancı Uyruklu

Kişilerin İsimleri, Ülkeleri ve Pasaport Numarası

1-

2-

3-

Amatör Balıkçılık Turizm İzni Belgesi Sahibi Kaptanın

Adres:

Telefon:

İmzası:

BALIK AVI

AMATOR BALIKCILIK TURIZM IZNI BELGESININ ALINMASI KULLANIMI

Amatör Balıkçılık Turizm İzni Belgesinin Alınması Kullanımı

AKYA AVI SEVINCINI RUS ARKADASIMIZLA BERABER YASADIK

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/CpSP0-JsOMY

Amatör Balıkçılık Turizm İzni Belgesinin Alınması Kullanımı

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, DENIZCILIK TERIMLERI MEVZUAT, FOTOGRAFLAR, MEVZUAT kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

AMATOR BALIKCILIK TURIZM IZNI BELGESININ ALINMASI KULLANIMI için 8 cevap

  1. Tamer der ki:

    Hocam ben Liman Başkanlığa sordum. Amatör Turizm İzin Belgesi için “gemici yada usta gemici olamadı gerekiyor” dediler. Beni aydınlatır mısın? Teşekkürler.

  2. Vural der ki:

    Amatör balıkçılık yapıyorum 7.50 /2.20 boyunda balıkçı teknem var. 25_112019 tarihinde gece demorli haldeyken 906 istinye kayıtlı baltabaş sahil guvenlik gemisi bana yanasip bir uzman cavus indirdi daha sonra evraklarını ver dedi herşeyim tamamdır sadece yanımda beş arkadaşım vardı bunlardan para alıyor m usun dedi arkadaşlarım dedim tuttu bana amatör balıkçılık turum belgesini sordu bende dedim arkadaşlarım türk yabancılar için dehilki o belge dedim ve bana 480tl ceza kesti doğrusu nedir..saygillarimla

    • Menderes Yahşi der ki:

      En doğru bilgilendirmeyi bağlı bulunduğun Liman Başkanlığından alabilirsin. Liman başkanlığına ceza makbuzunu da götürün. Gerekirse onlar Sahil Güvenlik Komutanlığıyla irtibata geçip tam bilgilendirme yaparlar.

      Başka birisinin vereceği bilgi kesinlikle eksik veya yanlış olacaktır.

  3. Mesut der ki:

    Amatör balıkçı turizm izin belgesi alındıktan sonra ehliyet ne olacak? Gemici ehliyeti mi? Yoksa amatör denizci ehliyeti geçerli mi?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Amatör Balıkçılık Turizm İzin Belgesi alabilmek için en azından basit usul işletmenizin olması gerekir. Faaliyetin devamlılığı açısından Esnaf Odası kaydı da talep edilebilir. Bir limana kayıtlı tekneniz olduğunu Liman başkanlığının düzenlediği Özel veya Ticari Tekne Kaydıyla belgelemeniz gerekir. Nüfus Kağıdı fotokopisi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvuruda bulunup ilgili harcı ödeyerek belgeyi alabiliyorsunuz.

      Eğer eş ve dostlarınızla balık avına çıkıyorsanız. Kaptan olarak tekneyi kullanmak için Amatör Denizcilik Ehliyeti yeterli olur. Amatör Denizcilik Turizm İzin belgesi ile amatör kapsamda yabancı uyruklu arkadaşlarınızla balık avına çıkabilirsiniz. Her yabancı için İl veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvurarak Avlanma Fişi almanız gerekir. Avlanma Fişi, Amatör Balıkçılık Turizm İzin Belgesi sahibi tarafından, belge ibraz edilerek bizzat alınması gerekmektedir. Avlanma Fişi bedeli 2018 tarihi itibariyle TL.29.- olarak alınıyordu. Her sene fiş bedeli günün rayicine göre yeniden ayarlanıyor. Balık avına çıkarken Avlanma Fişi mutlaka teknede bulunması gerekir. Avlanma Fişi 3 gün boyunca geçerlidir. Yani kimin için alındıysa o kişi üç gün boyunca aynı fişle balık avına katılabilir.

      Eğer ticari amaçlı olarak yabancıları balık avına çıkaracaksanız Gemici Ehliyeti yeterli olacaktır. Tabi kullanılan tekneye göre Usta Gemici, Gemiadamı veya Yat Kaptanı ehliyeti de gerekebilir. Belge kullanımı için gerekli olanlar ticari kullanımda da aynıdır.

  4. Irfan der ki:

    Bizim pansiyona yabancı müşteriler geliyor. Özellikle Rus müşterilerin balık avına ilgisi çok fazla oluyor. Bu yabancı uyruklu müşterileri balık avına çıkarmak için bir izin mi almak gerekiyor? Bu izin nereden nasıl alınıyor? Bu izni kim alabiliyor? Bu iznin ücreti nedir? Sizin almanız mümkün müdür?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Yabancı uyruklu müşterileri (T.C. Kimlik belgesi olmayan kişiler) balık avına çıkarmak için GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI İl ve İlçe Müdürlüklerinden bu izin mutlaka almak gerekiyor. Sahil Güvenlik Komutanlıklarına bağlı botlar balık avı esnasında kontrol yaptığında bu belge alınmamışsa veya teknede yoksa cezai işlem uygulamaktadır. Özellikle tekne sahibinin Turizm İzin Belgesine 2 seneliğine el konulmakta ve bu süre zarfında başka belge almasına da izin verilmemektedir.

      Bu belge GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI İl ve İlçe Müdürlüklerinden ücret karşılığı alınıyor. Bu belgenin ismi AVLANMA FİŞİ dir. Avlanma fişi her katılımcı için ayrı ayrı alınıyor. Her avlanma fişi 3 gün süre ile geçerli oluyor.

      Bu izni Amatör Balıkçılık Turizm İzin Belgesi sahibi olan rehber balıkçı kaptanın bizzat kendisinin alması gerekiyor.

      Avlanma Fişinin ücreti 30 TL dir.

      Belgeyi bizim almamız gerekiyor. Ama genellikle biz turda olduğumuz için bu belgeyi almamız teknik olarak mümkün olmuyor. Adrasan’ın ilçesi olan Kumluca’ya gidip dönmek yarım günü alıyor. Bu yüzden gerekli belgeleri Antalya ve Kumluca’daki ilgili memur arkadaşlara ibraz ettik. Bizim bilgi vermemiz durumunda arkadaşlar katılımcı veya onlar adına işlem yapacak arkadaşlara bu belgeyi düzenleyip veriyor. Ama bu her yerde böyle yapılabileceği anlamına gelmiyor. Ancak ilişkilerin güvene dayanması ve sağlıklı olması durumunda mümkün olabiliyor.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.