RAPALA TROFE SINARIT AVIMIZ

Rapala Trofe Sinarit Avımız :

Balık avı turu, tur şekli; dip rapalası kullandığımız dip oltası ile Sinarit avı.

RAPALA TROFE SINARIT AVIMIZ

Murat ve Cem bir gün önceden gelip bizim pansiyonda konakladılar. Sabah erkenden pansiyonun bahçesinde buluştuk. Balık avı malzemelerimizi hazırladık. Adrasan Sahilinin yolunu tutuk. Tekneye binip Pırasalı Adaya doğru yol almaya başladık. Kapıarası yakınlarında iki tane dip rapalası çıkardık. Dip sırtısı için takımları hazırlayıp denize bıraktık. Takımları 20 -40 m arası derinlikten çekerek büyük balık avı yapmayı amaçlıyorduk.

RAPALA TROFE SINARIT AVIMIZ

Dip oltası ile genellikle Sinarit, Lagos, Akya, Barakuda, büyük Yazılı Orkinos avı yaparız. Şimdiye kadar avladığımız Sinarit ve Lagos avlarının yüzde yetmişini dip sırtısı ile avladık. Özellikle yem balığının az olduğu dönemlerde, bu olta takımı çok etkili olmaktadır.

RAPALA TROFE SINARIT AVIMIZ

Dip Rapalası ile Dip Sırtısıyla Balık Avı Yönteminin Zorluğu

Rapalayı indirdiğimiz derinliği ve bu derinliklerdeki dip yapısını çok iyi bilmemiz gerekir. Dip yapısını bilmediğimiz yerlerde dip sırtısı çekerken devamlı olarak dibe takılma problemleri yaşayabiliriz.

Balık bulucu kullanımı bu problemi nispeten çözebilir. Ama başka sorunlarda vardır. Bunlar tekne hızı ve teknenin 50 – 100 m arkasından 10 – 30 m dipten gelen olta takımlarıdır. Dip sırtısı çekmekte olduğumuz takımlar arasında gerekli koordinasyonu iyi yapmamız gerekir. Bu koordinasyonu iyi yaptığımız zaman, Sinarit ve Lagos avı açısından büyük avantaj elde etmiş oluruz. Aksi durumda ya takım yukarıdan gelir. Yada dip zemine takılır. Yukarıdan gelirse balık avı yapma ihtimali düşer. Takılırsa kurtarmak için çabalamak gerekir. Bazen kurtaramayız ve koparmak zorunda kalırız.

RAPALA TROFE SINARIT AVIMIZ

Ceneviz Koyu Biz Bereketiyle Karşılıyor

Adrasan Koyunda başladığımız dip sırtısı üç saat sonra Ceneviz Koyunda netice verdi. Ceneviz Koyunun girişindeki adacıkların etrafından dolaşırken kaloma hızla boşalmaya başladı. Başlangıçta çok hızlı olan çekiş hemen sonra son buldu. Olta dibe takılmış gibiydi. Hemen diğer takımları toplamaya başladık. Takılan oltayı gergin tutmaya azami gayret gösterdik. Kurşunların taşlara takılmasını istemiyordum.

Diğer oltalar toplanınca motoru geri vitese takarak oltanın üzerine gittik. Tam üzerine geldiğimizde oltaya biraz sertçe asıldım. Misina gerildi. Tam gevşetmeye hazırlanırken oltada kafa vuruşlarını hissettim. Balık ilk çekişte taştan çıktığını görünce, “oltada balık var. Muhtemelen bu Sinarit” dedim.

Takımı çekmeye başladık. Balık basmaya çalıştığında kaloma sesi yükseliyordu. Mesafe kısalmıştı. Balık gelmek üzereydi. Mesafe kısaldığı için balığın, misinayı patlama ihtimalini devamlı olarak göz önünde bulunduruyordum. Ama Sinarit taşta kendini yeterince yorduğu için çok fazla uğraştırmadı. Balığı kolayca tekneye aldık.

Sinarit tekneye gelene kadar ne olduğuna anlam vermeye çalışan Murat ve Cem sevinç çığlıkları atmaya başladılar. Biraz önce oltamız takıldığı için üzülmüştük. “Rapalayı, takımı kurtarabilecek miyiz?” diye düşünüyorduk. Şimdi teknede 5 kg Sinarit avı vardı. Bu durumda kim olsa çok sevinirdi. Kayıp düşüncesi büyük bir ödüle dönüşmüştü.

SINARIT AVI COK SEVINDIRDI

Sinarit Avı Videosuhttps://youtu.be/MR38Iuo6DTs

Rapala Trofe Sinarit Avımız

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI HIKAYELERI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.