GOCMEN BALIKLAR NASIL YERLESIK BALIK OLUR

Göçmen Balıklar Nasıl Yerleşik Balık Olur :

GOCMEN BALIKLAR NASIL YERLESIK BALIK OLUR

Bir bölgenin yaşam şartlarının uygunluğu, o bölgenin yerleşilebilir olmasının temel şartıdır. Denizde bunun en temel şartı, bir bölgenin besin ve korunma açısından uygun olmasına bağlıdır. Bir bölgede ufak balık miktarının arttırılması, o bölgenin büyük balıklar tarafından mera olarak seçilmesi için yeterlidir. Büyük balık bir bölgede dilediği kadar kolay yiyecek bulabiliyorsa, barınma imkanları varsa, o bölgeyi mera olarak seçip o bölgede uzun zamanlar kalabilir. O bölgenin büyük balıklar tarafından tercih ediliyor olmaya başlamasıyla, balık merası haline gelmesi mümkün olur.

GOCMEN BALIKLAR NASIL YERLESIK BALIK OLUR

Ufak Balıkların Arttırılması

Ufak balıkların arttırılması için denizin temizliğine önem verilmesi gerekir. Deniz temizliği sağlanmasıyla doğal olarak ufak balık miktarında artış olmaya başlar. Bu artışın devamlılığı ve artarak çoğalması için ufak balıkların dış etkenler tarafından rahatsız edilmemesi gerekir. Rahat bir ortamın sakinliğinde meradaki canlılık miktarında hızla artış olmaya başlar. Bu artışı fark eden göçmen büyük balıklar bu meralarda daha fazla oyalanıp, kalış sürelerini uzatırlar.

Uzun yolculuk için enerji toplamak amacıyla daha uzun kalırlar. Büyük balıkların bir bölgede uzun kalması diğer balıklarında o bölgeye yönelmesini sağlar. Böylece bölgedeki balık miktarı artar. Bir bölgede canlılığın artması ile bazı göçmen balıkların bu bölgeyi mesken tutması mümkün olur. Bir süre büyük balıklarda bu bölgede rahatsız edilmezse, yerleşik hale gelen büyük balıkları diğer büyük balıklar takip eder. Bu sayede bölge yeniden balık açısından canlı bir mera haline gelir.

GOCMEN BALIKLAR NASIL YERLESIK BALIK OLUR

Merada Orfozların Varlığının Önemi

Orfoz bulunduğu merada kendi sığınması için pek çok kumla dolmuş taşın altını boşaltarak, labirent tarzında yuvalar açar. Bu yuvalar bir tehdit karşısında hemen sığınabilmesi için çok önemlidir. Orfozun açtığı bu yuvalar taş balıklarının tamamı tarafından kullanılmaya başladığında ve orfoz nüfuzu merada artış gösterdiğinde birçok taşın altı boşaltılarak yuva haline getirilir. Bu olay bir merayı gerçek balık yaşam alanı haline getirdiğinden çok önemlidir. Bu sebeple balık meralarının sağlıklı kalabilmesi açısından Orfozların varlığı çok önemlidir. Orfoz olmazsa bütün taşlar kumla dolar.

Artan Balığa Örnek Bir Avhttps://youtu.be/mM1GVGqsjYo

Göçmen Balıklar Nasıl Yerleşik Balık Olur

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.