BALIK AVI TURUNDA TUT BIRAK YONTEMININ UYGULANISINA BIR ORNEK

Balık Avı Turunda Tut Bırak Yönteminin Uygulanışına Bir Örnek :

Tut Bırak Yöntemi

Tut Bırak Yöntemine güzel bir örnek daha. Yeterince yemlik Palamut avladıktan sonra, avladığımız birkaç balığı geri bırakarak, balık bırakma konusunda, nefsimizi geliştirme çalışması yaptık. Ne kadar çok balık geri bırakırsak, balık avlama hakkını,o kadar çok elde ettiğimizi düşünmekteyiz.

BALIK AVI TURUNDA TUT BIRAK YONTEMININ UYGULANISINA BIR ORNEK

BALIKCILIGIMIZIN GELECEGI ICIN YAKALA BIRAK AVI

İhtiyaç Fazlası Balığı Geri Salmak

Avladığımız balığı birkaç defa anlatıp, video ve resimlerine birkaç defa baktıktan sonra unutmaya başlarız. Oysa, avlayıp elimize aldığımız balığı geri bıraktığımızda, o balıkla beraber kendimizden de bir şeyleri özgürleştirmiş oluruz. Bu sebeple geri bıraktığımız balığı anlattıkça özgürleşen balığın değeri gözümüzde daha fazla büyür. Bizim için değerli olan geri bırakma hikayeleridir.

Atilla ve Ediz avladıkları balığın ihtiyaç fazlasını geri bıraktılar. Bu davranışı başkalarına da örnek olması için yaptılar. Umulur ki, çok fazla balık avı yapmanın övünç vesilesi olduğu dönemler geride kalır. İhtiyaç fazlasının avı yapıldığında yarınlara balık kalmayacağını fark ederiz. Başkalarını da düşünerek ihtiyaç fazlasını geri salarsak ve balık avına son verirsek bu iş çözüm yoluna girer. Unutmayalım ki, başkalarını düşünürken, kendi geleceğimizi de garanti altına almış oluruz.

BALIK AVI TURUNDA TUT BIRAK YONTEMININ UYGULANISINA BIR ORNEK

Yazılı Orkinos avı yaparken denizde en fazla olduğunu düşündüğümüz balığın avını yaparız. Gerçekten de bu türü incelediğimizde denizde en fazla adete sahip balıktır. Yumurtadan çıkma ve yaşama oranı olarak en şanslı türlerdendir. Bunun sebebi; bu balıkların sürü balığı olması, çok hızlı olması ve çok çabuk büyüme kapasitesine sahip olması. Hızlı büyümesindeki sebep ise, sürü olarak çok hızlı bir şekilde yem balıklarına saldırıp, dilediğince yeme şansına sahip olmasıdır. Gümüş balıklarını en fazla tüketen balık bu balıktır. Bir de bu balıklar 10 Kg kadar büyüyebilmektedir. Bu balığın çoğalması için büyük bir avantajdır. Ayrıca bu duruma insanlığın beslenmesi açısından baktığımızda, çok büyük ekonomik değere sahip bir balıktır.

Yazılı Orkinos avı yaparken bu balıktan çok var deyip küçük boydayken avlanması doğru değildir. Yazılı Orkinos avı daha büyük boylarla sınırlı kalmalıdır. Böyle olunca daha büyük ekonomik sonuçlar elde edilecektir. Bu durum  insanların büyük balık avı  yapma isteğini de tatmin edecektir.

YAKALA BIRAK BALIK AVI

Yakala Bırak Avı Videosu: https://youtu.be/_6xA3rI8ggM

Balık Avı Turunda Tut Bırak Yönteminin Uygulanışına Bir Örnek

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI HIKAYELERI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.