BALIK AVI TURIZMININ TURKIYE OTELCILIK SEKTORUNE ETKISI

Balık Avı Turizminin Türkiye Otelcilik Sektörüne Etkisi :

BALIK AVI TURIZMININ TURKIYE OTELCILIK SEKTORUNE ETKISI

Balık Avı Turizmi Nedir

Ülkemizde tatilini geçirirken balık avı turlarına katılanların veya özellikle büyük balık avlamak için ülkemizi tercih edenlerin katıldıkları balık avı faaliyetidir. Genellikle denizin daha sakin olduğu Mayıs – Kasım ayları arası yapılır. Amatör balıkçılığın yaygınlaşmasıyla bir sektör olma yolunda mesafe kaydetmektedir. Ama özellikli bir sektör olabilmesi için büyük balık avı düzeyinde yapılması gerekmektedir. Büyük balık avı turizmi şeklinde yapıldığında “yakala bırak balık avı” şekline dönüşmektedir. Bu şekilde yapıldığında balık stoklarının atmasını sağlamaktadır. Özellikle büyük balık avına yönelim arttıkça küçük balıkların büyüme çoğalma şansı artmaktadır. Ufak balıkların büyümesi bu avın verimli geçmesini sağlamaktadır.

BALIK AVI TURIZMININ TURKIYE OTELCILIK SEKTORUNE ETKISI

Otel Konaklama Gün Sayısında Artış

Balık avı turizmi Mayıs – Kasım ayları arasında yapılabildiği için 180 günü kapsamaktadır. Ülkemizde otel konaklama gün sayısı ortalama 90 gün civarındadır. Balık avı turizmi otel konaklama gün sayısını neredeyse iki katına kadar arttırma potansiyeline sahiptir. Bu turizm gelirlerinin iki katına çıkması anlamına gelir. Ayrıca balık avı turizmine katılan turistlerin gelir seviyesini incelemek gerekir.

BALIK AVI TURIZMININ TURKIYE OTELCILIK SEKTORUNE ETKISI

Büyük balık avı turizmini sadece deniz kenarında değil bütün göl, nehir, baraj, derelerde yapma şansı vardır. Bu turizm faaliyetine en güzel örnek ülke Amerika Birleşik Devletleridir. Böylece turizm faaliyetini ülkenin her yerine taşıma şansı vardır. Bu sayede oralarda turizmi faaliyetlerini çeşitlendirip ülkemizin tanıtımını daha iyi yapabiliriz.

BALIK AVI TURIZMININ TURKIYE OTELCILIK SEKTORUNE ETKISI

Kişi Başına Elde Edilen Turizm Gelirinde Artış

Balık avı turizmine katılan turistlerin gelir seviyesi normal turistlere göre çok daha yüksektir. Bu durum turizmden elde edilen gelirin 3 – 5 kat daha artış gösterme potansiyeli vardır. Hobi turizmi düşünüldüğünde pek çok turizm kolunda durum böyledir. Özellikle tarih turizminde 365 gün turizm faaliyeti yapılabilmektedir. Pek çok turizm kolu için çok ciddi web siteleri hazırlanması ve güncel tutulması gerekir. Bir ülke için turizm istihdam ve refah anlamına gelmektedir.

BALIK AVI TURIZMININ TURKIYE OTELCILIK SEKTORUNE ETKISI

Turizme Bağlı Çalışan Sektörlerin Gelişmesi

Balık avı turizmi VIP düzeyde yapılmaya başladığında çok ciddi teknelere ve ekipmana ihtiyaç vardır. Bu ihtiyaç teknecilik ve ekipman sektörünün gelişimine ciddi katkı sağlayacaktır. Bu sektörlerdeki gelişim yurt dışına çıkan dövizlerin ülkede kalmasını sağlayacaktır. Bütün bu gelişmeler bu sektör maliyetlerini düşürecektir. Daha büyük karlılıkla yapılan balık avı turizmi yeni iş kollarının devreye girmesini zorunlu kılacaktır. Yeni iş, yeni aş demektir.

Alternatif İş Kollarında Gelişmeler

Balık avı turizmindeki gelişme alternatif pek çok iş kolu devreye girmesini sağlar. Her yeni iş kolu bir diğerini devreye sokar. Sektörün ihtiyaçları ve oluşan rekabet kalitenin artmasını sağlar. Kalite artışı verimliliği ve karlılığı arttırır.

İstihdam Artışı

Balık avının ihtiyaç duyduğu yeni iş kollarının devreye girmesiyle yeni istihdama ihtiyaç duyar. Turizmin ve bütün bu iş kollarının ihtiyaç duyduğu iş gücü ihtiyacı ülkenin istihdam sorununu hallederek ciddi bir refah artışı sağlar.

Büyük Balık Avı Videosu: https://dai.ly/x275nb1

Balık Avı Turizminin Türkiye Otelcilik Sektörüne Etkisi

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.