YEMLIK PALAMUT AVI YAPILINCA BUYUK BALIK AVI UMUDU ARTAR

Yemlik Palamut Avı Yapılınca Büyük Balık Avı Umudu Artar :

Yemlik Palamut Avı Yapılınca Büyük Balık Avı Umudu Artar :

Balık avında çok önemli bir kural vardır. Avını yapmak istediğiniz balık en çok neyi bulup yiyebiliyorsa onunla avını yapmaya çalışmak en doğru seçimdir. Akdeniz’in hemen her yerinde büyük balıkların en fazla bulacağı balık Palamut’tur. Tabii ki, burada Palamut ile beraber, genel anlamda Orkinos yavrularını kastetmekteyiz. Bu sebeple Palamut avı yapılınca büyük balık avı yapma umudu artar.

Palamut avı yapmayı kolaylaştıran faktör de, kıyılarda bolca bulunan yavru balıklardır. Kıyılarda ne kadar çok yavru balık olursa, onları yemek için gelen balıkların meralarda kalma süresi de uzar. Bu genel olarak balık bolluğu olarak tanımlanan durumdur.

YEMLIK PALAMUT AVI YAPILINCA BUYUK BALIK AVI UMUDU ARTAR

Eğer yumurtlama zamanı balık avına ara verirsek veya bu dönemde avladığımız balıklardan yumurtalı olanları geri salarsak kıyılarda yavru balıkların çoğalmasına katkı sağlamış oluruz. Kıyılarda ufak balık bolluğu, göçle gelen büyük balığında bol olmasına vesile olacaktır. Yani kıyılarda ufak balığı bol olanın, büyük balığı hiç eksik olmaz.

Büyük balık avı için Palamut avlayınca hemen Akya oltasını hazırlayıp ava başlarız. Yemli dip sırtısını 2 – 4 mil hızla çektiğimizden Palamut’u canlı yem olarak kullanmaya çalışmak çok doğru değildir. Dip sırtısı yaparken oltayı dibe indirmek için gidilmesi gereken düşük hızlarda Palamut gerekli nefeslenmeyi yapamadığından ölür. Bu sebeple Palamut’un taze yem olarak kullanılması daha doğrudur. Taze yemden kastımız da, uygun şartlarda en fazla 2 – 3 saat beklemiş yemdir. Sonrasında Palamut renklerini kaybetmeye başlar.

YEMLIK PALAMUT AVI YAPILINCA BUYUK BALIK AVI UMUDU ARTAR

Büyük Balık Avı Zamanı

Birkaç Palamut avı yapınca biran evvel büyük balık avına geçmek gerekir. Yem ne kadar taze olursa büyük balık şansı da o kadar artar. Yemi dibe indirmek ve oltayı dipte tutabilmek için yavaş çekilir. Yavaş çekilen yem avcı büyük balık için kolay avdır. Doğada bütün avcılar kolay avı severler. Ayrıca balık normal şekilde yüzmediği için diğer avcıların hemen dikkatini çekerler. Oltayı çekerken arada bir yapılan kısa hızlanmalarla büyük balığı kıskandırmak mümkündür. Bu şekilde büyük balık av verimliliği ciddi oranda artar.

Ayrıca balığı taze olması ve hemen kullanılması Balon Balığı müdahalesi ihtimalini azaltır. Balık kokmaya ve yumuşamaya başladığında Balon balığının daha çok dikkatini çekmektedir. Taze yemde koku olmadığı için daha az dikkat çekicidir. Taze balık diri olması sebebiyle kolay diş geçirilebilir değildir. Isırıldığında her yerinden dağılmaz. Bu şekilde daha uzun süre sağlam kalan yem büyük balık ihtimalini ciddi oranda arttırır.

Rekor Akya Avı Videosuhttps://dai.ly/xwo3h3

Yemlik Palamut Avı Yapılınca Büyük Balık Avı Umudu Artar

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YEMLIK PALAMUT AVI YAPILINCA BUYUK BALIK AVI UMUDU ARTAR için 2 cevap

  1. Ali der ki:

    Neden Palamut, Akya için ideal bir yem oluyor? Palamut veya Orkinos yavruları, Akya avında yem olarak bir fark oluşturur mu?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Akdeniz’de Palamut ve Orkinos yavrularının tamamına Palamut ismi verilmiştir. Yerel jargon bu şekildedir.

      Avcı balıklar bir meraya girdiklerinde o meradaki en fazla bulup avlayabilecekleri balıkları tercih ederler. Bu tercihi göz önünde bulundurarak yem seçimi yapmak doğrudur. Akdeniz’de her zaman Orkinos yavruları bulunur. Palamut ise Mart – Nisan aylarında bulunur. Akya her iki balığı da yem olarak tercih eder. Çünkü bunlar meraya kalabalık sürüler halinde girer. Bu durum Akya’nın av yapması için büyük avantajdır. Biz de bu sebeple palamut ve Orkinos yavrularını yem olarak kullanırız.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.