YEMEYECEGIMIZ BALIGI GERI BIRAKIRSAK COGALMASINI SAGLAMIS OLURUZ

Yemeyeceğimiz Balığı Geri Bırakırsak Çoğalmasını Sağlamış Oluruz :

“Balıkçılığımızı hangi prensipler üzerinde yapmalıyız?” diye sorduğumuz da; karşımıza çıkan en doğru yaklaşım. Allah’ın bize emrettiğine uymaktır. Bu emir nedir?: Yiyin, için israf etmeyin.

YEMEYECEGIMIZ BALIGI GERI BIRAKIRSAK COGALMASINI SAGLAMIS OLURUZ

Yiyin, için israf etmeyin emrinin bize anlattığı şey nedir?

Bana göre; karnınızı doyuracak kadar av yapın ve bu avladıklarınızı ziyan etmeden karın doyurmak için kulanın. Bunu yaparken başkalarını da bizim yaptığımızı yapabilmesi için haklarının olduğunu göz önünde bulundurmaktır. Başkalarının haklarına saygı gösteren aslında kendi hakkına da saygı göstermiş olur. Bu doğal değerlerin korunup gelecek nesillere aktarımının en önemli yoludur. Buradan söyle bir sonuç çıkıyor. Elimizdeki değerleri kullanırken önce kendimizi, sonra başkalarını ve son olarak da gelecek nesillerimizi düşünmemiz gerekiyor. Bu düşünce yapısı bir toplumun gelişimini sağlayacak temel sistemdir.

Elimizdeki Sınırlı Kaynakları Kullanmanın Matematiği

Ben + Başkası + Geleceğimiz = Elimizdeki Sınırlı Kaynaklar.

YEMEYECEGIMIZ BALIGI GERI BIRAKIRSAK COGALMASINI SAGLAMIS OLURUZ

Bu matematiği her zaman göz önünde bulundurarak faaliyette bulunmamız gerekir. Balık avında da sadece yiyeceğimiz balığın avını yapmalıyız. Av yaparken oltamıza takılan, yemeyi düşünmediğimiz balığı geri salmalıyız. Yemeyeceğimiz balığı geri salmazsak çok muhtemelen ziyan olacaktır. Oysa geri saldığımız balık birkaç sene içinde ciddi miktarlarda çoğalarak bizim gelecekte yapacağımız avların temel kaynağı olacaktır. Böylece kendi saldığımız balıktan üreyen balıkları avlayarak doğaya fazladan yük olmayacağız. Yani ihtiyacımız olmayan balığı geri salarak gelecekte yapacağımız balık avını garanti altına almış olacağız. Ayrıca saldığımız balığın üretkenliğinden dolayı bu avları hak eder konumda olacağız. Yani geleceğimizi garanti altına almış olacağız.

İhtiyaç olmayanı israf etmeyen geleceğini garanti altına almış olur.

Avımızın Yaşam Hakkına Saygı Duymak

Avcının gününü ve geleceğini korumak adına avının yaşam hakkına saygı duyması gerekir. Bu bağlamda avladığı balığında bir can olduğunu unutmamalıdır. Bir cana kıymanın bence iki gerekçesi vardır. Birincisi nefsi müdafaadır. İkincisi ise karın doyurmaktır. Bunun dışında bir canlıyı öldürmek HAK değildir. Bu ince çizgiyi her avımızda göz önünde bulundurmamız gerekir. Avımızın yaşam hakkına saygı duyduğumuz sürece sistemin doğru çalışmasına katkı sağlamış oluruz. Bu davranış kendi içimizde iç barışı sağlarken, başkalarıyla olan ilişkilerimizde dış barışımızı da sağlamış olur. Bu şekilde kaynaklar eşit dağılır. Sistemin düzgün çalışır. Her zaman amaç; sistemin düzgün çalışması olmalıdır.

YEMEYECEGIMIZ BALIGI GERI BIRAKIRSAK COGALMASINI SAGLAMIS OLURUZ

Tut Bırak Yöntemi Videosuhttps://youtu.be/_6xA3rI8ggM

Yemeyeceğimiz Balığı Geri Bırakırsak Çoğalmasını Sağlamış Oluruz

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.