UMUT KESMEDEN SABIRLA YAPILAN BUYUK BALIK AVI SONUC VERIR

Umut Kesmeden Sabırla Yapılan Büyük Balık Avı Sonuç Verir :

Gırgır teknesi bir merada büyük bir av yaptığında o merada uzun yıllar balık avı yapmak mümkün olmuyor. Sanki o avın yapıldığı yerde avın trajedisi askıda kalıyor. Diğer balıklar o merayı transit geçiyorlar. Etrafındaki yerlerde av yapılabilirken o merada av yapmak en azından 4 yıl mümkün olmuyor.

UMUT KESMEDEN SABIRLA YAPILAN BUYUK BALIK AVI SONUC VERIR

Gırgır Avının Bozduğu Mera Beş Yıl Sonra Yeniden Canlandı

Bu merada 2013 yılında bir gırgır teknesi 100 parça üzeri bir büyük balık avı yapmıştı. Ağın son kısmını çekerken teknenin yanından geçmiştim. Teknenin içi 10 – 20 Kg arası Sarı Kuyruk Akya ile dolmuştu. Bu manzarayı gördüğümde “4 – 5 yıl burada balık avı yapmak mümkün olmayacak” diye düşünmüştüm. Öylede oldu. Sene 2018 Mayıs ayı ancak yeni bir av yapmak mümkün oldu. İnşallah bundan sonra bir sıkıntı yaşamayız. Çünkü bu mera öğle ve akşam geç saatlerde av veren bir meradır. Sabah ve akşam turlarında dönüş yolunda son meralardan biridir. Balık avın turunun en son aşamasında dönüş yolunda av yapıp geri dönmek çok keyifli olur.

UMUT KESMEDEN SABIRLA YAPILAN BUYUK BALIK AVI SONUC VERIR

Balık Avı Umutla Yapılırsa Sonuç Verir

Sabah o kadar dolaşmama rağmen oltama sadece bir tane yemli Tombik takıldı. Yemlik balık için Adrasan Koyunda başlayan avım Sulu Adanın açıklarında son buldu. Yolda avladığım bir tane Tombik ile büyük balık avına başladım. Önce Sulu Adanın açık deniz kısmını çektim. Sonra adanın kuzey ve kuzey batı kısmını dolaşarak Kelleci Burnuna yöneldim. Orada oltama Balon Balıkları vurdu. Sonra Hacivat Burnuna yöneldim. Orada da Balon Balıkları Peşimi bırakmadı. Üçüncü Balon Balığını geri bıraktığımda yemin üçte biri kalmıştı. Üçte ikisini Balonlar mideye indirmişti.

UMUT KESMEDEN SABIRLA YAPILAN BUYUK BALIK AVI SONUC VERIR

Ne Yemden Umut Kestim Ne De Büyük Balık Avından

“Üçte bir yemle de büyük balık avı yaparım” deyip ava devam ettim. En son Hacivat Burnu ile Adrasan Feneri arasını çekiyordum. Oltayı kısa salıp iyice kıyıya yaklaştım. Bir ara takılma ihtimaline karşı açık suya yöneldiğimde kaloma boşalmaya başladı. Hemen tekneyi açık suya doğru çevirdim. Tekne kıyıdan açılırken balıkla mücadeleye başladım. Balık çok fazla zorlamadan geliyordu. “Acaba küçük mü?” diye düşündüğümde kaloma yeniden boşalmaya başladı. Balık küçük olmadığını gösterdi.

Açık suya çıkınca tekneyi durdurdum. Artık Akya iyice tekneye yaklaşmıştı. Teknenin yanına getirip yorulması için biraz daha bekledim. Sonra tekneye aldım. Bugünkü kısmetimde bu Akya oldu.

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/xHAVz5cGMXE

Umut Kesmeden Sabırla Yapılan Büyük Balık Avı Sonuç Verir

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

UMUT KESMEDEN SABIRLA YAPILAN BUYUK BALIK AVI SONUC VERIR için 5 cevap

  1. GÜRCAN YILDIZ der ki:

    Menderes abiyle ilk olarak 2009 yılında balığa çıkmak nasip olmuştu. Takip eden yıllar boyunca bir çok defa balığa çıktık. Çok farklı balıklar yakaladık. Yakaladıklarımız içinde Balon Balığı, Mavi Orkinos, birçok defa Yazılı Orkinos ve 1 metreden büyük Kılavuz Balığı vardı. Ama istediğim balığı, yani Akya’yı yakalamak bir türlü nasip olmamıştı. Ta ki, 2017 Temmuz ayına kadar. 2017 Temmuz ayında 2 sabah rezervasyonu yaptırdık.

    Tur günü geldiğinde yine heyecanla kayınbiladerimle beraber Menderes abinin eşiliğinde avımıza başladık.Yarım saat içerisinde yemlik Yazılı Orkinosları alarak Pırasalı Adanın yolunu tuttuk. O kadar çok defa balığa çıktım ki, kısmet olmadı mı olmuyor. Fakat balıkta kısmetinizde varsa oltayı daha aşağı indirir indirmez kalomayı ayarlamaya bile fırsat bulmadan yakalıyorsunuz. Bize de öyle oldu. Sonunda hayalim gerçekleşti. Biraz mücadeleden sonra balığı tekneye almıştık.

    Ertesi gün sabah tekrar avımıza başladık. Yemlik balıkta sıkıntı yaşamadık. Fakat yemlerimizi harami Balonlar hepsini paramparça etti. Sadece bir tane yemlik balığın kuyruktan üstü kalmıştı. Dönüşe geçtik. Fakat oltayı sudan almadık. Yarım balıkla sırtı çekmeye devam ettik. Adrasan Koyunun içerisinde oltaları toplamak üzere hazırlanırken kaloma tekrar boşalmaya başladı. Yıllarca boş döndüğüm avlardan sonra 2017 yılında 1 tanesi 9, 1 tanesi 12 Kg olmak üzere 2 Akya avı yapmıştık. Kısmet 2017 deymiş. Bu tatilimizde hem çok eğlendik hemde bol bol balık yemiş olduk.

    Menderes abiye çok teşekkür ederim.

  2. Hasan der ki:

    Merhaba,

    Daha öncede birkaç defa büyük balık yakalama tecrübem olmuştu. Sorma istediğim canlı yem olarak nitelendirdiğimiz Palamut hemen ölüyor. Yani bu yemin bir rapaladan farkı kalmıyor diye düşünüyorum. Neden rapala kullanmıyoruz da ölmüş bir balığı yem yapıyoruz?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Palamut ölmüş de olsa rengi, parlaklığı, özellikle kokusuyla çekiciliğini devam ettirir. Taki bayatlayana ve çekiciliğini kaybedene kadar. Palamut ölmüş bile olsa yaz şartlarında 3 – 4 saat boyunca oldukça çekici bir yem olarak kalır. Soğuk havada muhafaza etmek mümkün olursa daha uzun süre tazeliğini korur ve yem olarak kullanılabilir. Yeter ki kokmaya başlamasın.

      Rapalanın, Palamut’a göre tek üstün özelliği canlı balık gibi hareketli olmasıdır. Uygun cazibede kullanılırsa av yapar. Ama hiç bir zaman canlı ve taze yem kadar avantajlı değildir. Ama ortamda çok fazla büyük balık varsa, yemle uğraşmak yerine direk olarak ava başlamak için rapala tercih edilebilir. Bazen yem balığı avı yapmak mümkün olmayabilir. Bu durumda da rapala kullanımı tercih edilebilir.

      Sonuç olarak şunu söyleyebilirim: Hiç bir sahte yem, canlı veya taze yemin yerini tutmaz. Ama ciddi bir alternatif olabilir.

  3. Hasan ateş der ki:

    Balık avına neden sabır işi diyorlar? Adamın uygun yemi, oltası ve malzemesi yoksa balık avı yapabilir mi?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Evet, kısmeti olan her şartta balık avı yapabilir. Bazen ne kadar donanımlı olduğunuzun bir önemi olmaz. Saatlerce uğraşıp artık pes edersiniz. Ama olanaksızlıklar içinde balık avlamaya çalışan kişi sabredip uğraşırsa, kısmeti de varsa, herkesin pes ettiği o anda balık avını yapar.
      Bir arkadaşın aşık olduğum bir sözü vardı. Tam olarak da beni tanımlıyordu. O şöyle diyordu “sabrımın tükendiği yerde, inadım devreye girer“. Bu sözü doğrulayacak o kadar çok büyük balık avı yaptım ki…

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.