ÜCRETLER

Ücretler

 BALIK AVI TUR ÜCRETLERİ

2024 sezonunda (Mayıs – Kasım 2024)

5.000 TL. Sabah Turu – (Saat 06.30 – 11.30) – İki kişi için,

5.000 TL. Akşam Turu – (Saat 15.00 – 19.30) – İki kişi için,

+ 1.000 TL Üçüncü kişi için sabah ve akşam turuna ilave edilecek ücret.

Büyük balık avına verim daha yüksek olduğu için en fazla 2 kişi ile çıkmayı tercih ediyoruz. Tura bir kişi de katılsanız, iki kişi de katılsanız fiyatlar aynıdır. Tura üç kişi çıkılması durumunda, üçüncü kişi için sabah ve akşam turuna 1.000 TL ilave ücret talep ediyoruz.

Genellikle tekne hareket halindeyken sırtı yöntemiyle av yaparız. Yem balığı avı yaparken iki kişi olta çeker. Büyük balık avına geçtiğimizde av verimliliği daha fazla olduğu için tek kişi olta çeker. Balık avı turuna sadece bir büyük balık avlamak hedefiyle çıkarız. Oltaya birden fazla balık takılırsa, katılımcıların tercihine göre bir balığı geri salarız.

BALIK AVI TURUNDA NICIN BIR TANE BUYUK BALIK AVI YAPIYORUZ

Balık avı turuna gelirken yanınızda getirmeniz gerekenler

Yem balığı avında kullanmak için 2 adet 5 – 7 cm kısa gagalı yüzey rapalası ve büyük balık avında kullanacağımız 5 adet VMC marka 4.0 kalın üçlü kanca (Kod No. 9626 veya tercihan 8527 daha kalın) en kalın olanlarından getirmenizi istiyoruz. Kişisel ihtiyaçlarınızı, yiyecek ve içeceğinizi, şapka, güneş koruyucusu ve ilaçlarınızı getirmenizi tavsiye ederiz.

Ayrıca Sahil Güvenlik Kontrolleri için, T.C. Kimlik Belgenizin yanınızda bulunması gerekmektedir.

Bizim Tedarik Ettiğimiz Malzemeler:

Jig ve Trolling makine ve kamış olta takımlarını, kurşun takımları biz tedarik ediyoruz. Eğer Jig ve/veya Trolling makineniz ve kamışınız varsa, turda kullanmak isterseniz getirebilirsiniz.

Yabancı Uyrukluların Tur Ücreti (T.C. Kimliği Olmayanlar)

Yabancı uyrukluların balık avı tur ücretine ilave olarak kişi başı 1.500 TL. ücret talep ediyoruz. (Bu ücreti Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il ve ilçe Müdürlüklerinden” Ticari Amaçlı Amatör Balıkçılık Turizm İzin Belgesi” alımı ve  “Avlanma İzni” almak için harcanan zaman ve masrafların karşılığı olarak talep ediyoruz. Ayrıca avlanma izni her katılımcı için “Turizm İzni Belgesi” beyan edilerek, her seferinde 3 gün süre için, matbu bedel ödenerek alınıyor. Her bir izin için 70 Km yol yapılıyor ve yarım günlük süre harcanıyor.

Balık Avı Tur Bedeli Neyi Kapsar?

Balık avı tur bedeli, yapılan turu kapsar. Bu yüzden avda kullanılan malzeme, çıkrık makineli oltalar, öğrenecekleriniz ve balığın et değeri için ücret talep edilmez.

Bir Büyük Balık Avlamamızın Sebebi Nedir?

Balık avı turuna hoş vakit geçirmek, balık avı tekniklerini öğrenmek için çıkılır. Kısmette av yapmak varsa bir büyük balık katılımcılara yeter. Amaç balığın etiyse tura çıkmak yerine balık haline gitmek daha akıllıca olacaktır.

Büyük Balık Avı Yapmanın Faydası nedir?

Katılımcıların büyük balık avını öğrenmesini sağlayarak ufak balık avından uzaklaşmasına yardımcı olmaktır. Bu sayede ufak balıklar büyüme ve çoğalma fırsatı bulur. Böylece büyük balık avlamak kolaylaşır. Bu şekilde artan balık stokları da ülke yararınadır.

BUYUK BALIK AVINDA TEK OLTA CEKMENIN AVANTAJLARI NELERDIR

İLETİŞİM

Menderes Yahşi – 0532 375 75 25

0535 692 12 92

NOT: Lütfen, telefonla ulaşamadığınız durumlarda WhatsApp dan mesaj atın veya GSM (mesaj) çekin. Mutlaka size döneriz.

Adres: Çakmak Mh. Adrasan/Kumluca/ANTALYA

E-Mail: [email protected]

REZERVASYON

Rezervasyonun cep telefonumuza kısa mesaj çekilerek yapılmasını istiyoruz.

Mesaj istememizdeki  sebep; sizde de, bizde de yazılı bir kayıt olsun ve ihtiyaç olduğunda yazılı mesaja bakarak hafızamızı taze tutalım. Unutmayın “sözler uçar, yazı kalır”.

Rezervasyon mesajında bulunması gerekenler:

Katılımcı isimleri,

Tarih ve gün bilgisi,

Tur şekli (Sabah turu – Akşam turu).

T.C. Kimlik Belgesi olmayan Yabancı uyruklu katılımcılar için Tarım İl veya İlçe Müdürlüklerinden Avlanma Fişi alınması gerekir. Avlanma Fişi üç gün geçerlidir. Tur esnasında Pasaport ve Avlanma Fişi Sahil Güvenlik Kontrolleri için teknede bulunmalıdır.

Teknemiz Teknik Özellikleri:

Teknemiz Antalya DTS Marine firması tarafından yapılmıştır. Tekne Japon tekne mimarisinin bir eseridir. Genel anlamda katamaran özelliğinden yararlanılarak dalgalı denizde balık avı yapmak için dizayn edilmiş bir teknedir. Teknede temel amaç denge ve sağlamlıktır. 15 Hp motor gücüyle 14 – 18 mil hıza kadar çıkabilmektedir. Genel seyir hızımız 4 – 8 mil aralığıdır. Yem balığı avlarken hızımız 5 – 8 mil, büyük balık avlarken 2 – 4 mil aralığındadır.

Boy     : 5,60 m.

En       : 1,45 m.

Ağırlık : 300 Kg.

Motor  : Mercury uzun şaft 15 Hp dir.

Lütfen, yanınızda alkollü içecekler ve silah getirmeyiniz. Alkollü içecekler ve silah, yasal olarak teknede bulunmaması gereken unsurlardandır.

BUYUK BALIK AVINI OGRENMENIN MANTIKLI YOLU

Ücretler

BUYUK BALIK AVI

Büyük Balık Avı Videosuhttps://youtu.be/k8NUCMudNi4

Ücretler

ÜCRETLER için 95 cevap

  1. oktay özal der ki:

    Menderes abiyle sadece telefondan görüşme sansım oldu. Şimdilik Allah izin verirse haftaya yanında olacağım. Site hakkında da, bu kadar özenle yapılmış net ve güvenilir kaynak olan bir balık sitesi göremezsiniz. Her şey için teşekkürler menderes ağabey.

  2. Bülent Akkuş der ki:

    Menderes beyin av, avlak, deniz, balık, yem, takım bilgisine hayran kaldım. Bildiklerini cömertçe aktarma isteği had safhadaydı… Ayrıca takdir ettim. Bu işi profesyonelce yapıyor. Saygı duydum.
    Balık da nasibimizmiş. Yakaladık. Mutlu olduk.

    Teşekkürler Menderes bey.
    Bülent Akkuş

  3. haşim parlak der ki:

    Normalde spin ile uğraşıyorum. Daha önce hiç tekne ile büyük balık avı deneyimim olmadı. Bir kaç defa sarkıtmaya filan çıkmışlığımız var. Ben de sizinle ve av arkadaşımla ava gelebilir miyim? Gelsem verim ve keyif alabilir miyim? Teşekkürler…

    • Menderes Yahşi der ki:

      Büyük balık avı konusunda pek çok öğrenmek size keyif verirse ve kısmetiniz varsa balık yakalarsak cevabım evettir. Büyük balık avına gelmenizin birinci sebebi öncelikle büyük balık avını öğrenmek olmalıdır. Sonrası kısmetimize kalıyor. Kısmetimiz olursa hayatınızın avını yapabilirsiniz.

      Şunu unutmayın, hiç kimse size denizde özgürce dolaşan balığın garantisini veremez. Etrafınızda milyonlarca balık atlayıp zıplarken hiç balık avı yapamadan aralarında dolaşabilirsiniz. Bazende denizde olan bir tane balık sizin oltanıza atlamak için sizden önce davranabilir. Bunu sadece kısmet kavramı açıklayabilir. Geri kalan bütün sözler boş laftan ve olasılık kazanının kaynatmaktan ibarettir.

  4. Koray Ekinci der ki:

    Menderes bey,

    Öncelikle sitenizin içeriği ve cezbediciliği için sizi tebrik ederim. Amatör olarak, bir hobi olarak uğraştığım deniz olta balıkçılığı konusunda böylesi bir tecrübe yaşamak sitenizi inceledikten sonra zaruri hale gelmiştir. Hem sizin bilgilendirmelerinizden, hem de sorulara verilmiş olan cevaplar yardımıyla konsept hakkında bir hayli fikir sahibi oldum.

    Yalnız benim sormak istediğim bir husus var ki, tekne için kaptan hariç 3 (2+1) kişilik bir kontejan söz konusu. Şahsen böyle bir aktiviteye benimle birlikte gelecek birilerini bulmam zor görünüyor. Seçeneklerden biri tek başıma tekne ücretini karşılamak veya benim gibi size tek kişi ulaşanları, gün ve saati uymak suretiyle ekip oluşturulması mümkün mü?

    Yaza bir program yapmak için sabırsızlanıyorum. Saygılarımla

    • Menderes Yahşi der ki:

      İki kişilik ekip oluşturmayı ilk başladığımız seneler denedik. Bazen olumlu oldu. Bazen çok olumsuz oldu. Olumlu oldu: Çünkü katılımcılar tam anlamıyla kafa dengiydi. Her şeyi gönülden paylaşabildi. Ama bu durum çok nadirdi.

      Bazen çok olumsuz oldu: Çünkü insanlarda genelde kendi istek ve beklentileriyle gelirler. Uygulanacak av yönteminde paylaşımın nasıl yapılacağına ve hatta ödemenin nasıl yapılması gerektiğine kadar sorunlar çıkar. Büyük balık avı isteklerin yoğunlaşıp sinerjinin en üst seviyeye çıkarılması gereken bir aktivitedir. Sinerji ne kadar yüksekse kısmet de o kadar fazla olur. Bunun için de katılımcılar arasında gönülden bir uyum olması gerekir. Birleştirmelerde bunu yakalamak çok zordur.

      Buna ortaklık yapısından örnek verelim. İş başladığında ortada kazanç yokken herkes kazanç olsun diye çabalar. Kazanç olmaya başladığında birisi her şeyi almak ister. Bu durum ortaklığın bozulmasına ve kavgalara sebep olur. Ancak bu durum birbirine eş ortakların birbirine saygı çerçevesinde iş yapması durumunda olmaz ve büyük bir uyumla işlerini yürütüp büyürler. Hatta aralarında iş bölümü yaparlar ve işin sinerjisini arttırırlar.

      Bu duruma bir de benim sinerjimi eklemek gerekir. Ortada sorun varsa benim av isteğim düşer. Büyük balık avında kaptanın rolü birinci sıradadır. Çünkü avın her aşamasına o karar verir. Kaptanın rolünü anlatan link: https://www.adrasanbalik.com/balik-avinda-ustaliga-gecisin-temel-anahtari-buyuk-balik-avidir/.html

      Kısaca birleştirmeler %90 ihtimalle sorun oluşturur. Sorun oluşması durumunda balık avı başka bahara kalır. Bu yüzden uzun zamandır grup oluşturmuyoruz. Bu sayede av verimliliğimizin daha yüksek olduğunu düşünmekteyim.

  5. ismail karakaş der ki:

    Balık avcılığı videoları izlerken kendimi bu sitede buldum. Sadece merakımdan yazılanların yarısından çoğunu okudum. Vardığım kanı; karşımda kendim gibi birinin var olmasıdır. Yaptığı işe gönlünü vermiş, titizlikle işini yapan, mükemmeliyetçi ve bilinçli bir insan. Sadece baraj kıyısında avlanmış dahi olsam, böyle bir ustayla balığa gidilir. Belki bir gün bize de kısmet olur. 3 kişilik bir ekip hazırlayıp gelmeyi düşüncelerim arasına aldım bile.
    Sağlıcakla kalın..

  6. ahmet sadık yelkanat der ki:

    Kayseriden sevgiler selamlar.

    Bu yaz başında oğlumla sabah suyuna çıkmıştık. Kısmet olmadı… Tutulan balıkları gördükçe içim gidiyor… Bir sonraki seferi iple çekiyoruz. Derin sohbetimiz ise hala aklımda….

    Görüşmek dilegiyle

  7. suat yiğit der ki:

    Sevgili Menderes abim
    Bu sabah uzun süredir balığa çıkamamanın üzüntüsüyle ofiste otururken sitendeki yazılarını ve eleştirileri okuma fırsatım oldu.
    Öncelikle her eleştiriye sabırla cevap vermeni alkışlıyorum.
    Büyük balık avı konusunda oldukça tecrübe kazandığımı düşündüğümden bazı eleştirilere bende yorum yapmak ve fikirlerimi paylaşmak istedim.
    Öncelikle yurtdışında büyük balık avı konusu oldukça popüler ve bu konuda oldukça fazla seçenek mevcut. Benim dünyanın birçok yerinde avlanma fırsatım oldu. Özellikle Panama ve Costarica’ya sadece balık avı için gitme şansını yakaladım.
    yurtdışında ortalama günlük balık avı turu 1000usd ile seçtiğiniz teknenin büyüklüğüne göre 3000usd ye kadar çıkmakta. Verilen hizmetin oldukça profesyonel olduğunu , donanım ve teknelerin sizin sunduklarınızın çok ötesinde olduğunu söyleyebilirim.
    ancak aynı donanım ve tekne ile Türkiye hizmet vermeye kalkılması durumunda fiyatların aynı seviyede olması kaçınılmaz olacaktır.
    İnsanların fiyat eleştirisi yaparken gözden kaçırdıkları en önemli konu denize çıkılan günlerin sınırlı olmasıdır. Adrasan bölgesinde denize çıkılarak balık avı yapılacak aylar 6 ayı geçmez sanırım. Ayrıca bir ayın maksimum %50 sinde denize çıkmak mümkün olur diye düşünüyorum. Adrasan oldukça sert esintiler alan ve sert denizleri olan bir yer. Benim ön görüme göre senede tur yapılabilecek gün sayısı 90 gün görünmektedir. İnsanlar senenin her günü tura çıkıp bu parayı aldığınızı hesaplıyor sanırım.
    Ayrıca bu işe sevdalı biri olarak sadece keyif için bir hafta balık avı yaptığımda bile yaşadığım yorgunluğu düşündüğümde sizin bu işten ekmeğinizi çıkardığınızı ve sürekli yaptığınızı düşündüğümde ne kadar saygı duyduğumu bilemezsiniz.
    Tüm bu sebeplerle Türkiye’deki balık avı konusuna getirdiğiniz vizyon , sürekli paylaşımlarınız ve emekleriniz için sizi saygıyla selamlıyor , önünüzde eğiliyorum.

  8. Evren der ki:

    Hayatımda belkide bir kere tutabileceğim bir balığa Trofe ile bir poz ve video kayıt yapabilsem ne güzel olurdu ;
    benim kendi isteğim yakala- bırak olayıdır bir foto ve video kaydına 30 saniye yeter her şey bu 30 saniyelik egom için :))
    Bu Trofe’yi gerçekleştirebilecek bilgi ve tecrübe sahibi bir arkadaş kabul edebileceğim hem bir kaptan kılavuz hem balığın dilinden anlayan doğru hedefe yönlendiren hemde ekipmanın parasal yönden maliyetli olabilecek bir kısmını tedarik edecek bir turun düzenlenmesi ve yüksek başarı sağlayacağına inandığım bir turun organize edilebilmesine sevindim kendi adıma..
    Umarım bir gün bu tura çıkar ve üstelik hayatının balığını yakalamak isteyen bir balık tutkunu amatör birisi olarak bu hayalime kavuşurum.
    Bu turu düzenleyen planlayan ve hayatını bu iş üzerine kurgulayan ve her iş de olduğu gibi disiplin ve ilkelerin ön planda olması gerektiğini balığa da saygı duyabileceğimizi ”yakala ve bırak” olgusunu aşılayabilen Menderes beye bu sevgisini ister ekonomik yollarla olsun ister gönül sevdası ile olsun bizlere sunduğu için teşekkür ederim kendi adıma.

  9. ahmet oz der ki:

    İki senedir Menderes Beyin-abinin paylaşımlarını takip ediyorum. Buradaki yorumları okuduğumda, herkeste bir fiyat takıntısı var. Yahu az mantıklı düşünmek lazım. Buradaki çoğu olumsuz yorum, büyük balık tutmuş, oralarda vakit harçamış ve bu işi artik ezbere yapanlardan geldiğini görüyorum. Ya hocam bu iş size basit gelebilir. Burada hayatında en büyük tuttuğu balık 1 kiloyu geçmeyen, daha hayatında feribotla bile denize açılmamış insanlar var. Tamam, sen ver bu adamlara o malzemeleri “hadi git tut” de. Bakalım tutabilecekler mi?
    Menderes Bey burada yıllarca uğraşarak kazandığı tecrübesini ve bilgisini aktarıyor. Emin olun bilgi, tecrübe ucuz malzemeler değil. Her gün 2 tura çıksa aldığı para 630 lira. Atıyorum. Vergisi, tekne bakımı, malzeme, olta bakımı ve bakımı vs. 250 – 300 lira olsa. Kalan 300 liradan ayda 9 bin TL eder. Bu adam bu hizmeti verebilmek için sabah saat 05.00 de evden çıkıp, akşam 08.30 da eve giriyor. 15 saatlik bir çalışma suresi eder. Bu sadece bilgisiyle değil. Fiziksel de bir yorgunluktur. Sonunda ne kendine vakti kalır. Ne ailesine. Günümüz şartlarında bilgisiyle iş yapan mesleklere bakarsak, bu tempoyla kimse aylık 25 – 30 bin TL. den aşagı çalışmaz. Burada hizmet belli, fiyat belli isteyen alır. İsteyen almaz. Ha, alıp da hizmette ortaya çıkan bir probleme yapılan eleştiride, yapan taraf elbet haklıdır.
    Buradaki fiyat eleştirilerini gereksiz buluyorum, naçizane fikrim. Meyveli ağaç taşlanır. Menderes Bey siz en iyi bildiğinizi yapmaya devam edin. Her paylaşımınızı merakla bekleyip, takip ediyorum. Günün birinde de tanışma fırsatımız olur inşallah.

    • Menderes Yahşi der ki:

      Emin olun bu eleştirileri yapanlar büyük balık avı konusunda çok fazla bilgisi olmayan kişiler. Genellikle büyük balık avını, küçük balık avıyla ve çok fazla kişinin katıldığı turlarla karıştırırlar. Büyük balık avı, belli aşamalardan geçilmesi gereken meşakkatli ve çok maliyetli bir iştir. Genellikle bu işi hakkıyla yapanlar bu iş için ayırdıkları parayla bir, iki daire alabileceklerini söylerler. Harcanan vakit de çabasıdır. Bu sebeple tecrübe sahip kişiler ne fiyatı bahane ederler, ne de oturup eleştiri yazarlar. Varsa bir eksiklik onu dile getirip, dikkat etmemiz uyarısında bulunurlar. Kısaca tecrübelerini paylaşırlar.
      Her gün 05.00 gibi başlayan deniz ve balık avı mesaimiz, akşam saat 20.30 da bitter. Dönüş ve yemeği takiben o günkü avın video ve resimlerinin işlenmesi, ilgili sitelere yüklenmesi, av raporunun veya ilgili konu hakkında bir makalenin yazımını takiben, web sitesine aktarım süreci başlar. Bu iş 3 – 4 saatten önce bitmez. Sosyal medyada paylaşımlar ve sorulan sorulara cevaplar ile geçe saat 01.30 yatarım. Bu işin fiziksel zorluğu ancak AŞK ile aşılabilir. Yoksa bu zorluklara göğüs gerip büyük balık avı turu yapan başka arkadaşlarda olurdu. Bu fiyat aralığıyla mümkün değil. Keşke olsa da bende o insanlara yardımcı olsam.

  10. kenan şahin der ki:

    Ufak Fiberinizle, uğradığınız avlaklarda av yapmak çok mu zor zannediyorsunuz sürekli tek olduğunuzu söyleyerek yaptığınız işin alternetifsiz olduğunu mu düşünüyorsunuz?Çıktığınız ufak bir fiber tekne av yaptığınız yerler malzemeler dünyanın en büyük sırrı değil bütün insanların ulaşabileceği avlaklar ve her yerden bulabileceği malzemeler alçakgönüllülük bir erdemdir MEGOLOMANLIK ise zararlıdır.Sırf bu yazışmanın bana verdiği duygularla en az 2 sefer fiberle sizin avlaklarda ava çıkıp fotolarını da paylaşacam.Bütün yorumları okudum insanlar ve en başta bende size zaten saygı duyuyorlar sizin bu durumda daha mütavazi ve eleştiri kabul eder bir uslubunuz olmalı.Bende son olarak sizin yazdığınız bir cümleyle kapanışı yapayım ALLAH Hepimize akıl fikir versin.

    • Menderes Yahşi der ki:

      Meseleye duygusal ve kibirle bakan ben miyim? Ben bir gerçeği dile getiriyorum. 14 sene önce bu işe başlarken, “10 sene sonra biş iş sektör olur” diye tahminde bulunmuştuk. Doğru yapılırsa, vizyonu olursa önü o kadar açık bir iş ki. Ama öyle olmadı. Bizim yaptığımız işi yapmaya kalkan o kadar çok kişi oldu ki, daha bir sezonu bitirmeden kapanıp gittiler. Bunun üzerine oturup düşündük, “neden böyle oluyor” diye… Tespit edebildiğimiz nedenler:
      – İş fiziksel olarak yapılması çok zor bir iş. Sabah kalkış 05.00 – akşam dönüş 20.00 saatleri. Akşam dönünce bir sonraki güne hazırlık ve o günün avının hikayesinin yazılıp web sitesine aktarılması (en kısa 2 – 3 saat aralığı). Yemek, aile geçen zaman, haberler, müşteri ile geçen zaman vb bir çok sosyal mesele. Yatış 01.00 – 01.30. Bu durum 23 nisan – 15 Kasım arası devamlı bir süreç.
      – Yapılan işe göre alınan ücretin 2 kişilik bir aileyi geçindirmesi mümkün değil. Dileyen her türlü hesabı oturup yapabilir. Tabii bir bir masrafları çıkarmak kaydıyla. Maliyet yönetiminin çok iyi olması gereken bir iş. Doğru yöntemleri bilmiyorsanız bir rapala veya jig kaybının maliyetini öğrenin. Samimi olarak av yapmayı düşünüyorsanız en iyi malzemeyi kullanmak zorundasınız. A – Z her şey çok yüksek maliyet. Özellikle tekne motoru zamanında bakım yapılmazsa, canınızı çok yakar. Birde fırtınalarda teknenizi kaybetmeyeceksiniz ve en az zararla bu durumları atlatacaksınız. Yeri gelecek hayatınızı ortaya koyacaksınız.
      – Devamlı olarak kendinizi güncellemeniz gerekiyor. İşin yapılması, yeni takımların oluşturulması, malzeme ve oltaların güncel tutulması ve bunun gibi. Bir de tura katılan insanların üst gelir gurubu ve yüksek eğitimli olduğunu düşünürsek, onlarla her konuda sohbet edebilmek gerekiyor. Yoksa onca saat geçmez. Müşteri bir deha gelmez.
      – Bütün bu yoğun tempo içinde sizi eleştirenlere ve yardım isteyenlere de cevap vermeniz gerekiyor. Yer yüzünde herkesi memnun etmenin kolay bir iş olduğunu iddia eden birisi var mı?
      -Çok iyi denizci olamak için okumanız ve her günü bir eğitim günü olarak görmeniz gerekiyor.
      – Görünür ve bilinir olmak için iyi bir web master ve editör olmalısınız. Milyonlar web sitesi içinde çok iyi yer almak için web sitenizi devamlı güncel tutmalısınız. Bunu bizzat yapmanız gerekir. Yoksa web işine paranız yetmez. Daha azı hiç bir işinize yaramaz. Ayrıca iyi video ve resimler çekebilmek için fotoğraf eğitiminizin olması gerekir. Fotoğrafa yeteneğiniz varsa çok iyi olur. Yoksa aynı şeylere insanlar çok fazla ilgi göstermezler.
      – Resmi kurumlarla (Tarım Köy işleri, Liman Başkanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlıkları ve diğer kurumlarla) ilişkileriniz çok iyi olmalı. Ama bu ilişki çıkar ilişkisi olmamalı.
      – Kısaca bu işi AŞK ile yapmak gerekir. Aşk ile bir işi yapmazsanız insanlara dokunamazsınız.

      Benim bu sektörde tek olmamın en önemli sebeplerini bu şekilde özetlemek mümkün. Bilmem anlatabiliyor muyum. Ben yapabilirim diyen çok kişi oldu. Ama hiç biri devamlı olmadı. Keşke birileri devamlı olsa da ben de ona yardımcı olabilsem.

  11. kenan şahin der ki:

    Her konuda cevap ve açıklamalarınız çok prof,kurallarınız çok katı askeri kamp gibi o yasak bunu getirmeyin şu saatte dönüş vs vs,fiyata gelince 30 tl web harcaması yazacak kadar muhasebecisiniz buraya kadar hadi tamam dedik e o balıkları tutma garantimiz varmı sorusuna nasip cevabı oluyor mu sen bana bu kadar kural koyuyorsan o parayı benden alıyorsan o balığı tutturamassan diyeceksin ki balık tutamayanlara ya yeni bir tur hakkı anlaşılan başka bır tarıhte yada alınan ucretın yarısının gerı odenmesı.Valla kusura bakmayın ama bu kadar para alıp birde balıkta hakkım var diye savunmanıza hiç değinmek istemiyorum.Bir arkadaşım önerdi incele gidelim diye ama 35 yaşından sonra paramla rezil olamam malesef bu benim düşüncem.

    • Menderes Yahşi der ki:

      Erkek adam inandığı şeyi söyler, söylediği şeyi de tam söylediği gibi yapar. Laf olsun diye konuşmaz. Bu söylediklerinizi yapın bütün müşterinizi ben tedarik edeceğim. O muhasebe yaptığımı söylediğiniz web sitesi için 4 senemi harcadım. 365 gün, her gün 16 – 20 saat çalışarak. Dünyadaki bütün web sitelerini inceleyin. Bu boyutta tek kişinin çabası ile yapılabilen bir tane web sitesi bulabilecek misiniz? İnsan bilmediği konuda YİĞİTÇE AHKAM kesebilir. Mesele yiğit olup söylediğini yapabilmektedir.

      Bilmem farkında mısınız; balık garantisini size Allah’tan başka kimse veremez.

      Size tavsiyem; Türkiye’deki balık avı turlarını araştırın, bizim gibi sadece büyük balık avı yapan birisini bulun ve onunla balık avına çıkın. Tabi bulabilirseniz. Umarım sizin öne sürdüğünüz şartları da makul bulur. Allah hepimize akıl ve fikir versin.

  12. Ilker KAZMA der ki:

    Temmuz 20 ile 30 u arası ne tür balıklar yakalanabilir? Bu tarihlerde Antalya – Side’ye gitmeyi planlıyorum. Denize dökülen bir dere ağzı var. Kayalık sayılır. Ne tür balıkları, ne şekilde yakalayabilirim? Bilgi verirseniz sevinirim.

    Teşekkürler

    • Menderes Yahşi der ki:

      Anladığım kadarıyla at-çek yaparak kıyıdan avlanmayı düşünüyorsunuz. Side de turizm o dönemde çok hareketli olur. Kıyıdan ancak sabah çok erken ve akşam el ayak çekildikten sonra av yapmak daha doğru olur. Muhtemelen kıyıdan 9 – 11 cm rapala ile Barakuda ve Akya yavrusu avlamak mümkün olur. Yemli takımlarla Mırmır ve Karagöz avlamak mümkün olur.

      Gideceğiniz pansiyondan yerel balıkçıların telefonunu isteyip, yerel balıkçılara sorarsanız daha detaylı bilgi almanız mümkün olabilir.

      Rastgele.

  13. eses der ki:

    Mart ayında hangi balıkları avlayabiliriz.?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Mart ayında Akdeniz’de su sıcaklığı 17 derece olduğu için rapala ile dip sırtısı çekerek Sinarit ve Lagos avı daha başarılı olur. Bazı günler bu oltaları Akya da ziyaret eder. Nadiren büyük Lambuka ve Barakuda avı da yapmak mümkündür.

  14. Melih der ki:

    Menderes abi merhaba;

    Tam gün turla, yarım günlük turların uygulanışı arasında bir fark var mı?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Tam günlük turda da, yarım günlük turlarda da uygulama aynı olmaktadır. Sabah 06,30 – 11.00 arasında tur yapıp dönmüş oluyoruz. Saat 11.00 – 15.30 arasını karada dinlenerek geçiriyoruz. Temmuz – Ağustos aylarında günler uzun, hava sıcak olduğu için bu mola saati 16.30 kadar uzayabiliyor. 15,30 – 19.00 veya 16,30 – 20,00 saatleri arasında akşam turunu yapıyoruz. Bu saatlerin belirlenmesinde en önemli faktör, balığın beslenme ve av verme saatleri olmasıdır. Balığın beslenmediği ve av vermediği saatlerde av peşinde koşmak, istisna zamanları saymazsak, boşunu zaman ve enerji kaybı olur. Böyle zamanlarda boşa harcanan enerji yüzünden çok iyi av zamanı olan akşam saatlerinin değerlendirilmeden dönülmesine sebep olur. Oysa enerji akşam saatlerine saklanırsa, av verimliliği güneşin batma zamanına doğru çok fazla olur.

  15. Melih der ki:

    Menderes abi merhaba;

    Bu sene tam gün olarak tur düzenlemeyecek misiniz?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Genellikle katılımcılar yarım günlük turlar şeklinde tercihte bulunuyorlar. Eğer talep olursa o an itibariyle değerlendirme yapmayı düşünüyorum. Ayrıca tam gün çıkmak isteyen, sabah ve akşam turlarını rezerve edebilir.

  16. Sezer der ki:

    Tebrik ederim yaptığınız işin Hakkı sonuna kadar helal olsun. Müsait bir Zaman’da görüşme dileği ile…

  17. Özkan Girgin der ki:

    Menderes Bey zıpkınla balık avı konusunda yardımcı oluyor musunuz. Sık sık Demre’ye geliyorum. Bu sene merak sarıp bazı malzemeler edindim. Çok araştırdım ama birinden bu konuda bilgi almak daha önemli diye düşünüyorum.

    • Menderes Yahşi der ki:

      Yoğunluk arasında cevap vermekte geciktiğim için kusura bakmayın. Diğer yazılar arasında bu talebi atlamışım. Nasıl yardımcı olabilirim? Ne öğrenmek istiyordunuz?

  18. ÖZGE der ki:

    Merhaba;

    30 ekim 2015 için tekne turu düşünüyorum. Fakat, olta takımımız yok. Küçükken acemice ilgilenmiştik. Şimdilik 2 kişiyiz. Böyle bir durumda olta takımını sağlayıp bize nasıl tutmamız gerektiğini gösterebilir misiniz? Birde süreyi kısaltma imkanımız olmuyor mu? Mesela 15.30 – 17.30 gibi cevaplarsanız sevinirim.
    İyi günler

    • Menderes Yahşi der ki:

      Web sitemizde http://www.adrasanbalik.com/ucretler/ link’inde; “Bizim Tedarik Ettiğimiz Malzemeler: Jig ve Troling makine ve kamış olta takımlarını, kurşun takımları biz tedarik ediyoruz. Eğer, Jig ve/veya Troling makineniz ve kamışınız varsa ve turda kullanmak isterseniz, getirebilirsiniz” ibaresini görebilirsiniz.

      Bu dönemde büyük balık avı için yemli dip sırtısı yaptığımızdan jig ve rapala ile dip sırtısı için olta çekmiyoruz. Bunun sebebi yem balığının av vermesi ve yemli takımları kullanma imkanımızın olması. Yem balığı olduğu zamanlar büyük balıklar sahte yemlere pek rağbet etmezler.

      Günler kısaldığı için akşam turunu 15.00 – 18.30 saatleri arası yapıyoruz. Bu dönem için balık avı için değerli saatler 17.00 – 18.30 arası olacaktır. Eğer büyük balığı erken avlarsak, erkenden dönebiliriz.

  19. kubilay timuroğlu der ki:

    Menderes bey tam bir profesyoneldir. Balık avı konusunda aşırı sabrı ve becerisi zaten bir avcının nasıl olması gerektiğini size gösterir. Fiyatları bence bu tarzda balık avı için oldukça makul seviyede.

  20. Tamer özdemir der ki:

    Merhabalar. Tutulan balıkların mevsime göre fiyatları nedir acaba? Şunun için soruyorum. En azından avlanan balığın verilen ücretin belli bir kısmını karşılamasına katkısı olursa daha rahat davranılabilir. Oradaki otel veya restaurantlara satılabilir mi…?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Biz balık avı turlarımız amatör balıkçılık kapsamında yapılır. Bu sebeple biz balık satmayız. Balık avı turlarımızda sadece bir büyük balık avı yapmak için çıkarız. O balığın avını da avlayanların ortak olarak yemesi için yaparız. Yenmeyecek balığın avı da yapmayız. Yenmeyecek balık oltamıza takılırsa geri salarız. Turumuzda avlanan balık satılırsa, satan arkadaşları bir daha balık avı turumuzu kabul etmeyiz. Zaten bizim turumuza gelen katılımcılar balık satma düşüncesine sahip olsa bile tur sonrası bu düşüncelerini, tur boyunca yapmış olduğumuz bilgilendirmeler sebebiyle terk etmiş olurlar. Bizim için balık avı bilgi edinme, tecrübe kazanma ve kendini büyük balık avı konusunda geliştirme ortamıdır. Balık avı tur ücretini bu turu gerçekleştirmek, büyük balık avı konusunda tecrübe ve bilginizi arttırmak için verirsiniz. Yoksa balık için her hangi para talep etmeyiz. Talep ettiğimiz ücretler de dünya ortalamasının 1/4 kadardır.

      • erdem nalcioglu der ki:

        Menderes bey iyi bir balıkçı oldugunuz herkes tarafindan görülmektedir. Kendi Şahsi fikrimi sÖlemek isterim. Talep ettiginiz fiyat asgari ücretle çalisan bir kisinin maasinin 3’te 1 kadardir. Bu ücreti isterken elinizi vicdanınıza hiç koymadığınız bellidir. Kendinizce yaptığınız açıklama; benzin 60 tl, rapala, jig falan, filan bunların tamamiını yaptığınız 4 balik turunda tedarik ettiginiz bellidir. Kendinizi hep bir şekilde aklamaya çalışıyorsunuz. Ama sizde Adrasan’ın yerlisisiniz taminimce yada uzun suredir orda ikamet ediyorsunuz. O bölgenin halkının huylarını edinmişsiniz. Lütfen sizi elinizi vicdaniniza koymaya davet ediyorum. Balık tutmak isterken balık gönüllüsü arkadaşlarımıza yardım etmenizi temenni ederim. Sizin kazandığınız miktarın şu an Türkiye’de bir doktorun saatlik ücretinden daha fazla olduğunu bildirmek isterim. Kendinizi bu kadar Hint Kumaşı zannetmeyin. Yaşadığınız yerin nimetlerinden yararlanıyorsunuz. Bende sizin gibi o civarlarda yasamaktayim. Emin olun eger vakitim olsa insanlara yardımcı olmaya çalışırdım.

        • Menderes Yahşi der ki:

          Keşke kanaatle hareket etmek yerine, matematik yaparak bu işin bir hesabını çıkarsaydınız daha faydalı bir yaklaşım olurdu. Basit mantıkla, kanaatinizde ki gibi çok para istiyor olsaydım, yaptığım işi benim gibi yapan bir çok kişi olmaz mıydı??????????? Cevap bir sürü kişi olurdu. Peki nerede bu kişiler? Neden bu kadar karlı bir işe girmiyorlar? Acaba bu iş ÇOK ZOR, ÇOK ZAHMETLİ, AŞIRI DİSİPLİN GEREKTİREN, YERİ GELİNCE HAYATİ RİSKLER İÇEREN, SONSUZ BİLGİYİ ARAŞTIRIP BULMAK İÇİN ÇABAYA İHTİYAÇ DUYAN, BİR SÜRÜ TEKNOLOJİYİ KULLANMAYI GEREKTİREN, YERİ GELİNCE 60 DERECE GÜNEŞİN ALTINDA ÇALIŞABİLECEK BÜNYEYE SAHİP OLUNMASI GEREK, İNSANLARA ULAŞIP TUR SATABİLMEK İÇİN WEB SİTESİ YAPIMI VE İŞLETİMİ DAHİL HER TÜRLÜ SOSYAL MEDYAYI KULLANABİLMEYİ GEREKTİREN, ÇOK İYİ FOTOĞRAFÇILIK BİLGİSİ GEREKTİREN VS, VS iş olmasından olabilir mi? En önemlisi de tura katılan her seviyeden insanla her konuda sohbet edebilme potansiyeline sahip olabilmektir.

          En basitinden http://www.adrasanbalik.com web sitemize bakın böyle bir siteyi hangi çılgın yapıp aktif tutabilir? Fiyat belirlemek için masraf kalemlerini ben yazıp size versem ve fiyatlandırmayı sizin yapmanızı istesem çok daha yüksek üçret çıkarırsınız. Bu işin dünya fiyatlarına bir bakın günlük tur bedeli $.1000 – 1500 arasında değişir.

          Bu fiyatlarla dahi sektöre girebilen yok. Şu an bizim fiyatlarımız 850 TL civarında olsa belki bir kaç kişi piyasaya girmeyi deneyebilir. Ufak balık turuna çıkan büyük teknelerin günlük tur bedelleriyle kıyaslayın. Bir tekne günlük kaç paraya tur yapmaya razı olabiliyor. O fiyat bu işin ancak idare eder fiyatıdır. Bu kadar zahmete ve riske karın tokluğuna katlanılır mı? Sezon bittiğinde cebime ne kaldığını bilmiyor musunuz? Türkiye’de hangi balıkçı refah içinde bir tane örnek var mı? Asgari ücretlinin turumuza katılmak konusunda zorluk yaşayacağı kesin. Aynı zorluğu bizim de yaşadığımız kesin. Romantizm güzeldir. Ama karın doyurmaz.

          Eğer siz haklıysanız buyursun gönüllüler bu karlı işe girsin görelim. 2003 senesinden beri bu işi yapıyoruz. Acaba bunca yılda kaç kişi bu işe girmeye çalışıp, sezon sonunu göremeden işi bırakıp çekildi?

  21. Tümer Yelken der ki:

    Gece yarısı tesadüf eseri bulduğum sitenizi büyük bir ilgiyle ve zevkle okudum. Özellikle sualtı balık çeşitliliği ve gelişimi üzerine olan düşünce ve davranışlarınız için sizi tebrik ediyorum. Ayırabildiğim en yakın zamanda yolumu Adrasan’a çevirip belli ki yoğun geçen günlerinizden bir gün rica etmek istiyorum. O güne kadar bol bereketli avlar ve sağlıklı günler dilerim.

    • Menderes Yahşi der ki:

      Çabalarımızın fark edilmesi çok güzel. Ama bu çabalara destek verilerek Türkiye denizlerinin temiz tutulması ve balık stoklarının arttırılması için düşünce üretilerek bunların uygulamaya geçirilmesi çok daha önemli. Kıyıları balıkların yaşam alanı olarak tanıyarak balığını arttırmalıyız. Buna bağlı olarak balık avı turizmini geliştirerek turizm sektörümüzün konaklama gün sayısını ve kişi başına elde edilen geliri arttırmalıyız. Özellikle yabancı turistlere VIP düzeyde Kılıç Balığı ve Orkinos avları düzenleyerek gelir seviyesi çok daha üst düzeylere çekilebilir. Böylece balık korunurken milli refah seviyesi ciddi düzeyde arttırılabilir.

    • Menderes Yahşi der ki:

      Teşekkürler. Adrasan’da balık avı dostlarını aramızda görmekten ve balık avına çıkmaktan biz de çok büyük keyif alırız. Ayrıca sitemizde ilgilendiğiniz konulara yorum ve düşüncelerinizle katkı sağlayabilirsiniz. Bu şekilde diğer ilgilenen arkadaşların konuları daha kolay anlamasına katkı sağlamış olursunuz.

  22. SUAT YİĞİT der ki:

    Menderes bey Türkiye’de bu işi layıkıyla yapan ender kişilerden biri. Büyük balık hayali olan ve bu işe sevdalı iseniz muhakkak yolunuz Adrasan’la ve Menderes beyin teknesiyle kesiş melidir.
    Balık yakalamanın ötesinde sakinliği ve bilge kişiliği ve av tecrübesiyle, uzun av süresini keyifli bir sohbete de dönüştürmektedir.
    Alkışlıyorum büyük ustayı.

    • Menderes Yahşi der ki:

      Suat, yıllarca balık avına verdiğin emekten sonra seninde bizden aşağı kalır yanın yok. İnsan bir işe aşkla ne kadar emek verirse, o işte o kadar iyi oluyor. Balık avı da öyle. Yıllarca süren uğraşlar insana çok şey öğretiyor. Ama şu da bir gerçek ki, çok şey öğrendikçe aslında öğrenilmesi gereken ne kadar çok şey olduğunu fark edip, ne kadar bilgimizin yetersiz olduğunu da görüyoruz. Daha öğreneceğimiz çok şey var. Kısmetse de her öğrendiğimizi web sitemizde paylaşarak ilgilenenlerin istifadesine sunacağız.

  23. Sertaç der ki:

    Yanımızda getirmemizi istediğiniz rapalanın neden gagası demir olanı tercih ediyorsunuz özel bir sebebi var mı?
    Aynı özelliklerdeki plastik gagalı rapala ihtiyacı karşılamaz mı?
    Saygılar,

    • Menderes Yahşi der ki:

      Güzel soru. Tabiki plastik olanda karşılar. Hatta plastik olanlar daha derin dalıyor. Mayıs ve haziran ayında gelenlerden plastik gagalı Rapala marka 11 – 13 X ve Max Rap rapalaları istiyorum. Ama özellikle metal uzun gagalı dememin sebebi. Bu talepte bulunduğumda dip rapalası getirmeleri. Plastik uzun gaga yazdığımda, katılımcıların genelinin kısa plastik gagalı rapala getirmeleri. Nedense böyle bir gariplik oluyor. Muhtemelen rapala almaya gittikleri yerde uzun gagalı 9 – 11 cm dip rapalası olmaması olabilir. Buna çözüm yolunu olarak, metal uzun gagalı demekte buldum. Metal kısa gagalı olmadığı için hata olmuyor.

  24. CEM der ki:

    Menderes hocam merhaba saygılar sevgiler.Şu anda sadece tam gün olarak mı turlara çıkıyorsunuz acaba yarım gün çıkabilme şansımız var mı acaba? Saygılarımla.

    • Menderes Yahşi der ki:

      Bu kış havalar sert geçtiği için Balık avı turu düzenlemeyeceğiz. Muhtemelen 20 Nisan 2015 de tekneyi denize indirmeyi düşünüyoruz. Kısmetse 20 Nisandan sonra turlara başlayacağız.

  25. KAAN BAYRAKTAR der ki:

    Merhabalar Menderes Bey, biz eşimle 17-18-19/05/2014 tarihlerinde 3 gün Adrasan”da konaklamayı ve bu günlerin birinde akşam balığa çıkmak istiyoruz. Bugün cep telefonundan rahatsız etmiştim. Öncelikle belittiğim tarih aralığında müsaitlik durumunuz nedir? Akşam balık turunda kısa da olsa denize girmek için müsait zaman oluyor mu, tam günde yüzme gibi aktivite de var ama, kısa turda mümkün oluyor mu bunu merak ettim. İyi çalışmalar. Şimdiden teşekkürler…

    • Menderes Yahşi der ki:

      Sadece 19 Mayıs günü balık avı turu için müsait. Diğer günler dolu. Tam günlük turda öğle molası verdiğimizde 12.00 – 15.30 arası dinlenme molasında bol bol denize girme fırsatı oluyor. Yarım günlük turlarda yüzmek için çok fırsat olmuyor. “Ama ben şurayı çok beğendim. Yirmi dakika şurada denize girelim” derseniz. “Hayır” demeyiz. Amaç keyifli vakit geçirmekse, neden olmasın. Tercih sizin. Ama şunu da bilin ki, bizim önce iş sonra eğlence deriz.

  26. serdar der ki:

    09 mart 2014 tarihinde müsaitmisiniz cedric pro kamıs ve salina sa55 makina aldım 3 kişiyiz ve pazar günü jig için tüm hazırlıklarımızı tamamladık sizin de tecrübenizle büyük bir balık almak istiyorum dönerseniz sevinirim teşk.

    • Menderes Yahşi der ki:

      Bu günlerde çok ciddi sağlık problemleri ile baş etmeye çalışıyoruz. Bu sebeple müsait olabileceğimi zannetmiyorum. Ayrıca havalar da çok iyi gözükmüyor. Bence balık avı tur planlarınızı nisan veya mayıs ayına doğru kaydırırsanız daha iyi olur.

  27. okan dörtköşe der ki:

    Menderes Bey merhaba,
    31/01/2014 günü adrasana izmirden geldik 01/02/2014 günü için rezervasyon yapmıştık sizinle ama hava şartları dolayısıyla uygun olmadı ve balık avına çıkamadık,nasip olmadı.Sahilde gezik sizi aradık siz de yarın iyi bir fırtına geleceğini denize çıkamayacağınızı söylediniz.Bi,zde saygı duyarak teşekkür ettik.
    Emeğinize ve tecrübenize saygımız var .
    Bizi üzen denize çıkamamaktan çok İzmirden Adrasana kadar gelip te bizle sadece telefonda konuşmanız .Sahile gelip bir çay içip tanışamamamız oldu.
    Adrasan da çay bahçesinde Alican ve Emrah kardeşimiz onlar sizin göstermediği misafirliği bize gösterdiler bir demlik çay yaptılar ateşin başında içtik sohbet ettik yorgunluğumuz aldılar genç kardeşlerimiz ayrıca cay ücreti bile almak istemediler,
    Ne yazık ki siz bizim yanımıza dahi gelmeyi durumu anlatmaya 5 dk sohbet etmeye gelmediniz.
    Neyse herşey için teşekkür ederiz.
    Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.
    Okan, Adil;Eray 3 lü grup
    Okan olarak bu benim kişisel fikrim
    Saygılarımla

    • Menderes Yahşi der ki:

      Evet, bu eleştiriyi alıyorum ve kabul ediyorum. Bir şekilde yanınıza gelip, onca yorgunluğa katlanıp Adrasana gelmiş olmanız dolayısı ile size vakit ayırmalıydım. Bu eleştiriyi aynı şekilde bende kendime yapım. Herkesin kendine göre sorunları var ya, işte öyle. Annemin sol tarafı felçli. Ağır aksak baston yardımıyla kısa mesafe yürüyebiliyor. Ne hikmetse o gün denge problemi yaşayıp düştü. Bende birisine bırakmak istemedim. Her şeye rağmen size hak veriyorum. Kusura bakmayın.

  28. Celal Enmutlu der ki:

    Merhaba, tüm balık dostlarına selam.

    Sitenizi inceledim ve çoğu soruma cevap buldum. Aklımda sadece 1-2 ufak soru kaldı, müsadenizle bunların cevabını rica edeğim.

    İlk sorum mola süresi ile ilgili. Yazın tam gün turlarınızda 11.30-15.30 arası 4 saatlik mola süresi görünüyor. Bu süre içerisinde denize girmek, güneşlenmek gibi av harici aktiviteler mi yapılıyor? Kış döneminde ise (Saat 07.00-16.30) saatleri arasında verilen mola süresi nedir?

    İkinci sorum ise; avlanacak olan büyük balığın (5 kg. üstü gibi) bir adet avlandıktan sonra, bizlerin yanımızda getireceği yemli takımlar ile avlanmamıza müsade edilip edilmeyeceği. Eğer yemli avlanmaya müsade ediyorsanız bunda da bir kg. sınırı varmı?

    Yanlış anlaşılmasın, benim niyetim denizi kurutmak tabiri ile açgözlülük yapmak değil. Sadece yakalayacağımız bir adet büyük balığın dışında, kişi başı 3-4 kg. da mercan tarzı yemli av alabilmek.

    Teşekkür ederim.

    • Menderes Yahşi der ki:

      Evet, yaz aylarında 11.30 – 15.30 arasında mola vermişken deniz keyfi, yemek ve dinlenme ile geçiyor. Bu molayı genellikle av mahalline yakın bir kıyıda veya Sulu Adada veriyoruz. Hava ve deniz kötüleşme durumu olursa, Adrasan Sahiline dönüp bu süreyi kıyıda da geçirebiliyoruz. Hava öğleden sonra düzelirse ava devam ediyoruz.

      Kış aylarında 07.00 – 16.30 arasında balık avı yapıyoruz. Mola için saat 12.00 gibi bir sahile yanaşıp, teknede veya durum müsaitse kıyıda mola verebiliyoruz. Kışın mola süresi günün kısa olması dolayısıyla bir buçuk, iki saati geçmiyor. Molada geçen süreyi balık avı imkanının azaldığı, katılımcıların dinlenip av için enerji topladıkları süre olarak değerlendirmek daha doğrudur.

      Biz küçük balık avı hiç yapmıyoruz. Ama katılımcı yapmak isterse, buna çok itirazımız olmaz. Ama tam bu aşamada büyük balık avı psikolojisinden bahsetmek gerekiyor. Şöyle ki; büyük balık avı yapan insanların balık avı yaklaşımlarında büyük değişimler olur. Büyük balık avı yapan birisi artık kolay kolay ufak balık avıyla meşgul olmaz. Büyük balık avı yaptığınızda, ufak balık hiç mertebesine düşer. Bu durumu ben binlerce kere deneyimledim. Bizim balık avına müdavim olmuş hiç kimseye büyük balık avı yapmışken, ufak balık avı yaptıramazsınız. Büyük balık avı yapılmamışsa, laf olsun diye olta atıp gelen balığı da geri bırakabilirler.

      Balık avı turlarımızda büyük balık avı yaptığımızda, genellikle balık avını bırakmayız. Bir de tut bırak yöntemine uygun olarak bırakmak üzere ava devam ederiz. Zaten balık avı turunun en değerli kısmı bu aşamadır. Tut bırak avı yapmış kimsenin tatmininin üzerine başka tatmin yolu yoktur. Avcı bu aşamada önemli bir seviye atladığından, kendini diğer avcılardan başka bir kefeye koyar.

      BİZ NİÇİN UFAK BALIK AVI YAPMAYIZ…..?

      Çok sevdiğimiz ülkemizin balık stoklarının azalmaması, göçmen olan büyük balığın daha uzun süre balık meralarında kalması ve insanlar büyük balık avına yönelerek balık avı tatminlerini arttırırken, balık stokları azalmasın diye. Ufak balığı korursak, büyük balıkların meralarda kalma süreleri uzayacağından, meralarda devamlı balık bolluğu olur. Çevrede büyük balık sürüleri dolaşırken, göçle gelen ufak balıkların başka yerlere gidebilme sansı da kalmaz. Bu şekilde göç yoluyla beslenen meralarda ufak balık ve büyük balık miktarı daha da artar.

      Balık stoklarını artırıp ülkemizi balık zengini yapmanın yolu, ufak balık avından vazgeçmekten geçer. Büyük balık avı yaparak, denizden eksilttiğimiz balık adedini azaltıp, ufak balığın büyümesine izin verirsek, bu işi kökten çözeriz. Bu yöntemde ufak balık avından vazgeçmek dışında hiç bir yasaklama yoktur.

      Slogan şöyle: Ufak balığın çoğalıp büyümesine izin ver, büyük balık avın garanti olsun ve büyük balık avı hedeflerini büyüterek, balığın daha da çoğalmasını sağla.

      Büyük balık avının psikolojisi böyledir. Sizi hep daha büyük ava yöneltirken, tatmini arttırıp balığın daha fazla çoğalmasını sağlar. Bir süre sonra balık o kadar büyür ve bollaşır ki, artık denizden balık almaz olursunuz.

  29. Fatih der ki:

    Menderes bey merhabalar;

    Antalya’da oturmaktayım. Yazdığınız yazıları sabırla heyecanla okudum. Antalya küçük limandan ayda 1 kere veya 2 kere çıkıyorum. Fırsat buldukça genellikle hep ufak balıklar Mercan, Barbun alıyorum. Gideceğimiz yere kadar ise sırtı çekerek çapari ile Lambuka veya Palamut alıyoruz.

    Balık tutmasını çok seven biri olarak kendim balık yiyemiyorum, alerjim var. Sürekli tutup aileme veriyorum. Afiyetle yiyorlar. Ben ise başka şeylere talim yapıyorum. Balığı görüşünü “ye beni” diyor. Fakat ben istesem de yiyemiyorum. Neyse konuma döneyim.

    Ben sevgilim ile gelmeyi düşünüyorum. Geceden yola çıkıp sabah karşı orada olup denize çıkıp, akşamına tekrar Antalya’ya dönmek üzere.

    Jig deneyimim hiç yok, hiç yapmadım. Sizin yazdığınız gibi kıyı sonra pancar motorlu tekne ile 🙂 pata pata…

    Sizlerle balık avı turu yapmak istiyorum. Ağustos ayı bulunduğunuz yerde durum ve deniz vs durum nasıldır?

    10-08-2013 veya 11-08-2013 için müsaitmisiniz.

    Saygı ve sevgiler Menderes bey hoşçakalın.

    • Menderes Yahşi der ki:

      Bu mesajı iş yoğunluğundan siteye bakmaya fırsat bulamadığımdan atlamışım. Çok özür dilerim.

      Ağustos ayı bu sene de geçmiş senelerde olduğu gibi çok yoğun ve verimli geçti. Güzel trofeler avladık. Umarın ileriki bir zamanda sizinle de balık avı turuna çıkmak kısmet olur. Lütfen, rezervasyon mesajlarını çep telefonundan yaparsanız daha iyi olur. Bana ulaşamadığınız durumlarda eşim de rezervasyonları kabul ediyor.

      Saygılarımla,

  30. IRFAN UNVER der ki:

    Insallah.. Bizede rastgelir .

  31. Mehmet Taner der ki:

    Menderes bey sizinle dün telefonla konuşmuştuk. Allah izin verirse bu hafta sonu tatil için Adrasan’da olacağız. 28 Temmuz da sizinle beraber uygun olursa ava çıkmayı düşünüyorum fakat yaşadığım yerde deniz balıkçılığı yapılmadığı için jig ve rapala bulamadım. Antalya’da nereden satın alabilirim yardım ederseniz sevinirim.

    • Menderes Yahşi der ki:

      Antalya sahilinde yol üzerinde ADT Marine ve şehir içine uğramak şansı olursa bir kaç dükkan daha var. Bu dükkanların yerini tam bilmediğim için tarif edemiyorum. Ama bu dönemde yemlik Palamut kullanarak Akya avı yaptığımız için jig kullanmayabiliyoruz. Ayrıca 28 temmuz 2013 pazar günü doluyum. 27 veya 29 temmuz tarihleri şu an itibari ile müsait.

  32. IRFAN UNVER der ki:

    Temmuz ayı sanki biraz zayıf bir ay.. Pek baba balık resmi görmedik. Balıklar mı bitti , yoksa sadece bu seneye mahsus bir durum mu?

    Bende Cıralıda bir hafta dolaştım.. Bırak sinarit, akya balon balığı bile gelmedi.. Sadece bir tane rapalla boyu kadar, lokum balığı takıldı..

    Sizce ne zaman gelecekler…

    • Menderes Yahşi der ki:

      Bu hafta sonu itibari ile göç balıklarının yoğun bir şekilde Antalya Körfezine girmeye başlamasıyla balık miktarında hızlı bir artış olmaya başladı. Lambuka ve 3 Kg civarı Yazılı Orkinoslardan bol miktarda var. Akya avı için yemlik Palamut avı da başladı. Yemlik Palamutlar arttıkça Akyaların miktarında da artış başlayacaktır. Geçtiğimiz üç senedir olduğu gibi Ağustos başı itibari ile yoğun bir şekilde Akya avı yapmaya başlarız diye düşünüyorum.

  33. Serkan YILDIRIM der ki:

    Merhaba Menderes Yahşi Abi;
    Ben Adrasan’a tatile 10 haziranda 4-5 günlüğüne Ailemle gelmeyi düşünüyorum ve tabii ki balık yakalama konusunda da tur yapmak istiyorum. Tura tek katılım gerçekleştirmek istiyorum. Tabii ki, bilgi ve becerileriniz çok önemli biz amatör balıkçılar için, ama bütçem kısıtlı olduğundan tek karşılayacak durumum bulunmamakta. Acaba tam tur olarak tek katılımcılara uygun fiyat listeniz bulunmakta mı? Yada başka benim gibi düşüncede olan kişilerle birlikte buluşturup tam gün balık avına katılım sağlamakta mısınız? ..RASTGELE….)

    • Menderes Yahşi der ki:

      Sitede açıklaması eksik kalmış bir konuda sorduğunuz bu soru için çok teşekkür ederim. Bu konuyu merak eden arkadaşlara ışık tutması açısından faydalı olacağını düşünüyorum.

      Maalesef tek katılımcılar için uygulayacağımız bir fiyatımız yok. Bunun sebebi fiyatı Türkiye’nin ekonomik şartlarına göre belirlemiş olmamız. Fiyatın içinde maliyetler ön planda. Durum böyle olunca fiyat üzerinde oynamak mümkün olmuyor. Dünya fiyatları bizim açıkladığımız 360 TL. nin dört katı civarında.

      Fiyatın unsurları:

      60 – Benzin
      30 – Tekne ve Motor Amortismanı
      20 – Senelik Bakım Masrafları
      30 – Çıkrık Makineli Oltalar, Jig Oltaları, Rapala, Jig ve diğer malzemeler.
      20 – Vergi, Harç ve SSK
      20 – Genel Masraflar
      150 – Ücret
      30 – Web Hizmetleri

      360 TOPLAM

      Balık avı turuna bir birini tanımayan iki kişiyi alma taraftarı değiliz. İki farklı kişinin olduğu avlarda muhtemel bir takım problemler olabilmekte. Bunlar; hangi av yönteminin uygulanacağı, nerelerde av yapılacağı, hangi yerlerde hangi yöntemlerin kullanılacağı, balığın paylaşımı, uyum ve iletişim sorunları…

      Genelde karşılaştığımız problemlerin en belirgini; katılımcılardan birinin çeşitli sebeplerle turdan vazgeçmesi veya isteğinin diğerinden daha düşük olması. Bu durumlar diğer istekli katılımcının katılım isteğini direkt sonlandıran unsurlardandır. Bunun bizim açımızdan önemi, tura istekli ve tatilini bu tura göre planlamış ama rezervasyon konusunda geç kalmış bir başka katılımcı grubun rezervasyon talebini kabul edemediğimiz, günün boş geçmesi ve diğer istekli grubun mağdur edilmesidir. Genellikle iki ayrı kişinin grup yapıldığı tur rezervasyonlarında tur iptalleri son dakikada gerçekleşir. Bu iptaller, hem bizim için hem de istekli katılımcı için sinir bozucudur.

  34. IRFAN UNVER der ki:

    Bilgilerinize tesekkurler

    • Menderes Yahşi der ki:

      Bilgi bize emanettir. Paylaşınca hayatları kolaylaştırıp çoğalır ve daha fazla insanın hayatını yaşanır kılar. Emanetleri paylaşalım. Üzerimizde kalan emanetler ancak bize yük olduğu gibi, gelişip çoğalması da mümkün olmaz. Değerli insan, kendine emanet edilen bilgiyi paylaşandır.

      • ulaş der ki:

        menderes bey ;

        eğitim durumunuzu merak ettim. yazılarınız kültürünüzü açık olarak gösteriyor.

        bu sektörde sizlerden sıkça olsa keşke….

        • Menderes Yahşi der ki:

          İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden 1986 senesinde mezun oldum. 1986 senesinde İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünün açmış olduğu iktisat yüksek lisans programına devam ettim. Ama maddi imkanlar el vermeyince askerliği takiben iş hayatına atıldım.

        • Uzay der ki:

          Eğitim durumu ve kültür… yanlış orantı bence. Konuşulan maharetler okulla değil, tecrübeyle kazanılabilir…

          • Menderes Yahşi der ki:

            Evet, her zaman eğitim ve kültürün aynı düzlemde olmasını beklemek çok doğru değildir. Genel anlamda eğitim cehaleti alır. Ama eğitim analitik düşünme yeteneğini verdiği için kişinin kültür konusunda eğitimsiz olanların önüne geçmesini sağlayan çok önemli unsurdur. Ayrıca eğitim daha yüksek gelir elde etmenizi sağlayarak, kültürel konularla uğraşacak daha fazla imkan sağlar. Ama eğitim sadece okulda olmaz. Kendini eğiten her kimse, diplomalı insanlar kadar kültürlü olmaya yakındır. Okul ve kişisel eğitim cabası olmayan birisinin kültürlü olması çok zordur. Okumadan, anlamadan, gezmeden, görmeden, çabalamadan kimse durduğu yerden kültürlü olması beklenir bir durum değildir.

            Tecrübe edinme konusu da kültür konusunda yaptığımız analizden farklı değildir. Kişi bir konuya ilgi duymadan yapıyorsa yüz yıllar boyunca bir adım ilerleme olmaz. Balık avı konusunda da durum böyle. Eğer kişiler avladıkları canlının yaşam hakkını gözetmeden avcılık yapıyorlarsa ve amaçları sadece günü kurtarmaksa tecrübe de oluşmaz. Sadece dededen, babadan öğrenilenle devam edilir. Ama balığın yaşam hakkı gözetilerek avcılık yapılacaksa yeni duruma uymak için büyük çaba harcamak gerekir. Bu da ancak okumak, araştırmak, başka ustalarla bilgi paylaşmakla olur. Bu durumda da büyük bir tecrübe oluşur. Ama bilgi ve eğitim her zaman şarttır. Eğitim derken her zaman okulda alınan bilgiyi düşünmek doğru değildir. Kişisel eğitim, hayatın her aşamasında çok önemlidir. Kişisel eğitim, diploma sahibi olanlar için daha fazla zorunluluktur.

  35. IRFAN UNVER der ki:

    Selam,

    Balık avı için bir teknede bulunan herkesin belgesi olması gerekiyor mu? Ornegin ben ve ailem gelince, hepimize avlanma izni gerekiyor mu?
    Rast gele…

    • Menderes Yahşi der ki:

      Balık avına katılanların T.C. Kimlik Belgelerinin yanlarında olması gerekir. Yabancı uyruklu katılımcılar için Amatör Balıkçılık Turizm İzin Belgesine istinaden alınan Avlanma Pulunun yanında Pasaportlarının da yanlarında bulunması gerekir.

      T.C. Kimlik Belgesine sahip kişiler için avlanma pulu alınmasına gerek yoktur. Avlanma pulu sadece yabancı uyruklu olanlar için geçerlidir. Yabancı uyruklu olan kişiler avlanma pulu olmadan balık avına çıkarılamaz.

  36. IRFAN UNVER der ki:

    Selam,

    Reservasyon yapmam için odemeyi peşin yapmam gerekiyor mu? Örneğin tur için kayıt yaptırdım. Parayı ödedim ve oraya geldim. Ama deniz müsait değil?

    Ne yapacağız? Tur iptal olup, param iade mi olacak, yoksa bir şekilde koyda dip oltası mı yapılacak…?

    Bilgilendirirseniz sevinirirm.

    • Menderes Yahşi der ki:

      Rezervasyon yaptıracağınız gün konusunda kesin karar vermiş olmanızı bekliyoruz. Bu diğer arayanları ve bizi mağdur etmemeniz açısından çok önemli. Kesin karar verdikten sonra bize çep telefonunuzdan kısa mesaj atmanızı istiyoruz. Bu mesajda; katılımcı isim ve soyadları, tarih ve gün, tur şekli ve varsa diğer detay bilgilerin olması gerekiyor. Bu mesaj üzerine rezervasyonunuzu yapıp size kapora veya peşin ödeme için banka hesap numaramızı gönderiyoruz.

      Rezervasyon günü yaklaşırken hava durumu ve diğer bilgiler için telefon irtibatı kuruyoruz. Hava durumu ile tereddütlerimiz varsa, gelmeden bir gün öncesinde karar veriyoruz. Eğer hava kötüyse, turu iptal ediyoruz veya başka bir tarihe erteliyoruz. Hava durumunun kötü olması sebebiyle çıkamazsak, hakkınız bakidir. İsterseniz paranızı geri isteyebilirsiniz veya başka bir tarihte, rezervasyon yaptırıp geldiğinizde ödeme yapmadan tura katılırsınız.

      Zorunlu hallerde 10 gün önceden haber vermek şartıyla, rezervasyonlarınızı iptal ettirebilirsiniz.

  37. IRFAN UNVER der ki:

    Tesekkur ederim.. Acıklamanız yeterli.. Zaten bir arkadasimla geleceğim . Bu nedenle maliyetim yarıya dustu..

    Planımız Mayıs basında gelmek. O zmaan hangi balıklar oluyor..Deniz durumu nasıl.?

    Iyi Calışmalar

    • Menderes Yahşi der ki:

      Lütfen gelmeden önce rezervasyon yaptırmayı unutmayın. Mayıs ayı için aşırı bir talep var.

      Mayıs başında, dip rapalası ile dip sırtı yaparak Sinarit ve Lagos avı yapabiliriz. Mayıs ayında genellikle 2 – 7 Kg arası Orkinoslar fazla olduğundan yemlik bulmak zor olabiliyor. Yemlik Palamut avı yapabilirsek, Akya oltası ile Akya avı yapabiliriz. Bunlara ilave olarak jigging yöntemiyle avlanabiliriz. Mayıs ayı geçmiş dönemlerde en güzel trofe avları yaptığımız ay olmuştur.

  38. IRFAN UNVER der ki:

    Selam,

    Ben tek basıma gelecegım. Anak 360 TL fazla bir ucret.. Bir indirim yapabilırmısınız.

    • Menderes Yahşi der ki:

      Ücretleri ayarlarken maliyetlerimizi ve ülkenin ortalama gelir seviyesini dikkate alırız. Maliyetlerimizin üzerine sadece asgari geçim şartlarını sağlayacak fark koyarız. Bu yüzden fiyatların esneme payı yoktur. Bu aşamada fiyatlara gelecek baskı kaliteyi düşürücü olacağından, bu bizim iş anlayışımıza uymaz. Bu durumda söylenebilecek son söz; ne fiyatlarımızı, ne de kalitemizi düşürürüz olacaktır.

      Ayrıca, fiyatlarımız içinde hesaba katılmayan çok önemli maliyetlerde vardır. Bunlara birkaç örnek vermek gerekirse:
      – 11 senedir sürdürdüğümüz balık avı turlarında edindiğimiz balık avı tur bilgi ve tecrübesi, bunun yanında denizcilik bilgisi,
      – Kaliteli iletişim potansiyeli olan web sitesi ve balık avı turlarının yayınlanma özelliği,
      – Emek ve tecrübe farkı
      – Balık avı turu esnasında sorulan yüzlerce soruya cevap verme ve üst düzey teknik bilgi aktarımı,
      ve bunun gibi daha pek çok şey.

      Her şeye rağmen illada indirim isteniyorsa, söyleyebileceğim tek şey var. Gelin misafirimiz olun.

      • ulaş der ki:

        tebrik ederim misafirlik konusunu düşüneceğim 🙂

        şaka bir yana prensipleri olan biri gibi yazmışsınız. yazmak kolay yaşatabilmek zordur derim.
        inşallah tecrübeleriniz el boş döndermez bizi çünkü izmirden geleceğiz…

        • Menderes Yahşi der ki:

          Kısmetine güvenen, boş dönme kaygısı taşımayan ve sadece kendi potansiyeline inanan hiç kimse boş dönmedi. Tereddüt insanı boş döndürür. Bazı arkadaşlar liste yapıp balık avına çıkıyorlar. Listeyi tamamlamak için de her türlü olumlu düşünceyi kendi yanlarında getiriyorlar. Bu arkadaşların hiç boş döndüğünü görmedim. Onlar bu şekilde geldiğinde balık garanti. Bunda benim katkım bilgim düzeyinde ve benim bilgim umuma açık bir bilgidir. Şahsıma bir şey saklamam. Emaneti, emanet sahibine veririm. Ben bilginin sadece taşıyıcılığını yaparım. Bilgi balık avı turlarında biriktirilir. Site üzerinden ve balık avı turunda talep edenler tarafından paylaşılır.

  39. SERDAR AKIN der ki:

    Yem biz getiriyoruz, yemek biz getiriyoruz, olta takimini neredeyse tamamen biz getiriyoruz…

    Sizin verdiginiz hizmet sadece goturup getirmek sanirim.

    Lutfen yanlisimi duzeltiniz ?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Büyük balık avı, sadece balığa odaklanılması gereke bir uğraştır. Büyük riskleri bünyesinde barındırır. Üstelik çok maliyetli bir iştir. Tecrübe eksikliği ciddi problemlere yol açabilir. En basitinden hayatınızın balığını yakalamışken, ne olduğunu anlamadan kaçırırsınız. Daha da kötüsü, bütün gün hiç bir av yapamadan dolaşabilirsiniz. Bu durumda bile, öğrenecek çok şey vardır.

      Büyük balık avının zorluğu ve maliyetleri, ülkemizde bu turun gelişimini engelleyen en önemli unsurdur. Genel kitle, ufak balıkla kendini avutmakla vakit geçirir. Büyük balıkla uğraşacak, ne sabırları, ne tecrübeleri, ne de devamlı bu ava harcayacak kaynakları vardır. Büyük balık avı yapmadan masraf yapmak, çok insana zor gelir. Haklılık payları da vardır. Büyük balık avı yapınca da, insan her türlü fedakarlıktan kaçınmaz. Büyük balık tecrübe, bilgi ve yılları verdiği sezi ile yapılır. Hiç bir teknolojik alet bunların yerini alamaz.

      Sizin gelirken getirecekleriniz:

      200 gr. Jig, 9-11 cm. dip Rapalası (uzun metal gagalı), 4.0 üçlü kanca (10 adet) getirmenizi istiyoruz. Kişisel ihtiyaçlarınızı, yiyecek ve içeceğinizi, şapka ve güneş koruyucunuzu getirmenizi tavsiye ederiz.

      Ayrıca, Sahil Güvenlik Kontrolleri için, T.C. Kimlik Belgenizin yanınızda bulunması gerekmektedir.

      Bizim tedarik ettiklerimiz:

      Jig ve Çıkrık Makine ve Kamışını, kurşun takımları biz tedarik ediyoruz. Birde, büyük balık avı yapmanızı sağlayacak BİLGİ ve TECRÜBEYİ ve rehberlik hizmetini biz tedarik ediyoruz.

  40. ertugrulsinan der ki:

    peki orda 2-3 gün kalabilecek uygun apart türü otel vs. var mıdır yakınlarda? 3 günlük plan yapıp gelmek isteriz ama kalcak yer geek 3 kişi için..

    • Menderes Yahşi der ki:

      http://www.adrasanbalik.com/amac/ link’inden Adrasan’da bulunan bütün otel, motel, pansiyon, bungalow ve apart otellere ulaşmak mümkün. Bu tesislerin bir kısmı apart şeklinde, tesisini kullanmanıza da izin verebiliyor. Oteller kısmında, bu tesislerini, sahilin sol tarafından, bizim tekneye yakınlığına göre, sıralamaya çalıştım.

      • yıldıray der ki:

        bu ne fiyat arkadaş böyle balığamı gidiyorsun yurt dışınamı, merak ettim. tura katılanlardan pasaportta istiyorlarmı yada yanında hediye çekimi veriyorlar ayıp ayıp bu kadar da fiyat çekilmez…

        • Menderes Yahşi der ki:

          Sevgili arkadaşım eğer yazdıklarında samimiysen ve bir bilgiye dayanarak söylüyorsan lütfen, bizim yaptığımız şartlarla büyük balık turu düzenle. Bakalım bu işi ne kadar zaman yapabiliyorsun. Davulun sesi pek çok arkadaşa,bizim büyük balık avı turuna başladığımız 2003 senesinden bu yana geçen 13 sene boyunca, hoş geldi. Belki sana da hoş gelebilir. Ki gelmiş gibi de gözüküyor. Yiğit olan boş konuşmaz, söylediğini tam da söylediği gibi yapar. Yoksa tükürdüğünü yalar. Hodri meydan. Sen de tur düzenle ve bana haber ver. Kendi açıkladığım ücretlerle senin turuna katılma sözü veriyorum. Eğer yapamayacaksan büyük lokma ye, büyük konuşma.

          Sana bir ekonomi dersi vereyim. Bir iş kolunda karlılık normalin üzerinde olduğu zaman o işe girme hevesinde olan pek çok kişi olur ve bunlardan bir kısmı şansını dener. Ben 13 senedir bu iş Türkiye’de tek başıma yapıyorum. Araştır bakalım bu işin ne zorlukları varmış da hiç kimse bu işe girmiyormuş? Girmeye çalışanlar ne yapmış?

        • Gokcer der ki:

          Japonyada yaşıyorum. Büyük balık avı delisiyim. Burada 20 kişilik teknelerle tura çıkıyoruz. Kişi başı Türk parasıyla 400 TL. ödüyoruz. Ayrıca bütün takımları da kendin getirmek zorundasın. Büyük balığı çeken bir makara en az 4.000 TL. dir. Sadece makara bu fiyattır. 20 kişilik teknede yer kapmaya çalışmakta cabası.

          Bu arkadaş özel tur yapıyor. Size kendi makinesini veriyor. Ayrıca balık avı sırasında tecrübesini paylaşıyor… Siz bulmuşsunuz da buduyosunuz…

          Umarım bir gün sizin turunuza gelme şansımız olur.

          Rastgele…

          • Menderes Yahşi der ki:

            Eleştiri yapan arkadaşlarının tecrübesi ufak balık üzerinedir. Bu yüzden de eleştirileri ufak balık tecrübelerine dayandırarak yaptıkları için bu tür eleştiriler oluyor. Oysa büyük balık avı tecrübeleri olsa bizim balık avı turlarında edinecekleri en önemli şeyin büyük balık avı bilgisi olduğunu fark ederler. Büyük balık avı bilgisini edinmek için ne kadar para ve zaman harcamak zorunda olduklarını bilmiyorlar. Zaten bunu fark eden herkes istenilenin çok daha fazlasını gönüllü olarak veriyor. Bazende yurt dışında büyük balık avı turlarına katılmış olan arkadaşlar “bu kadar ucuz bir fiyata nasıl çıkabiliyorsunuz?” diye soruyorlar.

            Bizim derdimiz ne para, nede balığın etidir. Amacımız insanları en uygun fiyata büyük balık avına çıkararak büyük balık avı tutkusunun yaygınlaşması ve bu sayede ufak balıkların büyüme şansını elde etmesidir. Ayrıca büyük balık avının yaygınlaşmasıyla balık avı konusunda ülkemizde daha üst düzey bilinç seviyesine gelinecektir. Bu şamaya gelindiğinde ülkemiz büyük balık avı turizminden ve buna bağlı olarak konaklamadan çok ciddi gelirler elde edecektir. Kaynaklarımızın en verimli şekilde kullanılması temel amacımızdır. Balık avı turlarımızda balık avı bilgimizin yanında bu vizyonu da katılımcılara kazandırmaya çalışıyoruz. Refah içinde bir Türkiye umuduyla.

            Herkese rastgele. En güzel büyük balıklar her isteyenin olsun dilekleriyle…

  41. Geri izleme: Balık Avı Turu | adrasanbalik.com

  42. ufuk eşme der ki:

    belirttiğiniz fiyatlar tek kişi fiyatımı yoksa 4 kişilik tekne fiyatmıdır?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Fiyatlarımız, tekne bedelidir. Tekneye, en fazla 3 kişi olarak katılabilirsiniz. Bir kişi de olsanız, üç kişi de olsanız aynı bedeli ödersiniz. Sırtı yaparken, üç kişi katılmışsanız, iki kişi aktif balıkçı olur, üçüncü kişi yedekte kalır. Kendi aranızda belirleyeceğiniz sırayla, dönüşümlü olarak olta kullanırsınız. Jigging yöntemi ile av yaparken, eğer daha önceden jigging yapmış ve yorulmadan jig yapabiliyorsanız, üç kişi jig yapabilir veya isteyen jig yaparken, dileyen yemli dip oltası ile avlanmayı tercih edebilir. O günün av şartlarına göre bu kombinasyonlar ayarlanabilir.

      Siz, balık avı turuna gelirken yanınızda kişi sayısınca, 150 -200 gr Jig, 9 – 11 cd DİP rapalası getiriyorsunuz. Eğer, yemli dip oltası ile av yapılmak isteniyorsa; yem, 150 – 250 gr arası kurşun, çapari takımı, bu ava uygun olta takımı katılımcı tarafından getirilir. Ayrıca, yiyecek ve içeceğinizi getiriyorsunuz. Biz, sırtı için çıkrık makinalı kamışlar ve jig için iki çift olta takımını teknede bulunduruyoruz.

    • led lights strips amazon der ki:

      Excellent post. I was checking continuously this blog and I’m impressed! Very helpful info particularly the last part 🙂 I care for such info a lot. I was seeking this particular information for a long time. Thank you and good luck.

    • Orcin der ki:

      Bazı yerlerde yakalanan büyük balıkların yarısı teknede bırakılıyor. Sizde de öyle bir durum var mi?

      • Menderes Yahşi der ki:

        Hayır. Biz sadece bir büyük balık avlamak için tura çıkarız. Avlanan bir büyük balık üzerinde tasarruf hakkı katılımcıya aittir. Katılımcı isterse balığı alığ evine görebilir. İsterse bir yerde arladaşlarıyla beraberce yiyebilir. Balığı almak istemezse bizim için makbul olan balığın denize geri salınmasıdır. Biz balık satmadığımız için ete ihtiyacımız yoksa balığı geri salmayı tercih ederiz.

        Denize iade edilen bir balık deniz ve insanlığın gıda ihtiyacı açısından hesaplanamaz fark yaratır. Dileyen oturup hesaplayabilir. Ayrıca balık avı turizmi açısından durumu değerlendirdiğimizde ihtiyaç fazlası olarak denize iade edilen balıklar bir ülkenin zengin olmasını sağlayacak kadar fark yaratabilir.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.