DEVASA AKYALAR OLTALARIMIZA ATLAMA YARISINA GIRDILER

Devasa Akyalar Oltalarımıza Atlama Yarışına Girdiler :

DEVASA AKYALAR OLTALARIMIZA ATLAMA YARISINA GIRDILER

Her sene balık avı turlarımız daha verimli geçiyor. Bu sene oltamıza 20 – 54 Kg arası pek çok Akya takıldı. Oltamıza takılan devasa Akyaların pek çoğunu tekneye kadar çekme şansımız oldu. Bazılarını aldık. Bazılarını geri bıraktık. Devasa Akyalar genelde derin sularda oltalarımıza takılır. Ama yumurtlama zamanında kıyılarda 10 – 15 m suyunda dahi devasa Akyaları avlama şansımız oldu. Ama yumurtalı oldukları için geri saldık. Geri saldığımız her balık daha büyük olarak ilerleyen zaman diliminde oltalarımıza takıldı. Biz ne kadar çok balığı geri salarsak, daha fazlası oltamıza takıldı. Üstelik daha büyük olarak oltamıza takıldı.

DEVASA AKYALAR OLTALARIMIZA ATLAMA YARISINA GIRDILER

Devamlı Turlarımıza Katılanların Balık Avı Kısmeti

Turlarımıza devamı katılan arkadaşların bazılarına arada bir büyük balık yakalamak kısmet olurken, bazı arkadaşlara hemen her turda büyük balık yakalamak kısmet olmaktadır.. Tabii ki bu kısmet işidir. Ama ortak özellik şudur. Genellikle her turda bir öncekinden daha büyük balıklar kısmet oluyor. Her büyük balık onları ava daha sık çıkma konusunda motive ediyor. Bir sonraki turu iple çekmeye başlıyorlar.

DEVASA AKYALAR OLTALARIMIZA ATLAMA YARISINA GIRDILER

Bu Sene Devasa Akyaların Senesi Oldu

Bu sene turlarımıza devamlı gelen hemen her arkadaş daha önce yakaladığı balık boyunun çok daha üstünde büyük balıklar yakaladı. Bu sene adeta devasa balıkların avına doyduğumuz sene oldu.

Daha önceki yıllarda 20 Kg bir balık avlamak bile hayaldi. Genellikle 7 – 18 Kg arası balıklar yakalardık. Geçen sene avladığımız balıkların boyları hızla büyümeye başladı. Geçen sene 20 – 39 Kg arası balıklar yakaladık. Bu sene boylar daha da büyümeye başladı. Bu seneye kadar en büyük balık 39 Kg olmuştu. Bu sene Haziran ayında 42 Kg Akya avını Adrasan Koyunda 15 m suyunda yaptım. Balık yumurtalı olduğu için geri saldım. Balık yumurta dökmek için bu kadar kıyıya girmişti. Geri saldığım 42 Kg Akya 2019 o zamana kadarki rekorumuz olmuştu.

DEVASA AKYALAR OLTALARIMIZA ATLAMA YARISINA GIRDILER

Rekor balıktan üç hafta sonra koy içinde bu sefer daha kıyıda 12 m suyunda 30 Kg Akya oltama takıldı. Sahile yaklaşırken çevreyi seyre dalıp oltayı unutmuştum. Sonra oltanın denizde olduğu aklıma geldi. Olta dibe takılmasın diye tam oltayı sarmaya başlamıştım ki, kaloma hızla boşalmaya başladı. Mücadele koy ortasındaki dubaya kadar sürdü. Kaloma ipim yetmeyeceği için tekneyi balığa çektirerek kaloma vermiş oldum. Bir ara balığı tekneye almaya kalktım. Ama balığın gelmeye hiç niyeti yoktu. Sonra “balığın bu kadar kıyıda ne işi var” diye düşündüm. Yumurta dökmek için kıyıladığı aklıma gelince hiç tereddüt etmeden geri saldım.

Bu Sene Rekor Dayanmaz Oldu

Haziranda 42 Kg Akya ile “yeni Akya rekoru kırdık” diye düşünürken Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında 40 – 54 Kg arası o kadar fazla balık yakaladık ki, bu inanılmaz bir şeydi. Hayallerin çok ötesine geçtik. Artık yeni sezonda hedefte 70 Kg üstü balıklar var.

DEVASA AKYALAR OLTALARIMIZA ATLAMA YARISINA GIRDILER

Yeni Akya Rekoruna İmza Attık

Daha önce en büyük balığı 24 Kg olan bir arkadaş tura geldi. Tur öncesi 45 – 50 Kg bir balık avı yaparak yeni rekoru kırmak istediğini söylüyordu. O kadar buna inanmıştı ki, hadi hayırlısı deyip tura başladık. Yemlik balık bizi hiç üzmedi. Koy içinde iki yemlik alınca oltaları topladık. Direk Pırasalı Adaya doğru hızla yol aldık. Pırasalı Adanın açığında bir yem daha aldık. Onu hemen canlı yem yaparak Akya Oltasını hazırladık. Daha meranın ortasına kadar gelmeden kaloma çok büyük bir şiddetle akmaya başladı. Tekneyi açık suya alıp mücadeleye derin suda devam ettik. İlk başlarda sıkı mücadele eden balık daha sonra çok fazla mücadele etmeden tekneye kadar geldi. Balığı bu kadar hızlı çekince çok büyük bir balık beklemiyorduk. Düşüncemiz 20 – 30 Kg kadar bir balık olmasıydı.

Balık teknenin altında daireler çizerek geldi. Balıktan önce, teknenin altına hava kabarcıkları geldi. Balık büyük daireler çiziyordu. İyice yorulmuş bir görüntüsü vardı. Arkadaş balığı tekneye yaklaştırırken misinayı biraz gevşek bıraktı. Balık son bir daire çizerek teknenin diğer tarafından, devamlı tura katılan arkadaşla benim yanımdan su yüzü yaptı. Devamlı tura gelen arkadaş suya doğru eğilip balığın gelişini görmeye çalışıyordu. Balığın kafası teknenin altından hızla yükselerek bizim tarafa doğru çıktı. Aniden önünde balığın kocaman kafasını suyun yüzünde görünce çok korktu. Oturduğu yere kendini zor attı. “Abi bu ne yaaa” deyip duruyordu. “Bu kadar büyük bir balık beklemiyordum. Balığı görünce korktum” diyordu.

Gerçekten de balık devasa bir balıktı. Tekneye alırken çevredeki tekneler mücadelemizi görüp yanımıza yanaşmıştı. Herkes o balık 60 – 65 Kg diyordu. Bana göre ise 40 – 50 Kg arası gibiydi. Balık tam 54 Kg geldi. Teknedeki coşkuyu varın siz düşünün. Arkadaşlar bu kadar büyük balık yakaladıkları için çok mutlu oldular. Böyle bir balığı gören herkes kendisi avlamamış bile olsa çok mutlu olmuştu. Çünkü artık onların da bu boy balıklar avlama şansı olacaktı.

Geçen sene ve bu seneki balıklara bakarak her sene balık boyları büyüyor diyebilirim. Büyümekle kalmıyor balık çeşitliliği de artıyor. Bir kaç senedir büyük Orkinoslar ve Kılıç Balıkları kıyı yapmaya başladı. Artık yavaş yavaş odağımız Orkinos ve Kılıç Balığı avına doğru kayacak gibi gözüküyor.

Yumurtalı Balığı Geri Salma Videosu: https://youtu.be/h1GR9bB7mr4

Devasa Akyalar Oltalarımıza Atlama Yarışına Girdiler

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI HIKAYELERI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.