BUYUK BALIK AVINDA YENI YONTEMLER DENEDIM

Büyük Balık Avında Yeni Yöntemler Denedim :

Yeni yöntemde amaç daha derin suda av yapmak, merayı daha etkin bir şekilde tarayabilmek, her türlü büyük balık avını yapabilecek çeşitliliğe ulaşmak ve büyük balık vuruşunu daha güçlü hissedebilmektir. Şimdilik yem olarak Palamut, Yazılı Orkinos ve Tombik kullanıyoruz. Değişik avlar yapabilmek için yem çeşitlemesi yapmak gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden bu yöntemi deneme aşamasında diye değerlendirip en azından bu yıl için tur programına almayı pek düşünmüyorum. Ancak yakın zamanda belli bir olgunluğa ulaşırsa o zaman turlarda kullanmayı düşünüyorum. Şimdilik geliştirme aşamasında kalacak. Ben yalnız çıktığım avlarda denemeler yapmaya devam edeceğim.

BUYUK BALIK AVINDA YENI YONTEMLER DENEDIM

Bugün Büyük Balık Avım Çok Hızlı Gerçekleşti

Sabah erkenden tekneye binip Sulu Ada istikametine gittim. Yolda 3 adet yemlik balık avı yaptım. Meraya geldiğimde son avladığım balığı canlı yem olarak kullanarak ava başladım. İlk birkaç denemede bir hareket olmadı. Sonraki denemede balık oltaya asıldı. Hemen tekneyi meranın taşlık bölgesinden çıkarmaya başladım. Açık denize doğru giderken mümkün olduğu kadar balığa yol verdim. Meranın dışında derin suda altı kumluk olan zemine geldiğimde balıkla mücadeleye başladım.

Balıkla mücadele ederken bir yandan da aklımda bu yöntemi ölü yemle demek vardı. Bu yöntemi denemek için heyecan içindeydim. Biran evvel oltadaki balığı tekneye almak istiyordum. Mücadele bu yüzden çok uzun sürmedi. Kısa sürede Akya’yı tekneye aldım. Sonra ölü yemler de canlı yem gibi çalışacak mı diye demene yapmaya gittim.

Yeni Yollar Denemek İnsanın Ufkunu Açıyor

Ölü yemle Akya Oltasına benzer bir yem hazırladım. Sonra meraya indirdim. Daha ilk denemede büyük balık kalomayı boşaltmaya başladı. Hiç bu kadar çabuk sonuç vermesini beklemiyordum. Canlı yem diye o kadar dolaşmaya da çok gerek olmadığını görmek çok ilham vericiydi. Hemen kafamda bir sürü yöntemin değişik versiyonları belirdi. Deneme yapacak ne kadar çok yol vardı. Bunları düşünürken oltamın ucundaki balık aklıma geldi. Mücadeleyi oldukça kısa tutup balığı biran evvel suya salmak için hızlıca çektim.

Balık çok mücadeleci çıktı. Ama balığı bırakmaya kararlı olduğum için yorulmak pahasına hızlı çektim. Sonra balığı teknenin yanına yanaştırdım. Zarar vermeden ağız kısmından kancayı çıkardım. Balığı denize kafa üstü attım. Bu şekilde suya atılan balıkların hızlıca oksijen alarak çabucak daldığı yönünde yazılar okumuştum. Bu fırsatla bu yöntemi de deneme şansım oldu. Balık çok diri olduğu için bu yöntemin işe yarayacağı konusunda hiç tereddüdüm yoktu. Balık suya girer girmez dalmaya başladı.

Bugün çok güzel bir av günü olmuştu. Üstelik bütün avı 1 – 1,5 saat içinde sonuçlandırdım. Denemeler çok başarılı sonuç vermişti. Şimdi aklımda “acaba her seferinde ölü yemle bu kadar hızlı av yapmak mümkün olabilecek mi?” sorusu vardı. Yeni denemeler yapmak için sabırsızlanıyorum.

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/G5iHgSK6QVQ

Büyük Balık Avında Yeni Yöntemler Denedim

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.