BUYUK BALIK AVINDA KAMISI TUTUS SEKLIMIZ NASIL OLMALIDIR

Büyük Balık Avında Kamışı Tutuş Şeklimiz Nasıl Olmalıdır :

Büyük balık avı yaparken kamışı suya paralel ve tekneye 90°C tutmak avın kontrolünü sağlar. Bu sayede kamışın ucuna bakarak yeme olan her müdahaleyi kamışın ucunda görebiliriz. Böylece avı kontrol etme şansımız olur.

BUYUK BALIK AVINDA KAMISI TUTUS SEKLIMIZ NASIL OLMALIDIR

Balık Avında 30 Lbs Kamış Kullanırız

30 Lbs kamışın 15 Kg çekeri vardır. Büyük balık (3 – 40 Kg) için bu çok elastik bir kamış anlamına gelir. Kamış ne kadar esnek olursa, hassasiyeti de o kadar yüksek olur. Böylece oltanın ucunda olan biteni tahmin edip ona göre manevra yapma fırsatımız olur. Böylece yemimizi koruyup daha verimli bir av yaparız.

BUYUK BALIK AVINDA KAMISI TUTUS SEKLIMIZ NASIL OLMALIDIR

Kamış seçerken kendi kullanım kolaylığımızı dikkate almalıyız. Bunu da ancak bir kaç değişik çekerdeki kamışı kullanarak anlayabiliriz. Bu yüzden denemeden malzeme almak doğru değildir. 16 senedir yaptığımız avlarda genel kitle için 30 Lbs kamışın hassasiyetinin en iyisi olduğunu fark ettik. Bu yüzden biz sırtı (trolling) avlarında 15 Kg çekeri olan, jigging avlarında 11 Kg çekeri olan kamışları tavsiye ediyoruz.

BUYUK BALIK AVINDA KAMISI TUTUS SEKLIMIZ NASIL OLMALIDIR

Büyük Balık Avında Kamış Tutma Şeklimiz Neden Önemlidir

En önemli sebebi yemi Balon Balıklarından korumaktır. Diğer sebep de hangi balığın oltaya vurduğunu anlayabilmektir. Tekneye doksan derece tutulan kamışın ucuna bakarak her türlü hareketi net olarak gözükür. Bunu teknede olan herkes rahatça görebilir. Diğer türlü tutuşlarda bunu sadece kamışı tutan kişi hissedebilir. Bu durumda avın kontrolü sadece onda olur. Kamışı tutan kişi bu ayrımları yapabilecek tecrübede değilse avın verimi ciddi anlamda düşer. Kamış tekneye doksan derece tutulduğunda hareketleri teknedeki herkes izleyebilir. Böylece kamışta olan en ufak hareketi kaçırmamış oluruz. Bu sayede gerekli tepkiyi anında verebiliriz.

BUYUK BALIK AVINDA KAMISI TUTUS SEKLIMIZ NASIL OLMALIDIR

Oltaya Balığın Vurduğunu Nasıl Anlarız

Kamışın tekneye 90°C tutulması sayesinde oltaya hangi balığın vurduğunu görüp anlamak mümkündür. Bu sayede o balığa uygun bir strateji belirleyip uygulama şansımız olur. Örneğin kamışa Akyanın vuruşu çok serttir. Akya yeme dokunduğu an kamışta şiddetli bir çekilme ve ardından kalomanın çılgınca bolaşması gerçekleşir. Balık dibe doğru dalmaya çalışır. Kısa süre içinde şoka girer. Bir iki dakika oltayı pek çekmez. Şoktan çıkınca asıl mücadele başlar. Sonrasında yorulmadan asla pes etmez.

BUYUK BALIK AVINDA KAMISI TUTUS SEKLIMIZ NASIL OLMALIDIR

Balon Balığından Yemi Korumak Niçin Önemlidir

Büyük balık avına devam edebilmek için yemin korunması gerekir. Yem giderse av biter. Balon Balığı yemden parçalar kopararak yer. Bu kamışın ucunda rahatça görülür. Bu durumda o bölgeden hızlıca uzaklaşmak gerekir. Balon Balığı, yemin kendi bölgesinden hızla uzaklaşması durumunda yeme müdahaleyi kesebilmektedir. Bu şekilde yemin ve takımın zarar görmesini engellemiş oluruz.

Balon Balığı Videosu: https://youtu.be/Sgbh8wf3l60

Canlı yemde Balon Balığı müdahalesi çok önemlidir. Canlı yeme büyük zarar verir. Hatta kısa zamanda yemin ölmesine sebep olur. Bu durumlarda av merasından çıktıktan sonra yemi çekip ölü yem olarak hazırlamak gerekir. Ölü yemin Balon Balığı tarafından bir miktar yenmesi çok önemli değildir. Tabii ki, yemin ne kadar kaldığı ve üçlü kanca iplerinin zarar görüp görmemesi önemlidir. Bu durumda da takım meradan ayrılınca çekilip kontrol edilmesi gerekir. Ama meradan ayrılmadan olta çekip kontrol etmeye kalkmak av verimini düşürür. Çünkü Balon Balığının yeme müdahalesi büyük balıkları da yeme yönlendiren bir durumdur. Meradayken bu avantajın değerlendirilmeye çalışılması önemlidir. Bu sayede Balon Balığından kaçmaya çalışırken büyük balıkları tahrik etmiş olabiliriz. Bu durumda büyük balık hızla yeme yönelip almaya çalışır ve oltaya takılır.

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/6A61XXRy3iQ

Büyük Balık Avında Kamışı Tutuş Şeklimiz Nasıl Olmalıdır

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.