BUYUK BALIK AVINDA EN VERIMLI AVLANMA TAKTIGI NEDIR

Büyük Balık Avında En Verimli Avlanma Taktiği Nedir :

BUYUK BALIK AVINDA EN VERIMLI AVLANMA TAKTIGI NEDIR

Büyük balık avında en verimli avlanma taktiği canlı yemle av yapmaktır. Suni yemlerle avcılık canlı yemden sonra gelir. Suni yemle avcılık ya yemin olmadığı zaman, yada büyük balığın bol olduğu zaman yapılır. Av yapılacak büyük balık bolsa canlı yemle avcılığa gerek yoktur. Bizim denizlerimizde büyük balığın çok bollaştığı zaman dilimleri çok kısa zamanlardır. Bunun sebebi ufak balık miktarının azlığıdır. Büyük balık beslenme imkanlarının kısıtlı olduğu meralarda vakit kaybetmez. Ufak balığın bol olduğu meralara doğru yoluna devam eder. Bu yüzden en doğru seçenek canlı yemle avlanmaktır.

BUYUK BALIK AVINDA EN VERIMLI AVLANMA TAKTIGI NEDIR

Büyük balık avında bir güzergah belirleyip o güzergahta bulunan meralar arasında sistematik olarak dolaşmak av verimliliğini arttırır. Çünkü büyük balıklar gün içinde bu meralar arasında dolaşıp avlanmaya çalışırlar. Balık avı yaparken aynı merada dönüp durmak verimli bir uygulama değildir. Aynı merada devamlı dolaşıldığında balıklar bir süre sonra rahatsız olup ilgilerini yitirirler. Aynı merada dolaşmak yerine bir güzergah boyunca meralara sistematik olarak uğramak ve buralarda en az bir tur çekmek doğrudur. Ne kadar çok mera dolaşırsak balıkla karşılaşma şansınızı o kadar artar. İhtimal arttıkça, av yapma şansı da artar. Ama her şeyin başı da, sonu da kısmettir.

BUYUK BALIK AVINDA EN VERIMLI AVLANMA TAKTIGI NEDIR

Büyük Balıkta Canlı Yemle Avlanma Tekniğimiz

Biz Akya avlarında 20 – 80 m aralığında av yaparız. Zaman zaman 100 m ve üzerinde denemeler yaptığımız da olur. Genel av derinliğimiz 40 – 60 m arasıdır. Bu yüzden oltamızı 45 – 60 m kadar salarız. Kurşun ağırlığımız da 600 – 700 gr kadardır. Oltayı 2 – 4 mil hızla çekeriz. Oltaya dip yaptırmak istediğimizde tekne hızın düşürür veya motoru boşa alarak oltanın dip yapmasını bekleriz. Ama hiç bir zaman oltanın dibe dokunmasını istemeyiz. Çünkü olta dibe dokunduğunda ot veya yolsun alabilir. Bu canlı yemin ölmesine sebep olur. Ayrıca yemin etrafı salkım saçak otla dolduğunda cazibesini kaybeder. Olta dibe dokunursa mutlaka kontrol edilmelidir. Bu zaman kaybına ve av merasının etkin bir şekilde çekilmesine mani bir durumdur. Bu yüzden olta hiç bir zaman zemine dokundurulmamalıdır.

BUYUK BALIK AVINDA EN VERIMLI AVLANMA TAKTIGI NEDIR

Kıskandırma Hareketleri Av Verimim Artırır

Oltayı orta suda çekmek en doğrusudur. Çünkü Akya ve bir çok büyük balık orta su balığıdır. Eğer dip balıklarının avı yapılacaksa olta çok kontrollü bir şekilde dibe yaklaştırılmalıdır. Orta suda av yaparken büyük balıklar yemi gördüğünde uzun mesafeleri çok kısa bir zamanda alarak oltaya yaklaşır. Mesele oltayı balığa göstermek değildir. Balıkları yeme atlayacak kadar kıskandırabilmektir. Yemin yanına gelen her büyük balık yeme atlamaz. Bir çoğu oldukça tedbirli davranır. Yeme dokunmadan uzaklaşır. Periyodik olarak kıskandırma hamleleri yapmak doğru bir taktiktir.

Balıkların Öğrenme Süreci

Balıklar standart hareketleri kısa sürede öğrenirler. Kıskandırma hareketleri zaman içinde değiştirilmesi gerekir. Hatta zaman içinde olta takımlarının ve bütün sistemin değiştirilmesinde fayda vardır. Balık avı devamlı arayış içinde olunması gereken çok aktif bir süreçtir. Bu yüzden rapalalar ve olta takımları kadınların süs boncukları gibi çok çeşitlidir. Çeşitlilik avı tahrik eder. Ama bazen balıklar özellikle bir yemle de ilgilenebilirler. Yem seçimi ve olta kullanım tecrübesi zaman içinde oluşur. Bu gelişim sürecinin etkin kullanımı avcının ustalığını belirler.

Büyük Balık Avında En Verimli Avlanma Taktiği Nedir

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/kIgUGowtTs8

Büyük Balık Avında En Verimli Avlanma Taktiği Nedir

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

BUYUK BALIK AVINDA EN VERIMLI AVLANMA TAKTIGI NEDIR için 4 cevap

  1. Yaşar Yavuzkan der ki:

    Harika bilgiler en dikkatimi çeken şey ise olta dizayn yenileme vurgusu…evet gerçekten önemli zira balıkların da bir aklı ve öğrenme kabiliyetleri olduğu bir gerçek…balıkları aptal sanmak yanlış….ve her yeni ve ilgilerini çekecek yeni düzenlemeler ve stiller avı çeker bu konuda sizlere kesinlikle katılıyorum…emeklerinize ve bilgilerinize sağlık….bundan 30 yıl kadar önce oralarda sadece barigadi ile avcılık yapardım…bilhassa pırasa adasının bango üstü tongabaşa ve hizasındaki koy önündeki yine bir banyo üstünde…arada bir palamut zamanı palamutla kuzuya sırtı çekerdik klasik metodla…araca hacivat burnundan derinlere açılarak suluadaya doğru patlağa çıkardım …neyse anılar işte…hepinize selâm ve sevgiler dilerim…bayağı eskiler bilir tanılar

    • Menderes Yahşi der ki:

      Katılımınız için teşekkürler. Biz öğrendiğimiz her şeyi paylaşma gayreti içindeyiz. Sizde sitedeki makalelere bilgilerinizi ekleyerek katkı verebilirsiniz. Böylece bilgiler çoğalır.

  2. Hasan ateş der ki:

    Büyük balık avında canlı yem kullanmanın avantajı nedir?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Canlı yem hareketliliği ile diğer balıkların dikkatini daha fazla çeker. Canlı yemi, ölü yeme göre döndürmeden çekmek daha kolaydır. Daha yüksek hızlarda dip sırtısı yapma imkanı vardır. Canlı yemin balonlara yen olma ihtimali, ölü yeme kıyasla daha azdır. Balonların yeme yaklaşması büyüklerin yeme olan ilgisini daha fazla arttırır. Büyük balıkların olduğu yerlerde balonların yeme yaklaşması zorlaşır. Balonlar büyük balıklarla rekabete kalkışmanın riskine girmezler. En ufak yaralanma durumunda diğer balonlara yem olurlar.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.