BUYUK BALIGI TEKNEYE ALMA TEKNIKLERI

Büyük Balığı Tekneye Alma Teknikleri :

Avladığımız balık büyüdükçe mücadele şeklimiz de değişmeye başlar. Küçük balıkları kendi istediğimiz hızda çekebilirken, büyük balıkları onların izin verdiği ölçüde çekebiliriz.

BUYUK BALIGI TEKNEYE ALMA TEKNIKLERI

Küçük Balıkları Kendi İstediğimiz Hızda Çekebiliriz

Oltanın ve bizim gücümüz çekmeye çalıştığımız balıktan fazlaysa, istediğimiz hızda çekmek mümkündür. Balığın bizimle mücadele edebilme şansı yoktur. Zaten balıklar belli bir hızla çekildiğinde kafasını çevirip mücadele edemediğinden gelmek zorunda kalır. Bu durum büyük balıklar için de geçerlidir. Balıklar, ancak biz oltada boşluk verdiğimizde mücadele etmeye çalışır.

BUYUK BALIGI TEKNEYE ALMA TEKNIKLERI

Büyük Balıkları Onların İzin Verdiği Ölçüde Çekebiliriz

Balığın gücü, çekmeye çalıştığımız oltadan fazlaysa; oltanın kopmasını engellemek için kalomayı oltanın en zayıf noktasının dayanabileceği güce göre ayarlamamız gerekir. Bu şekilde olta kopmadan önce kalomanın boşalmasını sağlayarak, balığın oltayı koparmasını engellemiş oluruz. Böylece bir süre sonra balık yorulur. Yorulan balığın gücü oltanın gücünün altına düşer. Bu andan itibaren balığı dilediğimiz hızda çekebiliriz. Ama her zaman en son mücadele gücünü göz önünde bulundurarak dikkatli olmakta ve kalomayı sıkmamakta fayda vardır.

BUYUK BALIGI TEKNEYE ALMA TEKNIKLERI

Oltanın ve balığın çekme gücü bizim gücümüzden fazlaysa; kalomayı enerjimizi en ekonomik şekilde kullanabileceğimiz güce göre ayarlamamız gerekir. Böylece mücadelenin belirleyicisi bizim dayanma gücümüz olur. Burada bir önemli husus da bu gücü ne kadar sürdürebileceğimizdir. Gücümüzün yetmediği durumda tekneye yol vererek, çekme hızımıza en yakın hızda yol alarak, balıkla mücadelemizi sürdürebiliriz. Geçen zamanda balık yorulacağından mücadeleyi sürdürebilecek gücümüz olur.

BUYUK BALIGI TEKNEYE ALMA TEKNIKLERI

Büyük Balığı Tekneye Almak

Mücadeleyi en doğru şekilde yaparsak balığı teknenin yanına getirebiliriz. Balık teknenin yanın geldiğinde yapılması gereken son bir iş kalmıştır. Balığı tekneye almak. Bu aşamada sessizlik çok önemlidir. Balıklar bu anda oluşan aşırı ve düzensiz seslere tepki gösterirler. Bu tepki balığı almamızı güçleştirir. Mücadele esnasında kancanın geçtiği yaralar genişler. Bu tepki anında kanca genişleyen yaradan çıkabilir veya genişleyen yara son bir darbeyle yırtılabilir.

Balığı son anda kaybetmek istemeyiz. Bu yüzden dikkatimiz balığa ve yapmaya çalıştığımız işe vermeliyiz. Sessiz ve sakin bir şekilde kararlı hareketler yapmalıyız. Alışık olmadığımız durumları çözümleyebilmek için sakin kalmalıyız. Panik halinde doğru çözümü bulmak ve o çözümü doğru uygulamak pek mümkün olmaz.

Büyük Balığı Tekneye Alma Teknikleri

BUYUK BALIGI TEKNEYE ALMA TEKNIKLERI

Büyük balığı tekneye almanın en kolay yolu; balığı teknenin yanına bitmiş bir şekilde getirmektir. Bunun için mücadeleyi balığı yoracak tarzda yapmak gerekir. Hiçbir zaman unutmayın ki, balığı çekerken geçen her an bizim lehimizedir. Geçen her dakika balığın daha çok yorulmasını sağlar. Böylece balık teknenin yanına bitmiş bir şekilde geleceğinden kolayca tekneye alınır. Bu şekilde balığın üzerindeki kancalarda sorun olmaktan çıkar. Balığı tekneye alırken en çok kancalar dikkat etmek gerekir.

Büyük Balığı Tekneye Alma Teknikleri

Balık dinç bir şekilde teknenin yanına getirilmişse, çok dikkatli davranmak gerekir. Yapılan her hareketin bilinçli ve kararlı bir şekilde yapılması gerekir. Balıktan korkan birisinin balığı almaya çalışması hiç doğru değildir. Balığı teknedeki en tecrübeli kişi almalıdır. Eğer tekne güvertesi yüksekse, kakıç kullanılması zorunludur. Tekne su seviyesi alçaksa, balık solungaçlarının olduğu bölgeden yanaklanarak alınabilir. Büyük kepçe varsa kullanılabilir. Kepçeyi tutan kepçeyi su seviyesinin biraz altında tutarken, balığı çeken balığı kepçeye doğru yönlendirerek kepçeye girmesini sağlamalıdır. Yoksa kepçe tutan balığı kepçelemeye çalışırken balığa temas ederse, balık hareketlenip oltadan kurtulabilir. Ayrıca balığı ağzından tutup tekneye almak için tutucu aparatlar da vardır. Balığın büyüklüğüne bağlı olarak bu aparatlar da kullanılabilir.

Balığı Tekneye Almak: https://youtu.be/4M1_TVsYL7c

Büyük Balığı Tekneye Alma Teknikleri

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.