BALIK MERALARININ TEMEL OZELLIKLERI

Balık Meralarının Temel Özellikleri :

BALIK MERALARININ TEMEL OZELLIKLERI

Bir Yeri Mera Yapan Temel Özellik Nedir? :

Bölgenin genel itibariyle kayalık kırma taşlardan oluşması dolayısıyla yuvalanmaya uygun olması ve birçok balık tarafından yumurta dökme alanı olarak seçilmesidir. Bir bölge yumurta dökme alanı olarak seçildiğinde, aynı zamanda beslenme alanı olma özelliğini de kazanmış olur. Bu durum bu yeri uğrak yerler arasında mera konumuna yükseltir. Bu açıklamadan da anlaşılacağı üzerine, bir yerin mera özelliği kazanabilmesi için balıklar tarafından beslenme alanı olarak seçilmesi gerekir. Bu da ancak buralarda ufak balıkların birikmesiyle mümkündür. Bir yerde balıklar ancak korunabilecekleri kırma taşlıklar ve onlarında beslenebilecekleri daha küçük canlıların olmasıyla mümkündür.

BALIK MERALARININ TEMEL OZELLIKLERI

Balıkları Bir Araya Getirin Temek Güdüler Nedir?

Balıkları bir araya getiren dört temel güdü vardır.

  • Beslenme
  • Yumurtlama
  • Göç
  • Savunma

Yumurtlama konusunda genel durumu açıkladığımız için geriye beslenme konusu kalıyor. Belenme yeryüzündeki bütün canlıların temel hareket ve birleşme noktasıdır. Her canlı beslenme ihtiyacını karşılayabileceği yere doğru hareketlenir. Bu yerlerde ihtiyacını karşılayabileceği kadar kalır. Sonra yeni yerlerin arayışına girişir. Balıkların göçlerindeki en teme unsurlardan biri de bu ihtiyaçtır. Göçün diğer unsuru da iklimsel sebepler ve yaşam şartlarının uygunluğudur.

BALIK MERALARININ TEMEL OZELLIKLERI

Göçün Başlatan En Temel İnsandan Kaynaklı Faktör Nedir?

İnsan yaşadığı yeri ses, evsel ve işsel atıklarla kirletir. Bu kirlilik denize de aynı oranda yansır. Bu sebeple yaşam alanı bozulan canlılar daha uygun yaşam alanlarına doğru kayar. Ayrıca insanlar aşırı avlanarak meraları gerektiğinden fazla rahatsız eder. Meraların ekolojik yapısını fiziksel olarak bozarak balığı göçe zorlar. Bu şekilde göç eden balıklar, bir şekilde çevresel şartlar düzelse bile aynı yere dönmeleri zaman alır. Bozulan şartların düzeltilmesi zordur. Toplumsal mutabakata dayalı yoğun caba gerekir.

Bozulan mera uzun süre hiç bir şekilde rahatsız edilmez ve kendi haline bırakılırsa, bir süre sonra düzelmeler başlar. Önce ufak balıkların uğrak yeri olur. Onları biraz daha büyük balıklar takip eder. Daha sonraki yıllarda balıklar sürüler halinde bu merayı mesken tutarlar. Balıklar bu süreçte rahatsız edilmezse bir süre sonra merada büyük balıklarda görülmeye başlar. Bu aşamadan sonra o bölge mera özelliğini yeniden kazanmış olur.

Yakala Bırak Balık Avı Videosu: https://youtu.be/YjoqDTB1AUE

Balık Meralarının Temel Özellikleri

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.