BALIK AVINDA AYNI YONTEM HER ZAMAN AV YAPAMAZ

Balık Avında Aynı Yöntem Her Zaman Av Yapamaz :

BALIK AVINDA AYNI YONTEM HER ZAMAN AV YAPAMAZ

Balıklar öğrenebilen canlılardır. Balıkların öğrendiklerine en büyük delil zıpkını tanımalarıdır. Serbest dalış yapan bir dalgıç bir sürü balık gördüğü meraya daha sonra elinde zıpkınla girdiğinde ne olur? Bir anda o balıklar merayı terk ederler. Bir dalgıç videosu izlemiştim. Zıpkıncı daldığı yerde taşın altında bir Karagöz sürüsüne denk gelmişti. Hemen yukarı çıkıp onu bekleyen şişme bottan 4 adet zıpkın aldı. Taşın dört yerdeki çıkışlarının önüne bir zıpkın bıraktı. Zıpkın şişi kumun üzerinde dururken, zıpkın onun bir metre üstünde yüzer vaziyetteydi. Bu yolla balıkların deliklerden taşı terk etmesini engellemişti. Sonra dalıp istediği kadar balığı taşın içinde avladı. Balıklar zıpkından korktukları için taşı terk edemiyorlardı. Bu olay onların açıkça öğrendiklerini gösteriyor.

BALIK AVINDA AYNI YONTEM HER ZAMAN AV YAPAMAZ

Öğrenebilen Bir Canlıya Aynı Yöntem Devamlı Uygulanamaz

Öğrenen bir canlı çözüm de üretebilir. En önemli çözümü tehdit olarak öğrendiği şeyden uzak durmaktır. Bu durumda aynı yöntemi kullanarak bir ömür boyu av yapma şansımızı yitiririz. İşte tamda bu sebeple daha akıllı olan avcının yeni yöntemler geliştirmesi gerekir. Öğrendiği yöntemleri, balık avı yapamadığı bir günde sistematik olarak sırayla denemesi gerekir. Böylece av yapma şansını yükseltir. Ama her yönteme gerektiği kadar zaman tanımak gerekir. Maymun iştahlı olmamak gerekir. Ancak avcının tecrübesi arttıkça yöntem seçiminde daha isabetli kararlar alabilir. Bir kerede isabetli seçilen yöntem av süresinin kısaltır. Daha kısa zamanda arzulanan av gerçekleştirilir.

BALIK AVINDA AYNI YONTEM HER ZAMAN AV YAPAMAZ

Balık Avında Takım Değişikliği

Balık avında yöntem değişikliği gibi, takım değişikliğinin de yapılması av verimini arttırır. Takım değişikliği yöntemlerin verimini arttırır. Bu iki değişim genellikle bir arada yapılır.

Takımlar av esnasında yaşanan sorunların çözümüyle beraber otomatik olarak değişime uğrar. Sosyal canlılar öğrenir ve çevrelerine de bir şekilde öğrendiklerini öğretir. Aslında hayat fark etme, fark edileni kullanma, devamlı tekrarın getirdiği gelişme yöntemiyle öğrenmekten ibarettir. Öğrenerek kendini geliştirenler hayattan istediklerini alabilirler. Diğerleri ise hep bu tür insanlara muhtaç olarak yaşarlar. Oysa herkesin öğrenme ve öğretme potansiyeli vardır. Yeter ki, aklını kullanmaya ve geliştirmeye çalışsın.

Takımlardaki değişim, devamlı tekrarların sonucunda yaşanan problemleri çözerken kendiliğinden olur. Bunun için devamlı tekrarlar yapmak zorunludur. Bunun yanında belli bir birikime eriştikten sonra kafamızda yaptığımız simülasyonlar sonucunda yeni takımlar geliştirebiliriz. Ama bu takımları denemeye ve test etmeye ihtiyaç duyarız. Bunların bir kısmı iş yapar, bir kısmı iş yapmaz. Ama bu sayede algılama ve fark etme kapasitemizi geliştirmiş oluruz. Böylece doğru olan bir nüans gözlendiğinde bunu hemen fak edip takımlara adapte ederiz. Böylece takımlar gelişir. Günün ihtiyaçlarını karşılar. Böylece av verimliliğimiz sürekli artar.

Her gelişmenin kendine özgü bir verimliliği vardır. İstenilen balığın avını yapmak ayrı bir başarıdır. Bunu değişik yöntemlerle yapabilmek ayrı bir başarıdır. Bu iki durum da avcıya başarı hissini yaşatır. Ancak başarı hissini yaşayan yaratıcı olabilir. Başarı ile yaratıcılık kol kola yürür.

Balık Avında Aynı Yöntem Her Zaman Av Yapamaz

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/Xhnz-YVbkyU

Balık Avında Aynı Yöntem Her Zaman Av Yapamaz

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.