Balık Avı Hikayeleri – Sinarit Avı

Balık Avı Hikayeleri – Sinarit Avı :

Ali Bagcı – Oguzhan Kutuk – REKOR Sinarit Avı

Balık Avı Hikayeleri - Sinarit Avı

Balık avı turlarının en düzenli müdavimi, Ali dir. Ali ilk çıktığımız balık avı turunda, ilk avladığı balık da Sinarit’ti. İlk balık avında Pırasalı Adanın kenarlarında, yüzey rapalası çekerken Ali, “oltam takıldı” dedi. Ali’nin oltasını kurtarmaya çalışırken, oltada 3 – 4 Kg Sinarit olduğunu gördük. Bu Sinarit, Ali’nin ilk avıydı.

Balık Avı Hikayeleri - Sinarit Avı

6 Kg rekor Sinarit avı için, Ali ve Oguzhan ile Adrasan Sahilinde buluştuk. Hava çok güzeldi. Sulu Adaya kadar Palamut avı yaptık. Sulu Adada Akya oltasını hazırlayıp, her iki oltayı da denize bıraktık. Yemli dip sırtısı çekmeye başladık. Yemli dip sırtısı ile %90 ihtimalle Akya avı yaparız. Uzunca bir süre yemli dip sırtısı avında, pek bir hareket olmayınca,  Ali’nin en sevdiği mola yeri olan Amerikan Koyuna gitmeye karar verdik. Denize girdikten sonra, sahilin sağ tarafında, buz gibi akan kaynak suyunda duş almanın keyfine doyum olmuyor. Molada güzelce dinlendikten sonra, azimle balık avıturuna yeniden döndük.

Balık Avı Hikayeleri - Sinarit Avı

Sulu Adada büyük balık avı yapmaya kararlıydık. Azimle yılmadan dolaşmamızın meyvesini saat 17.30 gibi aldık. Tam Kelleci Burnuna doğru döndüğümüzde, Ali’nin kaloma boşalmaya başladı. Önceleri Akya avı yaptığımızı düşündük ama, zaman ilerleyip balığın çekişi azalınca, Sinarit avı yapmış olma ihtimalini düşünmeye başladık. Aşağıdan parıldayarak gelmeye başladığında, Sinarit avı yaptığımızı anladık.  Sinarit  teknenin yanına geldiğinde, niçin o kadar bastığı anlaşıldı. Sinarit avımız 6 Kg dı. 6 Kg Sinarit avı ile yeni bir REKOR kırmış olduk. Daha önceki Sinarit rekorumuz 5 Kg üstüydü. 6 Kg Sinarit avı bizi ziyadesiyle mutlu etmişti. Sinarit avından sonra, balık avına devam etmenin çok anlamı kalmamıştı. Oltaları toplayıp, keyifle Adrasan Sahilinin yolunu tuttuk.

Şimdiye kadar yaptığımız büyük balık avları içinde en değerlisinin, bu 6 Kg REKOR Sinarit avı olduğunu söyleyebilirim.

Balık Avı Hikayeleri – Sinarit Avı

Menderes Yahşi – Mustafa Yılmaz – Sinarit Avı

Sabah erkenden, Mustafa Abi ile sahilde buluşup, onun teknesiyle denize açıldık. Akseki Koyunda, Palamut için yüzey rapalasından oluşan oltalarımızı denize bıraktık. Palamut oltamıza Yarasalı Mağara önünde takıldı. İkinci Palamut’u avlamak umuduyla, Palamut avına devam ederken, Çoban Limanını geçmiştik. Burada, Zargana’ların suda bıraktığı izleri görünce, “burada zargana var” diyerek, Zargana oltalarını hazırlayıp hemen suya bıraktık. Az sonra, iki Zargana avlamıştık. “Bu kadar yemlik balık yeter” diyerek, Akya için Palamut ve Zarganayı yem yaptığımız, yemli dip oltalarını hazırladık. Ben, avladığım Palamut’u, Mustafa Abi de Zargana’lardan birini, Akya oltasına takmıştı.

Balık Avı Hikayeleri - Sinarit Avı

Sazak Koyu girişine geldiğimizde benim Akya oltasında hafif bir çekme oldu. Ben ne olduğunu analiz etmeye çalışırken, Mustafa Abi “ne oldu” dedi. “Galiba, Palamut’u Domuz Balığına kaptırdık” dedim.

Oltayı kontrol için çektiğimde kancada sadece Palamut’un kafası vardı. Mustafa Abi “nasıl oldu” dedi. “Abi sadece, hafifçe çekti” dedim. Bu kadar hafif asılmayla, balığın başından aşağısını Domuz Balığının yemesinin mümkün olmadığını düşünüyorken, için için Palamut’u kaptırmış olmama kızıyordum. Domuz Balığı, ufak ısırıklarla yemini yer. Böyle bir kerede Palamut’un başından aşağısını alabilmesi pek olası değildi. Hem şaşkınlık, hem kızgınlık bir aradaydı. İşin ucunda, bir de Mustafa Abiye madara olmak vardı. Bu kızgınlıkla Zargana’lardan sonuncusunu Akya oltasına taktım.

Balık Avı Hikayeleri - Sinarit Avı

Ceneviz Koyuna geldiğimizde ikimizde Akya oltaları taşa takılmıştı. Mustafa Abi oltasını hemen kurtarabildi. Ben biraz uğraştıktan sonra kurtardım. Zargana biraz zarar görmüştü. Zargana’yı düzeltmeye çalışırken, Mustafa Abi Akya oltasını suya bırakmıştı. Daha ben Akya oltasındaki Zarganayı düzeltemeden “geldi” dedi. Mustafa Abi, Akya’yı çekerken ben de hemen oltayı bıraktım. Ortalıktakileri teknenin önüne aktarmaya başladım. Akya çekilirken ortalıkta sorun olacak her şeyi av bölgesinden uzaklaştırmak alışkanlık halini aldı. Mustafa abi Akya’yı, teknenin yanına getirince uzanıp Akya’yı yanağından yakalayarak tekneye aldım. Akya, 4 kg dı. Bizim için biraz ufaktı. Ama yine de güzel av olmuştu.

Balık Avı Hikayeleri - Sinarit Avı

Artık, ikimizde rahatlamıştık. Zargana’yı düzeltip yeniden mavi derinliklere bıraktım. Amacım hiç olmazsa benzer bir Akya avlamaktı. Ceneviz Koyu’nu çekip geri dönüşe geçtik. Saat iyice ilerlemiş, dönüş vakti gelmişti. Ben saat 16:00 da internetcafe’yi açacaktım. Uzun zamandır balık bahanesiyle internetcafe işini aksatıyordum. Bu telaş ile, “Abi artık dönelim. Akya’yı da aldık” dedim. Mustafa Abi de “Sazak Koyunun çıkışına kadar çekelim. Sonra toplayıp, basıp gidelim” dedi.

Balık Avı Hikayeleri - Sinarit Avı

Sazak Koyunun çıkışına gelmiştik. Ama ikimizde de toplamak gibi bir istek yoktu. İkimiz de birbirimizden “hadi toplayalım” talebini bekliyordu. Tam “toplama zamanı geldi”, düşüncesi aklımdan geçiyordu ki, olta hızla çekildi. Kafa vuruşları başladı. “Abi geldi. Tam senin Akya ile aynı kiloda” dedim. Oltayı, hiç boşluk vermeden çektim. Balık teknenin bir iki metre altına geldiğinde, Mustafa Abi “bu Sinarit” dedi. Eğilip denize bakınca Sinarit olduğunu gördüm. Teknenin yanına gelince, Mustafa Abi misinayı tuttu. Bende şaşkınlık içinde balığı yanaklarından tutup tekneye aldım. Mustafa Abi, Sinarit’e şöyle bir baktı. “Bu Sinaritin karnı, niye bu kadar şiş. Yoksa senin Palamut’u yiyen bu olmasın” diye espri yaptı.

Sinarit hayallerimi süsleyen balıktı. Zaten uzun zamandır Sinarit sayıklıyordum. Sabahleyin de rapalayla iki ufak Sinarit avlamıştık. Onları avlarken de 1 – 2 kg Sinarit hayalleri kuruyorduk. Ama şimdi, kocaman bir Sinarit teknemizde yatıyordu. Bu, ne muhteşem bir avdı. İlk defa Akya oltasıyla Sinarit avı yapıyorduk. Mustafa Abi “bir Sinaritin kilosunu, bir de midesinde ne olduğunu merak ediyorum” dedi.

Sinarit beni o kadar mutlu etmişti ki, anlatamam. Artık, önümüzde bir ufuk daha açılmıştı. Akya oltası ile büyük sinarit yakalama şansımız da vardı. Zaten bu sezon değişik balıkları avladığımız bir sezonu oldu. Bu sene Akya oltasına Akya’nın dışında; Wahoo, Barakuda, Sinarit geldi.

Balık Avı Hikayeleri – Sinarit Avı

Akşam dönüşte, balıkları Aybars Otele götürdük. Orada bir masada, Mustafa Abi Akya’yı, bende Sinarit’i temizlemeye koyulduk. Önce, balığın pullarını temizledim. Sonra, karnını yardım. Karnını yarınca, dışarı başsız bir balık çıktı. Balıkları temizlerken Felix Pansiyonun sahibi Feridun Abi de vardı. “Aaa Sinaritin içinden başsız bir Palamut çıktı” dedi. Şaşkınlıkla Palamut’u incelemeye koyulduk.

Başı yoktu. Anüs bölgesinde bizim kanca taktığımız yer yırtıktı. Feridun Abiye göstererek “Abi bak, balığın başı yok. Anüsün altı, kanca taktığımız yer yırtık. Bu bizim Domuz Balığına kaptırdığımızı düşündüğümüz Palamut” dedim. Sinarit’in midesinden çıkan Palamut henüz sindirilememişti. Renkleri bile seçilebiliyordu.

Sinaritin midesinden Palamut çıkmıştı. Bu durum çok az çekilmeyle Palamut’un başından aşağısının gitmesini açıklıyordu. Şimdi gündeme söyle bir soru çıkıyordu. Acaba, şimdiye kadar domuz balığından şüphelendiğimiz, on defanın üzerindeki balık kaptırma olayının faili Sinarit miydi???????

SINARIT AVI

Sinarit Avı Videosu: https://youtu.be/g61Y4JloziE

Balık Avı Hikayeleri – Sinarit Avı

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI HIKAYELERI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.