AMATOR BALIKCILIK

Amatör Balıkçılık :

AMATOR BALIKCILIK

Kime Amatör Balıkçılık denir

Doğayı ve temiz denizi seven, güzel bir ortamda günlük iş stresinden kurtulup güzel bir gün geçirerek yiyeceği balığı avlayıp israf etmeyen, avladığı balıktan para kazanma amacı gütmeyen, sürdürülebilir balıkçılığı amaç edinen doğa insanlarının yaptıkları av şekline amatör balıkçılık denir.

AMATOR BALIKCILIK

Amatör ve Profesyonel Balıkçılık Arasındaki Fark Nedir

Teknik olarak amatör balıkçıyı, profesyonel balıkçıdan ayıran en temel özellik; amatör balıkçı avladığı balığı satıp para kazanmayı amaç edinemez. Yani balık satamaz. Yönetmeliği uygun olarak avladığı balığı dilediğiyle paylaşabilir. Balık avını ihtiyacı kadarıyla avlayıp yemeyi amaç edinir. Sürdürülebilir avcılık için de israfa tamam karşıdır. İsraf edilmesinden hiç hoşlanmaz. Sonuç olarak yemek için öldürülen çok kıymetli canın israf edilmemesi gerekir. İsraf edilmeyip denizde bırakılan bir can bile çok şeyi değiştireceğinin farkında olmamız gerekir.

AMATOR BALIKCILIK

Bir Balık Ne Fark Yaratır

“Bir taneden ne olacak canım?” Bir tane, bir sene içinde bin olur. On sene sonra da yüz binler olabilir. Bu sebeple, çocuklarımızın ve torunlarımızın haklarını gözetmemiz gerektiğini bilerek av yapıp, devraldığımızdan daha iyi şartlarla gelecek nesillere devretmemiz gerekir.

AMATOR BALIKCILIK

Amatör Balıkçıların Sorumlulukları Nedir

Doğayı, denizi temiz tutmak, yiyeceği kadar balık avlamak, avladığı balığı israf etmemek, bir balığın çok şeyi değiştirebileceğinin bilincinde olmak, diğer amatör balıkçıların haklarına saygı duymak ve avladığı balığı satmayı düşünmemektir.

Doğası ve denizi temiz olan yerde balık barınmayı tercih eder. Bu kural bütün canlılar için geçerlidir. Doğa ve deniz bozulduğunda yaşam imkanı kalmaz. Balığı çoğaltmanın ilk şartı budur. Sonra kıyılarda rahatça yumurtlamasına ve çoğalmasına izin verirsek, buna bağlı olarak göçlerle dışarıdan gelen balığın çoğalma hızına inanamayız. Gelen büyük balık kolay yem bulacağı için çok uzun süreler denizlerimizde kalır. Kalma süreleri uzadıkça, göçle gelen ufak balıkların kıyılardan ayrılmasına izin vermeyerek, bizim kıyılardan azalttığı balığın çoğalmasına da katkıda bulunmuş olur. Sonuç olarak kıyıla çekim alanı olur. Buna doğru hiyerarşik yapılanma diyebiliriz. Zincir bir kere doğru işlemeye başladığında kolayca bozulmaz.

Balık Avı Videosu: https://youtu.be/r5UssZBst-o

Amatör Balıkçılık

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.