2018 SEZONUNU BUYUK BIR AKYA AVI YAPARAK ACTIK

2018 Sezonunu Büyük Bir Akya Avı yaparak Açtık :

23 Nisan akşama doğru tekneyi denize indirerek 2018 balık avı sezonumuzu açtık. 28 Nisan günü öğlene doğru bu Akya avını yaptık.

2018 SEZONUNU BUYUK BIR AKYA AVI YAPARAK ACTIK

Büyük Balık Avı İçin Yem Balığı Avı

Büyük balık avı turlarımız iki aşamadan oluşmaktadır. Birinci aşamada canlı yem avı yaparız. Yem balığı avını takiben büyük balık avına başlarız. Bu avı yüzey sırtısı çekerek, büyük balık avını yemli dip sırtısı çekerek yaparız.

2018 SEZONUNU BUYUK BIR AKYA AVI YAPARAK ACTIK

Yem balığı için önce Zargana avı yaptım. Bir tur atmam yetti. Bir turda 2 adet Zargana avlayıp hemen merayı terk ettim. Sonrasında Sulu Ada istikametine doğru dümen kırdım. Yol boyunca yemlik Palamut avı için yüzey sırtısı çektim. 2 adet Tombik avı yaptım. Son avladığım Tombiği canlı yem olarak kullanarak büyük balık avına başladım.

Büyük Balık Avı Başlıyor

Büyük balık avına Sulu Adanın açık kısmında başladım. Buradan çok umutluydum. Ama vuruş olmadı. Sonrasında adanın kuzey kısmını çekerek Kelleci Koyuna yöneldim. Burada da vuruş olmayınca Hacivat Burnuna gittim. Hacivat Burnundan Adrasan Fenerine kadar da sonuç alamadım. En son mera olarak Akseki Koyunun açığını çekmeye karar verdim.

2018 SEZONUNU BUYUK BIR AKYA AVI YAPARAK ACTIK

Balon Balıklarının Etkisinden Kurtulma Çabası

Gün boyu Balon Balıklarının etkisinden kurtulmak amacıyla biraz derin suyu çektim. Akseki Koyunun açığında Balon Balıkları azda olsa oltayı rahatsız ediyordu. Son kez oltayı çekip kontrol ettikten sonra daha kıyıyı çekmeye karar verdim. O an aklımdan “acaba 30 m suyunda büyük Akya varda bu yüzden mi Balon Balıkları açıkta toplanmak zorunda kalmış?” düşüncesi belirdi. Bu düşünceyi kontrol etmek için hemen 30 m suyuna yöneldim. 30 m suyunda hiç bir Balon Balığı yeme musallat olmayınca düşüncemin doğruluğundan iyice emin oldum. “Tam burada balık atlar mı?” diye düşünürken kaloma hızla boşalmaya başladı.

Büyük Balıkla Mücadele Başladı

Kaloma o kadar hızlı boşalıyordu ki, hemen derin suya çıkmam gerekiyordu. Yoksa balık oltayı taşlara takma ihtimali çok yüksekti. Hızla tekneyi doksan derece açık suya döndürerek yol almaya başladım. Bu arada oltada boşluk olmaması için hızla sarmaya başladım. Balıkta hızla çektiği için çok sorun olmadı. Dönüşümü yapıp tekne hızını en düşük hıza getirdim. En düşük hızda tekne yol alırken balığı çekmeye başladım. Ben biraz yükseltiyordum. O daha fazla aşağı çekiyordu.

Mücadele uzadıkça balığın gücü daha iyi ortaya çıkıyordu. Bu balık ilk anda aklımda olan 10 – 15 Kg balıktan daha büyüktü. Büyük olduğunu anlayınca daha sabırlı mücadele etmeye karar verdim. Kendimi çok yormadan balıkla mücadeleme devam ettim. Sonunda balık yoruldu. Artık teknenin yanında dönmeye başlamıştı. İyice yorulduğu için beklemeden tekneye aldım. Bu şekilde 2018 sezonunun ilk büyük balık avını yapmış olduk. Darısı böyle bir avı hayal eden herkesin başına…

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/FjqfxRB57Ew

2018 Sezonunu Büyük Bir Akya Avı yaparak Açtık

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI HIKAYELERI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

2018 SEZONUNU BUYUK BIR AKYA AVI YAPARAK ACTIK için 6 cevap

  1. Ali der ki:

    Balık avında başarılı bir sezon gibisi yoktur. İnşallah bu sezon da birlikte güzel avlar yapmak kısmet olur. Menderes abi, sana hayırlı işler dilerim.

    • Menderes Yahşi der ki:

      Teşekkürler. İnşallah her sezon balığımız artar ve güzel avlar yapmak herkese kısmet olur. Şükürler olsun ki, biz Antalya’da yaşıyor olmakla zaten çok şanslıyız.

  2. Muhammet Beyazal der ki:

    Güzel bir av olmuş Menderes bey. İlk balığın büyük olması bizleri de umutlandırdı doğrusu…☺

    • Menderes Yahşi der ki:

      Teşekkürler. Kısmet olursa bu sene daha büyük balıklar avlamak kısmet olur. Daha büyük balık avı yapmanın bir güzel yanı da, yaptığı avdan tatmin olan avcının büyük balığı geri salma ihtimalinin daha fazla olmasıdır. Bu durum balığın çoğalmasına büyük katkı sağlayacaktır.

  3. Hasan ateş der ki:

    Balık turunda her seferinde büyük balık avlayabiliyor musunuz?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Her balık avı turunda büyük balık avlamak işin doğası gereği pek mümkün değildir. Balığa çıkıldığında şartlar bazen balık avı yapılmasını mümkün kılmaz. Bu bazen doğal şartlardan dolayı, bazen de bizim bilgi ve tecrübemiz yetmediği için mümkün olmayabilir. Bazen de malzeme olarak yetersiz kalabiliriz. Böyle durumlarda pek çok kaçırma hikayemiz olur. Kısacası, balık avı kısmet işidir. Ancak nasibi olan balık avını yapar.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.