YAZILI ORKINOS AVI

Yazılı Orkinos Avı :

Orkinos ailesinin bir bireyidir. Yazılı Orkinos orta su balığıdır. Yazılı Orkinos  başının altında, karın kısmında yer alan beneklerden ve sırtında yazı misali, bir birine paralel çizgilerden tanınır. Diğer vücut özellikleri ile Orkinos ailesinin diğer bireylerinden kolayca ayırt edilmez.

Akdeniz bölgesinde Palamut olarak isimlendirilir. Akdeniz’de halk arasında Palamut ve Orkinos ailesinden olan bütün balıklar; 3 Kg kadar olanlar Palamut, 3 Kg üstü Torik, 7 Kg üstü balıklar ise Orkinos olarak isimlendirilirler

YAZILI ORKINOS AVI

Yazılı Orkinos senenin her zamanı Akdeniz’de bulunur. Genel anlamda birçok balığın yumurtlama zamanı olan ilkbahar aylarında ve yavruların biraz büyümeye başladığı ve yeme çılgınlığının yaşandığı son bahar aylarında, Yazılı Orkinos akınları olur. Büyük sürüler Akdeniz’de boy gösterir. Onların peşinden de daha büyük balıklar gelir. Özellikle ülkemiz denizlerinde, son bahar ayları bu bakımdan balığın yoğun olarak kıyılara yaklaştığı dönemlerdir. Son bahar aylarında çok av verirler. Son yıllarda bu geçişler, eylül – ekim aylarından, temmuz – ağustos aylarına doğru kaymaya başlamıştır. Temmuz – ağustosta başlayan bu geçiş, fasılalarla sene sonuna kadar devam etmektedir.

YAZILI ORKINOS AVI

Yazılı Orkinos Avlama Teknikleri

Yüzey rapalası ile yapılan yüzey takımlarıyla veya dip rapalası ile ağırlık kullanmadan,

Ufak kaşıklarla,

Ucunda rapala veya kaşık kullanılan Palamut çaparileriyle, sırtı çekerek.

Denizde oynak olan bir yerde, karadan veya tekneden rapala, kaşık, silikon sahte yemlerle, at – çek yaparak.

Yatay veya dikey jigging yaparak, Yazılı Orkinos avı yapabiliriz.

ANTALYA ADRASANDA KOCAMAN GOZLU ALBAKOR AVLADIK

YAZILI ORKINOS AVI

Balık Avı Turunda Kullandığımız Teknikler

Balık avı turlarında, yüzey rapalası ile hazırladığımız yüzey takımlarıyla ve ucunda rapala kullandığımız Palamut çaparileriyle, Akya avı için yem yapmak amacıyla, Yazılı Orkinos avı yaparız. Yem yapmak amacı ile avladığımız Yazılı Orkinoslar; 300 – 400 gr olur. Yem yapmak dışında, 3 Kg ve üstü Yazılı Orkinoslardan, 3 adetten fazla avlamayız. Avlarsak da, tut bırak yapmak maksadıyla avlarız.

BALIK AVI BAHANE DENIZDE OLMAK SAHANE

Yazılı Orkinos avlarken, kalomalar mutlaka gevşek olmalı. Balık oltaya vurduğunda, takımı kolayca boşaltabilmelidir. Kaloma sıkı olursa, kolayca kendini yırtarak veya takımı kopararak, oltadan kurtulur. Kaloma kullanımı, balık büyüdükçe daha fazla önem kazanır. Büyük balık avı yapmak isteyenlerin, kaloma mantığını mutlaka öğrenmeleri gerekmektedir.

MAVI ORKINOS AVI

Mavi Orkinos Avı Videosu: https://www.dailymotion.com/embed/x23jgcw

Yazılı Orkinos Avı

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YAZILI ORKINOS AVI için 2 cevap

  1. Yavuz der ki:

    Merhabalar,

    Raporlarınızı, yazılarınızı büyük ölçüde okudum. Gerçekten çok güzel avlar ve bilgiler. Bende Antalya’dayım. Yazılı Orkinos avını canlı yemle yapıyordum. Acaba sırtı yönteminde daha çok hangi renk sahte kullanıyorsunuz? Bu konuda bilgi verebilir misiniz?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Teşekkürler. Yazılı Orkinos avı sırtısında genellikle mavi ağırlıklı olmak üzere her renk 5 – 9 cm rapalalar kullanırız. Bazı sezonda beyaz renk çok iş yaparken, bazı sezon siyah sırtlı rapala çok iş yapar. Bazı sezon fıstık yeşili, bazende turuncu altlı iş yapar. Kısaca her sezon başı rapalaları deneriz. En çok iş yapanları öncelikli kullanırız. Balığın bol olduğu zamanlarda hiç kullanmadığımız rapalaları da deneriz. Böylece balık davranışları konusunda daha detaylı bilgi edinme şansımız olur.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.