TEKNEDE BALIK AVI YONTEMLERI

Teknede Balık Avı Yöntemleri :

Teknede Balık avı yöntemleri ve birbirine üstünlükleri nelerdir?

– Canlı Yemle Balık Avı
– Rapalayla Balık Avı
– Jigging Yöntemiyle Balık Avı

Teknede Balık Avı Yöntemleri

Canlı Yemle Balık Avı

Teknede canlı yemle sırtı çekerek balık avı yapıldığında, en fazla avlanacak balık, Akya dır. Canlı yemle dip sırtısı yaparken en büyük problem Balon Balıklarıdır. Balon Balıklarının olduğu yerde olta çekiyorsanız, bir anda yeminiz ve kancalarınız yok olabilir. Balon Balıkları, 0.80 – 1.00 çelik telleri rahatça kesebilir. Kesemese bile kullanılmaz hale getirir. Biz son yıllarda kancaları 0,90 – 1.20 ip misina ile bağlıyoruz. Çok lifli ip misinalar çelik telden daha dayanıklılar. Balon Balıkları sık lifli ipleri zor keserler.

CANLI YEMLE AKYA OLTASININ HAZIRLANIP KULLANILMASI

Bazen Balon Balıkları avantaj da olur. Ağustos ayında Balon Balığı tarafından parçalanıp ufalan yemlere Fangri ve Trança’lar atlar. Fangri ve Trança için de ip misina kullanımı doğru seçenektir. Aynı şekilde havanın kararmaya başladığı saatlerde, yemli takımlara atlayan Barakuda’lar için de ip misina doğru seçenektir. Bu tür dişli balıklar karşısında en doğru seçenek 0,90 – 1,20 arası sık lifli ip misinalardır.

Teknede Balık Avı Yöntemleri

Canlı yemle balık avı amatör ve profesyonel balıkçılar arasında en fazla kabul görmüş balık avı yöntemidir.

Canlı yemle balık avında 20 -80 m de büyük balık avı yapılabilir.

Rapalayla Balık Avı

Yem balığının az olduğu dönemlerde ve akıntıların jigging yapmaya müsaade etmediği dönemlerde, en iyi seçenek rapalayla balık avıdır.

Rapalayla yüzey sırtısı yapılabileceği gibi dip sırtısı da yapılabilir. Dip sırtısında en fazla avlanan balıklar Sinarit ve Lagos tur. Özellikle deniz suyu ısısı 17 – 23 derece arasındayken dip rapalasıyla çok güzel Sinarit ve Lagos avları yapılabilir. Zaman zaman Akya da bu takımlara atlar.

Akdeniz’de ekim ayında büyük Akya’lar 7 cm yüzey rapalalarına atlarlar. Her ekim ayı mutlaka, 3 -4 defa oltamıza büyük Akya atlar.

Rapalayla balık avı, en fazla bölgeyi dolaşıp balık avı yapmanızı sağlayan yöntemdir. Sizi yem arama derdinden kurtarır. Büyük balık avına hemen başlayabilirsiniz.

Rapalayla balık avında 5 – 30 m arasında balık avı yapılabilir.

Teknede Balık Avı Yöntemleri

Jigging Yöntemiyle Balık Avı

Yem balıklarının az olduğu dönemde, canlı yemle balığı avlanamadığı günlerde ve derin sularda balık avı yapılmak istenilen günlerde, tercih edilmesi gereken bir yöntemdir.

Jigging avının en verimli olduğu saatle, balıkların yemlendikleri, sabah ve akşam saatlerdir. Jigging yöntemi ile her tür balığın avını yapmak mümkündür. Hiç ummadığınız balıkların avını yapmak mümkündür. Yorucu bir balık avı şekli olmakla beraber. Sporla ilgili avcılar için mükemmel bir formda kalma ve balık avlama yoludur.

Teknede Balık Avı Yöntemleri

Jigging yöntemiyle balık avı, derin sularda av yapmanın en kolay ve ekonomik yoludur. Takımda, jig dışında ağırlık olmadığı için, balıkla mücadelenin en fazla hissedilebildiği av yöntemidir.

Jigging yöntemiyle balık avında, 40 – 160 m arasında balık avı yapılabilir. Ufak Jig’lerle daha sığ sularda, ufak ve büyük balık avları yapılabilir.

BUYUK BALIK AVI KATILIMCILARI TURDAN NE BEKLER

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/k8NUCMudNi4

Teknede Balık Avı Yöntemleri

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.