JIGGING TUR SEKLI

Jigging Tur Şekli :

JIGGING TUR SEKLI

Tekneye binip hareket ettiğimizde, av merasına kadar bir saatlik yolumuz vardır. Bu yolu yemlik Palamut için yüzey sırtısı çekerek geçmeyi tercih ederiz. Eğer yemlik Palamut avı yaparsak, jigging yaparken yorulduğumuz veya jigging verimini düşük gördüğümüz yerlerde Akya oltası ile yemli dip sırtısı yapma seçeneğimiz olur. Amaç trofe av verimliliğimizi arttırmaktır. Böylece balık avı günümüz hem daha keyifli, hem de az yorucu geçer. Hiçbir zaman bir av yöntemine mahkum olmak doğru bir seçenek değildir.

JIGGING TUR SEKLI

Jigging için rüzgar, dalga ve akıntının uygun şartlar oluşturduğu zamanlar daha verimlidir. Olumsuz şartlar sebebiyle, tekne fazla sürükleniyorsa ve jig yapmak için ayakta durmak zorsa, jigging yapmak zordur. Jigging tam anlamıyla sportif bir balık tutma şeklidir. Dolayısıyla yeterince zordur. Bir de buna hava şartlarındaki zorluklar eklenirse, katılımcılar gerçekten çok zorlanır. Bu yüzden başka av yöntemlerine geçmek gerekir. Bu durumlarda, Akya avı için yemli dip sırtısından başka bir de rapala ile dip sırtısı yapma seçeneğimiz vardır. Bu sebeple katılımcılardan, balık avı turu için gelirken 150 – 200 gr jig ile 9 -11 cm dip rapalası getirmelerini isteriz.

JIGGING TUR SEKLI

Kaç Metrelerde Jigging Yapıyoruz

Jigging turunda, 40 – 160 m derinliklerde jigging yaparız. Bu derinlikler için elimizde değişik ağırlıkta jigler olması uygundur. Jigging yaparken elimizdeki jigleri sıra ile denemekte fayda vardır. Bu şekilde, balık için uygun yemi bulabiliriz. Balıklar genel olarak göçmen balık olduğundan, bir yerde çok uzun kalmazlar. Yem balığı varsa avlanırlar. Yem balığı bulmakta zorlanırlarsa, yollarına devam ederler. Bu yüzden meradaki balık devamlı değişir. Değişen balığın aradığı yem de farklı olabilir. Ayrıca gün ışığının açışı ve şiddeti ve daha bir çok faktöre göre yem seçeneğimizi farklılaştırdığından, değişik jig’lerin belli aralıklarla denemesinde fayda vardır.

Dönüş yolunda istek ve zamana bağlı olarak dip veya yüzey rapalası çekerek döneriz. Avımız genellikle Adrasan sahiline yanaşırken biter. Eğer jigging yöntemiyle yaptığımız avda büyük balık avı yapmışsak, yol boyunca oltamıza takılan balıkları geri salarız.

Jigging Yöntemiyle Akya Avı Videosuhttps://dai.ly/xoj8ei

Jigging Tur Şekli

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI HIKAYELERI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

JIGGING TUR SEKLI için 2 cevap

  1. Ali der ki:

    Jigging yöntemiyle Grida avlamak daha iyi mi? Neden?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Öncelikle 1 Eylül 2016 – 31 Ağustos 2020 seneleri arasında Lagos (Grida) ve Orfoz (Arap) avı yasaklandı. Oltalara takılan balıkları mecburen çekeceğiz. Ama hiç zarar vermeden geri bırakmamız gerekiyor.
      Haklı olarak “Hava kesesi şişen balığı nasıl bırakabiliriz?” gibi bir soru gelebilir. Bence av yapılan kancaların ucu dışa çıkan haca kesesine çok fazla zarar verilmeyecek şekilde batırılıp havası indirildikten sonra salınabilir. Biz bu uygulamayı defalarca yaptık. Hatta bu yöntemle en fazla denize geri atılan Hani Balığı (Hannos) için de yapılabilir.

      Soruya cevap vermek gerekirse; evet, jigging yöntemiyle Grida avlamak daha kolaydı. Çünkü 80 – 160 m gibi derin sulara başka yöntemlerle inmek ve orada av yapmak hiç kolay değildir. Bu sebeple jigging yöntemiyle derin su avı yapmak daha kolay ve daha az maliyetlidir.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.