EKONOMIK VERIMLILIK ADINA YAVRU AKYALARI GERI SALDIK

Ekonomik Verimlilik Adına Yavru Akyaları Geri Saldık :

Ekonomik Verimlilik Nedir

Bir ürünün en fazla fayda sağlayacağı olgunluğa ulaşması demektir. Böylece aynı üründen birçok kişi fayda sağlayarak ihtiyaçlarını giderebilir. Eğer bir ürün olgunlaşmadan hasat edilirse, o ürünün birim faydası az olur. Bu verimsiz ekonomik çaba anlamına gelir. Ekonomik verimliliği arttıran en önemli husus; bir ürünün olgunlaştığı dönemde hasat edilmesidir.

EKONOMIK VERIMLILIK ADINA YAVRU AKYALARI GERI SALDIK

Ekonominin Temel Kuramı

Sonsuz olan ihtiyaçların, sınırlı olan kaynaklarla karşılanmasıdır. Bu sebeple sınırlı kaynakların en verimli şekilde kullanılması bir zorunluluktur. Bu zorunluluğa uyulmadığı zaman bazı bireylerin kaynaklardan yeterince istifade edemeyeceği açık bir gerçektir. Böyle olunca da sınırlı kaynakların bulunması zorlaşacağından fiyatları artacaktır. Ürünün kıtlığı bir sorunken, fiyatının artması da ayrı bir sorunu gündeme getirecektir. Kıt olan ürün bir gıda maddesiyse, bu üründen yararlanamayan kişiler için bir de sağlık sorunları ortaya çıkacaktır. Sorunlar bu şekilde zincirleme şekilde devam ederken, verimsizlik ve kaynakların kötü kullanımı sorunu büyüyecektir. Yani şu an içinde bulunduğumuz durumun ekonomik tarifi budur.

Bu sebeple balık avlarımızda makul anlamda ekonomik olgunluğa ulaşmış boyların avlarını yapmalıyız.

EKONOMIK VERIMLILIK ADINA YAVRU AKYALARI GERI SALDIK

Balık Avında Makul Anlamda Ekonomik Olgunluk Nedir

Bir balığın o bölgede bulunabilecek en büyük boyunun avının yapılmasıdır. Büyük balıklar için dünyada genel kabul görmüş ekonomik boy 3 Kg civarıdır. 3 Kg daki temel ölçüt; av yapan 3 – 4 kişinin ihtiyacını karşılayacak miktardır. 3 Kg balığı avlayan 3 – 4 avcı oturup 3 Kg balığı tüketerek karnını doyurabilir.

EKONOMIK VERIMLILIK ADINA YAVRU AKYALARI GERI SALDIK

En fazla 20 – 100 Kg boylara ulaşabilen bir balık 3 Kg civarı avlanması normal kabul edilmektedir. İstisna türler için boy yasakları konularak bu kuralın dışına çıkılmakta ve o balıkların korunması amaçlanmaktadır. Eğer sportif anlamda amatör balıkçılık yapılıyorsa, balığı korumak adına avlanacak balık için kişisel adet sınırlamaları getirilebilir. Biz her turda sadece bir büyük balık avı yaparak kişisel adet sınırlamamızı yapmaktayız.

Ayrıca balık avı turlarımızda bizim için büyük balık 10 – 20 Kg arası ve üstü balıklardır. Eğer katılımcı balığı almak istemezse, avın geri salınması en doğru yaklaşım olacaktır. Balık avı turuna balık avı yapmak için çıkarız. Yoksa avladığımız balığı her şartta alıkoyalım diye çıkmayız. Avı yaptıktan sonra, av katılımcı tarafından istenmiyorsa, salınması kişilerin daha üst düzey avcılar olması açısından da çok önemlidir.

Bizim için 3 Kg altı bir balık hedef balık avı değildir. Bu sebeple büyük balık avının hangi aşamasında olursa olsun bu tür balıklar oltaya takıldığında geri salarız. Bu durum bizim yaygınlaştırmaya çalıştığımız av anlayışımızdır.

İkinci Akya’yı Bıraktık Videosuhttps://dai.ly/x27amn6

Ekonomik Verimlilik Adına Yavru Akyaları Geri Saldık

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

EKONOMIK VERIMLILIK ADINA YAVRU AKYALARI GERI SALDIK için 2 cevap

  1. Ali der ki:

    Küçük Akya Balıklarını denize bırakmanın ne kadar faydası var?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Küçük Akya yavruları bizim avladığımız 10 Kg civarı Akyalar olana kadar pek çok üreme faaliyetine katılırlar. Bunun sonucunda binlerce yavru Akya denizdeki yaşama katılır. Bu balık bolluğu anlamına gelmektedir. Bu durum her balık için geçerlidir. Akıllı, faydalı ve ülke çıkarlarını her şeyin üstünde tutan insanlar ufak balıkları ekonomik boya ulaşana kadar avlamazlar. Bunu yapmak için yasal zorunluluklara da ihtiyaçları yoktur. Tek kural şudur:

      YİYİN, İÇİN İSRAF ETMEYİN.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.