DIP RAPALASIYLA LAGOS AVI

Dip Rapalasıyla Lagos Avı :

Sabah erkenden Adrasan Sahilinde buluşup tekneye bindik. Balık avı için açılmaya başladık. Yemlik Palamut için olta çekiyorduk. İlk gün teknede Murat, Büşra ve 2,5 yaşındaki kızları vardı. Hava biraz rüzgarlı olduğu için açıklara doğru dalga fazlaydı. Adrasan Koyu civarından fazla ayrılmadan avımıza devam ettik. Balon balığı dışında başka balık avı yapamadık.

DIP RAPALASIYLA LAGOS AVI

İkinci gün sabahı Murat yalnız geldi. Büşra ve ufaklık bir önceki günkü dalgadan ve sıcaktan rahatsız oldukları için gelmemişti. Murat ile açık denizde Palamut avı yapmaya karar verdik. Adrasan Fenerinden çıkar çıkmaz, yönümüzü açık denize vererek açılmaya başladık. Adrasan Fenerinden iki mil açıldığımızda, büyük bir Palamut sürüsüne denk geldik. Palamut sürüsü oynak yaptığı için uzak mesafelerden bile fark edilebiliyordu. Sürünün etrafından geçerek Palamut avlamaya çalıştık. Ama her sürüye yaklaştığımızda, dalarak yer değiştiriyorlardı. Bu şekilde üç, beş denemeden sonra, sırtı çekerek avlamaktan vazgeçtik. Murat’ın yanında getirdiği kendinden ağır olan at-çek rapalasıyla, at-çek yapmaya başladık. At-çek yapmamız da bir sonuç vermeyince, yönümüzü Sulu Adaya çevirdik. Sulu Adada da bir çok yerde oynaklar olmasına rağmen bir türlü balık rapalalara gelmiyordu.

DIP RAPALASIYLA LAGOS AVI

Sulu Adada bir buçuk saat sırtı çektikten sonra, Adrasan Koyuna doğru dönüşe geçtik. Dönüş yolunda da kısmetimizde bir değişiklik olmadı.

DIP RAPALASIYLA LAGOS AVI

Üçüncü gün öğleden sonra turu yapmaya karar verdik. Öğlen 16.00 gibi Adrasan Sahilinden tekneye binerek Sulu Ada istikametine doğru hareket ettik. Adrasan Fenerine kadar Palamut için yüzey sırtısı çektik. Adrasan Fenerini geçtiğimizde yüzey rapalalarını topladık.

Dip Sırtısıyla Büyük Balık Avı Yapmaya Karar Verdik

Dip rapalası kullanarak hazırladığımız dip oltalarını denize bıraktık. Dip sırtısı çekmeye başladık. Henüz beş dakika olmadan kaloma akmaya başladı. Oltanın çekmesine ve balığın olta üzerindeki çekme etkisine bakınca, gelen balığın Balon Balığı olduğunu anladık. Balığı oltadan çıkararak denize geri bıraktık. Yeniden oltaları denize bırakarak yolumuza devam ettik.

DIP RAPALASIYLA LAGOS AVI

Yolda Suat Yiğit ve Namık Vatansever’e rastladık. Onlarda bir balıkçı teknesi ile balığa çıkmışlardı. Onlarla selamlaşıp biraz ilerlediğimizde, oltanın kaloması yeniden hızla akmaya başladı. Bu kaloma hızına bakılacak olursa, bu gelen Balon Balığı değildi. Oltaları toplamaya başladık. Birazdan balık tekneye yaklaştığında, gelen balığın Kum Lagosu (Kum Gridası) olduğunu gördük. Kum Lagosunu görünce Murat çok sevindi. Üç günlük dolaşmanın sonunda Kum Lagosu avlamıştık. Kum Lagosunu tekneye aldığımızda, Murat’ın keyfine diyecek yoktu.

JIGGING YONTEMIYLE TROFE LAGOS AVI

Jigging Yöntemiyle Trofe Lagos Avı Videosu:https://youtu.be/sSAZFO5iG_Y

Dip Rapalasıyla Lagos Avı

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI HIKAYELERI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.