DENIZLERIMIZ BEREKETLI OLSUN

Denizlerimiz Bereketli Olsun :

DENIZLERIMIZ BEREKETLI OLSUN

Denizlerin bereketli olması için kıyıların balıklara bırakılması gerekir. Kıyılar balıkların üreme ve beslenme alanları olmalıdır. En azından 3 – 5 sene kıyılarda kimse hiç bir şekilde av yapamamalıdır. 3 – 5 sene kıyılar nadasa bırakıldıktan sonra, kıyılarda sadece at çek ve zıpkın avcılığının dışında hiç bir şekilde av yapılmasına izin verilmemelidir. Kıyılarda at-çek ve zıpkınla av yapacak kişilerin de sıkı bir eğitimden geçirilerek sertifika sahibi olması sağlanmalı ve kıyıların korunması görevi bu kişilere verilmelidir.

Diğer bütün amatör ve profesyonel balıkçıların kıyılardan 200 – 300 m uzakta avlanmasına izin verilmelidir. Bazı yerlerde profesyonel balıkçı daha da açık sularda avlaması sağlanmalıdır. Ayrıca ağ, parakete ve diğer bütün toplu avcılık yöntemlerine son verilmelidir. Avlanan balık limitler dahilinde olmaması durumunda, geri bırakmaya imkan vermeyen hiç bir avlanma yöntemi kullanılmamalıdır. Bütün balıkçılık yöntemleri büyük balık avı üzerine kurulmalı ve ufak balık büyüklerin yemi olarak kabul edilmelidir. Ya da ufak balık avına kota konulmalı ve o limitlerin dışında ticari avcılığı yaptırılmamalıdır.

DENIZLERIMIZ BEREKETLI OLSUN

Amatör balıkçı kendi ihtiyacı dışındaki balığın avını yapmamalıdır. Burada önemli olan adet bazında avlanacak balık miktarını azaltıp, birim balığın kilosunun artması sağlanmalıdır. Büyük balık avı özendirilip, sportif balıkçılığa kayış sağlanmalıdır. Amatör balıkçılar büyük balık avına özendirilerek, denizden alacakları adet azaltılmalıdır. Adetsel azalma balığın çoğalması anlamına gelir.

DENIZLERIMIZ BEREKETLI OLSUN

Yakala Bırak Avı Yaygınlaştırılmalı

Avlanan balıklar 20 – 30 Kg seviyesine kadar çıkarılarak, balık doygunluğu yaratılarak tut bırak balık avı yöntemi yaygınlaştırılmalıdır. Balık bırakma kültürünün yerleştirilmesiyle daha fazla kişinin balık avından yeterli tatmini sağlaması hedeflenmelidir.

Balık miktarı istenilen bolluğa ulaşınca balık avı turizmi yaygınlaştırılmalıdır. Balık avı turizmi sektör haline getirildikten sonra, bir çok pilot bölgede garantili VIP balık avı turları düzenlenerek, turizmde konaklama gün sayısı arttırılmalı ve kişi başına elde edilecek gelir on bin dolarların üzerine çekilerek, bu bölgelerdeki otel yıldız sayısı 7 veya 10 yıldız düzeyine getirilmelidir. Turizm ekonominin lokomotifi olmalıdır.

Denizlerimiz Bereketli Olsun

Büyük Balık Avı Videosuhttps://youtu.be/ZYTrT3n9-K0

Denizlerimiz Bereketli Olsun

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

DENIZLERIMIZ BEREKETLI OLSUN için 2 cevap

  1. Ali der ki:

    Abi teşekkür ederim. Senin çabaların sayesinde balıklar çoğalıyor. Balık avlayıp yukarı aldıktan sonra ne kadar zamanda geri bırakmak gerekir? Fotoğraf ve video için zaman var mı?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Bu işten geçimimizi sağlayacaksak, öncelikle bizim balığı koruyup insanlara örnek olmamız gerekir. Bunu yapabilmenin en doğru yolu da büyük balık avıdır. Büyük balık avı psikolojisi gereği belli boydan sonra ve belli bir balık avı doyumundan sonra insanlar balığı geri bırakmayı tercih eder hale gelmektedir. Büyük balık avı, ufak balıkların büyümesine fırsat vermesi açısından, balık bırakmak da insanları daha üst düzey avcı yapması açısından balığın çoğalmasına katkı sağlar.

      Avlanan balık bırakılacaksa, bence hiç yukarı alınmadan, teknenin yanında fotoğraf ve video işleri bitirilerek hiç vakit kaybedilmeden geri salınmalıdır. Gecen her saniye balığı canlandır ve dinlendirme zamanını geciktirmektedir. Balık teknenin yanına geldiğinde olabilecek en kısa sürede kanca çıkarılıp, kendine gelmesi sağlanıp geri salınmalıdır. Ayrıca balığı derin suda salmanın da bir avantaj olduğunu düşünmekteyim.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.