BU SINARIT PESIMIZDEN KOSTURMAKTAN YORGUN DUSTU

Bu Sinarit Peşimizden Koşturmaktan Yorgun Düştü :

BU SINARIT PESIMIZDEN KOSTURMAKTAN YORGUN DUSTU

Balık avı yemlik balık için yüzey sırtısı çekerek başladı. Koy çıkışında yüzey rapalalarını topladık. Büyük balık için dip sırtısı çekmeye karara verdik. Dip Rapalası kullandığımız takımları suya bıraktık.

BU SINARIT PESIMIZDEN KOSTURMAKTAN YORGUN DUSTU

Dip sırtısıyla; Sinarit, Lagos, Akya ve Barakuda avı yapmayı hedefliyorduk. Sulu Adaya giderken yolda oltamıza takılan ufak Lagos, Lokum Balığı ve Balon Balıklarını geri bırakarak yolumuza devam ettik.

BU SINARIT PESIMIZDEN KOSTURMAKTAN YORGUN DUSTU

Sulu Adanın Beş Adalar Tarafında Kaloma Hızla Boşalmaya Başladı

Sulu Adaya vardığımızda, adanın Adrasan’a bakan tarafındaki büyük taşın önünde dolaştık. Genellikle orası iyi av verir. Oradan umudu kesince adanın güney tarafına geçtik. Güney tarafına 20 -25 suyundan yaklaşmaktayken, kaloma hızla boşalmaya başladı.

"BU

Balığın çekiş şiddetine bakılacak olursa, bu bir Sinarit’ti. Tekneyi rölanti hızında taşlık bölgeden açığa doğru uzaklaştırdık. Tekneyi açığa alırken Sinarit bir süre kalomayı boşaltmaya devam etti. Motoru durdurduğumda sanki Sinarit de yorulmuş gibiydi. 5 kg Sinarit ufak bir balıkmış gibi, hiç direnmeden geldi. Sanki, rapalayı ilk fark ettiğinde uzun bir mesafe kat etmişti. Bu şekilde hızla gelip rapalaya atladığı için yorgun düşmüştü. Ayrıca Sinarit’i dışa alma çabamızda yorulmuştu.

BU SINARIT PESIMIZDEN KOSTURMAKTAN YORGUN DUSTU

Taş Balığı Avında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çok değerli olan Sinarit avı bizim için çok kolay olmuştu. Genellikle bu kadar kolay Sinarit avı yapmak mümkün olmaz. Sinarit rapalayı atladığı an avcıyı gafil avlayabilir. Hemen en yakın taşa girerek alınmasını imkansız hale getirebilmektedir. Bu sebeple çok uyanık davranıp, Sinarit geldiğinde hemen taşlardan uzaklaşmak gerekir.

"BU

Özellikle aşağıda altı boş büyük taşların olduğu bir alanda dolaşıyorsanız, ne pahasına olursa olsun Sinarit veya Lagos atladığında hemen taşlardan uzaklaşmalısınız. Tam bu noktada “Sinarit veya Lagos’un oltaya geldiğini, nasıl anlayacağız?” diye sorduğunuzu duyar gibi oluyorum.

BU SINARIT PESIMIZDEN KOSTURMAKTAN YORGUN DUSTU

Büyük Balıkların Oltaya Yakalandıklarında Nasıl Davranırlar

Sinarit ve Lagos oltaya atladığında çok büyük bir hızla, uzunca bir mesafe kat etmeye çalışırlar. Zaman geçtikçe Sinarit ve Lagos’un mücadelesi azalır. Sinarit’e göre, Lagos daha çabuk pes eder. Çoğu zaman Akya oltaya 2 – 3 dakika çok az asılarak peşinizden gelir. Bazen oltanın üzerine yüzerek, sizde kurtulmuş imajı bile yaratabilir. Nadiren çok asılır. Akya’nın hızlı asılması bile Sinarit ve Lagos’un ilk asılması kadar şiddetli değildir.

BU SINARIT PESIMIZDEN KOSTURMAKTAN YORGUN DUSTU

Bu Sinarit Peşimizden Koşturmaktan Yorgun Düştü

Akya, 3 – 5 dakika sonra şoktan çıkınca çıldırır. İşte, Akya bütün marifetini bu aşamadan sonra gösterir. Akya için asıl mücadele 3 – 5 dakikadan sonra başlar. Büyük balık avına çıkmışsanız yanılıp, balığın oltaya atladığı ilk 5 dakika boyunca kalomayı sıkmaya kalkmayın. İlk 5 dakika sabit kalomada kalın. İlk anlarda “bu balık küçük” deyip kalomayı sıkmaya çalışırsanız, sonu % 90 ihtimalle hüsran olur. Balık avı başlangıcında, balığa uygun olarak ne kaloma ayarladıysanız, o kalama da kalmak en doğrusudur. Kalomanın sıkı olduğunu düşünüyorsanız biraz gevşetebilirsiniz. Aksine sıkmayın. Kalomayı sıkmak yerine, kalomanın boşalmasına izin verin. Unutmayın, makinede ki onca ip misina balıkla mücadele içindir.

"BU

Büyük balık avında, oltada hiçbir aşamada boşluk bırakmayın. Avı hissetmek için oltanız sürekli gergin olsun. Balık çekmek isterse, kalomadan istediği kadar zaten çekebilir. Olta belli bir gerginlik olduğu sürece, balığın davranışları konusunda yorum yapabilirsiniz. Unutmayın, balıkla olan iletişim, oltanın gergin olması ile sağlanabilir.

BU SINARIT PESIMIZDEN KOSTURMAKTAN YORGUN DUSTU

SINARIT AVI

Sinarit Avı Videosuhttps://youtu.be/g61Y4JloziE

Bu Sinarit Peşimizden Koşturmaktan Yorgun Düştü

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI HIKAYELERI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.