Balon Balığının Yeme Refleksi

Balon Balığının Yeme Refleksi :

Balon Balığı bilinenin aksine her şeyi yiyen bir balık olmayıp, sistem dışına çıkan her canlıyı yok eden bir balık türüdür. Aynı köpek balıkları gibi hareket ederler. Adeta normalin dışına çıkan canlıların kurtulmak için yaptığı çabalardan ve ortamda oluşan kan kokusundan rahatsız duyar bir yapıları var. Bunu bugün avladığımız balıklarda gördük.

Balon Balığının Yeme Refleksi

Bugün Burak ile çıktığımız balık avı turunda 5 Kg Sinarit avından hemen sonra az ileride oltaya Balon Balığı takıldı. Balon Balığını teknenin yanına çektiğimizde, rapaladan kurtarmak için yorulmasını beklerken 3 – 4 Kg civarı balon balıkları sürüsü teknenin etrafında dolaşmaya başladı. Bir süre dolaştıktan sonra rapalaya takılı olan Balon Balığının ufak çırpınmalarından rahatsız olup doğalarının gereğini yaparak saldırıya geçtiler.

Yorulmasını beklediğimiz Balon Balığını gözümüzün önünde yemeye başladılar. Bunu daha öncede görmüştüm. Yorulduktan sonra oltadan çıkarıp bıraktığımız Balon Balığı dalamayınca, aradan bir iki dakika da geçince yemeye başlamışlardı. Bugünde yaptıkları aynıydı. Sistem dışına çıktığını düşündükleri bir balığı doğaları gereği yiyorlardı.

Balon Balığının Yeme Refleksi Videosu

Balon Balığının Yeme Refleksi

Sistem Dışı Olan Balon da Olsa Yenir

Bu olaydan hemen sonra oltamıza takılan aynı boy Balon Balığının yorulmasını beklerken 3 -4 Kg civarı Balon Balıklarının Sürüsü geldi. Oltaya takılan Balon Balığını rapaladan kurtarıp denize bıraktık. Bıraktığımız Balon Balığı normal hareketleri ile dalmaya başladı. Dalarken hafif kanaması olmasına rağmen, ona hiç dokunan olmadı. Sürünün arasından geçerek dalmaya devam etti. Bu iki olayda gösteriyor ki, Balon Balıklarının doğal yeme refleksi “sistem dışına çıkan balıkların yok edilmesi” şeklinde kendini göstermektedir.

Benzer olayı geçmiş bir tarihte yaptığımız Karagöz Balığı avında da görmüştük. 16 m derinliği olan bir merada avlanıyorduk. Oltaya takılan Karagöz Balığını yukarı çekerken 6 -7 m altımızda Balon Balıkları sürüsü dolaşıyordu. Oltayı çekerken avımızı onların arasından hızla geçirerek kurtarmak gerekiyordu. Bazen biz yavaş kalınca Karagözleri yiyorlardı. Genellikle balıkları sağlam bir şekilde Balonlardan kurtarabiliyorduk. Ufak Karagöz geldiğinde geri bırakıyorduk. Geri bıraktığımız Karagöz normal hareketlerle dalıyordu. Balon Balığı sürüşünden hiçbirisi o Karagöze dokunmuyordu. Karagöz salına salına Balon Balığı sürünün arasından geçip dibe iniyordu. Biraz önce yemek için saldırdıkları balık o değildi sanki. Çünkü Balon Balığının derdi olağan dışı davranan balıkları yemekti. Normal davranlarla bir dertleri yoktu.

Akya Oltasına Takılan Balon Balığı: https://youtu.be/XsYRodc_4m4

Balon Balığının Yeme Refleksi

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI HIKAYELERI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Balon Balığının Yeme Refleksi için 2 cevap

  1. Burak Gülyanar der ki:

    Benim için şahit olması zor bir durumdu. Belgesel gibi bir video oldu…

    • Menderes Yahşi der ki:

      Balon Balığının yeme refleksini anlatabilmek ve bu canlıların yok yere öldürülmelerinin anlamsızlığını göstermek adına yapılması gerekendi. Ayrıca Balon Balıkları bu duruma düşmüş balıklara bir kere atak yaptıktan sonra geri bıraksak da affetmeyeceklerdi. Bunun daha vahşi örneklerini denizde çıplak gözle izledim. Onları videoya alsam o görüntüler çok daha vahim olurdu.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.