BALIK AVI TURU

Balık Avı Turu :

BALIK AVI TURU

Balık Avı Turu İçin Rezervasyon

Adrasan’da büyük balık avı yapmak amacıyla düzenlediğimiz balık avı turuna katılmak isteyenlerin öncelikle, rezervasyon yaptırması gerekmektedir. Balık avı turu rezervasyon bilgilerini, cep telefonundan kısa mesaj (GSM) olarak gönderebilirsiniz. Balık avı turu rezervasyon mesajınızda;

a- Katılımcı isimleri,
b- Sabah turu veya akşam turu bilgisi,
c- Tarih ve gün bilgisi,
d- Özel olarak belirtmek istediğiniz detay bilginin bulunması gerekir.

BALIK AVI TURU

Yabancı katılımcılar için bu belge Turizm İzin Belgesi olan tur rehberi tarafından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl/İlçe Müdürlüklerinden alınır. Bu belge üç gün geçerlidir. Tur esnasında mutlaka teknede bulunmalıdır.

Bu bilgiler cep telefonumuza kısa mesaj geldiğinde rezervasyon defterimize kaydınızı yaparız. Kayıt işleminden sonra size hesap bilgilerimizi kısa mesaj olarak göndeririz. Bu hesaba ödemenin tamamını havale yapabilirsiniz. Balık avı turu rezervasyon işlemleri yapıldıktan sonra yapılması gereken, balık avı tur tarihini beklemektir.

BALIK AVI TURU

Balık avı tur tarihine birkaç gün kala telefonla irtibata geçerek, son detayları görüşmekte fayda vardır. Bir çok kişiyle değişik detayları konuştuğumuz için bazı özel talepleri kaçırmamak adına son bir görüşme faydalı olmaktadır.

Balık avı turu için sizden; 10 adet VMC marka 4.0 üçlü kanca getirmenizi istiyoruz. Troling makine ve kamışını, kurşun takımları biz tedarik ediyoruz. Eğer Jig ve/veya Troling makineniz ve kamışınız varsa ve turda kullanmak isterseniz getirebilirsiniz. Ayrıca kişisel ihtiyaçlarınızı, yiyecek ve içeceğinizi, şapka, güneş koruyucusu ve ilaçlarınızı ve bunun gibi kişisel ihtiyaçlarınızı getirmenizi tavsiye ederiz.

BALIK AVI TURU

Rezervasyon tarihi geldiğinde balık avı turu için Adrasan Sahilinin sol tarafında, Changa ve Sinemis Pansiyonun önünde buluşup, buradan tekneye binerek balık avına başlıyoruz.

BALIK AVI TURU

Changa ve Sinemis Pansiyonun önüne nasıl gelirsiniz?

Adrasan Meydanına geldiğinizde tabelaları takip ederek sahil istikametine döneceksiniz. Tabelaları atlayıp köy meydanına girdiyseniz jandarma karakolundan sola sahil istikametine dönün. 100 m sonra tabelaları takip ederek gireceğiniz yola bağlanarak sahile gidebilirsiniz.

Sahil istikametine saparak 2 km ilerlediğinizde camiyi ve önünde büyük çınar ağacının bulunduğu kavşağı göreceksiniz. Sola dönerek (Bizim evin bulunduğu yer) 2 km daha yola devam edeceksiniz.

2 km sonra dere kenarına ulaşacaksınız. Dere kenarında Boncuk Marketin tam karşısında, dereyi arabayla geçebileceğiniz bir köprü göreceksiniz. Bu köprüyü arabanızla geçerek 50 m ilerde Changa ve Sinemis Pansiyonun önünde sahile ulaşmış olacaksınız. Burası buluşma noktamız olacak.

BALIK AVI TURU

Balık Avı Turu Yemlik Balık İçin Yüzey Sırtısı Çekerek Başlıyor

Arabayı Changa ve Sinemis Pansiyonun önünde uygun bir yere park ederiz. Sonra, malzemelerimizi eksiksiz bir şekilde tekneye yükleriz. Böylece hasretle beklenen balık avı turuna başlayabiliriz.

Balık avı turu sahilden 300 m açıldığımızda başlar. Önce Palamut için 7 cm yüzey rapalasıyla hazırladığımız yüzey sırtılarının çekeriz. İki tane tur istikametimiz vardır. Ya pırasalı Ada, Ya da Sulu Ada istikameti. Her ikisi de Adrasan’dan 4 – 5 mil uzaktadır.

Yüzey rapalalarından oluşan oltalarımızı çekerek bu iki istikametten birine yol alırız. Yol boyunca Palamut Avı devam eder. Bu seçimi; hava ve rüzgarın durumu, balık yoğunluğu, yapılmak istenilen balık avı tur şekli, kişisel talepler ve bunun gibi etkenler belirler.

Balık Avı Turuna Yemli Dip Sırtısıyla Devam Ederiz

Yüzey rapalasından oluşan yüzey takımlarıyla Palamut avı yaparız. Sonra Palamut’u bütün olarak yem yaptığımız yemli dip sırtısı çekme sansımız olacaktır. Yemli dip sırtısıyla temelde Akya avı yapmayı amaçlarız. Akya avının dışında yemli dip sırtısına; Sinarit, Lagos, Fangri, Trança, Wahoo, Barakuda, Lambuka, Domuz Balığı, Trança, Fangri ve Balon Balığı da gelebilir.

Balık Avı Turuna Rapala ile Dip Sırtısıyla Devam Ederiz

Önce Palamut veya Zargana avı yapamaya çalışırız. Eğer katılımcılar dip sırtısı yapmak isterse yemlik balık avıyla hiç uğraşamayabiliriz. Koy Çıkışında dip rapalası kullanarak dip sırtısı ile balık avı turuna devam edebiliriz.

Dip sırtısını 15 – 30 m aralığındaki derinlikte kıyı şeridine paralel giderek yaparız. Tekne hızımız 2 – 4 mil arasıdır. Dip sırtısı suyun 17 – 23 derece arası olduğu zamanlarda daha verimli olur.

Dip rapalasıyla yaptığımız dip sırtısında ağırlıkla Sinarit ve Lagos avı yaparız. Zaman zaman dip sırtısına Sarı Kuyruk Akya, Akya, Lambuka, Barakuda, Wahoo, Domuz (Yasemin) Balığı, Büyük Orkinos, Tral ve Balon Balığı da gelir. Genellikle kış ayları dip sırtısı için daha verimlidir.

Dip rapalası ile, dip sırtısı için http://www.adrasanbalik.com/dp-sirtisi/.html link’inden detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Balık Avı Turu Jigging Yöntemiyle Devam Eder

Dip rapalası ile dip sırtısı yapmak yerine balık avı turuna jigging yöntemiyle de devam edebiliriz. Jigging ile balık avı için sakin ve fazla akıntının olmadığı bir deniz uygun olacaktır. Sabah ve akşam saatlerinde Adrasan denizi genellikle sakin olduğundan, jigging ile balık avı yapmak için uygun ortam oluşmaktadır. Bu saatlerin balık zamanı olması jigging avını verimli hale getireceği açıktır.

Jigging yöntemi ile balık avı için http://www.adrasanbalik.com/jigging/.html link’inden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Dip Sırtısında Çözülmesi Gereken Sorunlar

  • Kaloma bilgisi,
  • Balığın bulunduğu derinliğin tespiti,
  • Takımların belli derinlikte sabit çekilebilmesi,
  • Balığı avlayabileceğimiz hızın tespiti,
  • Olta çekilen alandaki dip yapısının bilinmesi,
  • Takılan takımların kurtarılması,
  • Balığın taştan çıkarılmasıdır.

Kaloma Bilgisi

Olta makinesinin belli bir gücü çekebilecek şekilde ayarlanmasıdır. Bu gücün üzerinde gelen çekme güçlerinde veya darbelerde makinenin boşalması esasına dayanır. Konuyla ilgili detaylı bilgiyi bulabileceğiniz link: https://www.adrasanbalik.com/balik-avinda-kaloma-ayari/.html

Balığın Bulunduğu Derinliğin Tespiti

Balığı avlamak için balığın bulunduğu derinlikte olta çekmek gerekir. Bunun için en doğru yöntem balığın bulunduğu derinliğin tespit edilmesidir. Bunun amaçla bir balık bulucu kullanılabilir. Ya da değişik derinlikler çekilerek denemelere yapılabilir. Balık nerede oltaya vurmaya başlamışsa, doğru derinlik orasıdır. Av esnasında derinliğin değişebileceğini her zaman göz önünde bulundurmak gerekir.

Takımların Belli Derinlikte Sabit Çekilebilmesi

Balığın bulunduğu derinliği bulduktan sonra, önemli olan bu derinlikte oltayı sabit çekebilmektir. Avın başarısını sağlayacak olan budur.

Takımı belli bir derinlikte sabit çekebilmek için öncelikle derinlikleri bilmek gerekir. Eğer derinlikleri daha önceki tecrübelerimizle bilmiyorsak, derinlikleri görebileceğimiz bir balık bulucu kullanabiliriz. Önce balık bulucu yardımıyla bölge taranarak derinlik tespiti yapılır. Sonrasında da olta çekilmeye başlanır.

Oltanın belli bir derinlikte sabit çekilebilmesi için, ya belli bir ustalık derecesinde olmak gerekir. Ya da oltayı sabit bir derinlikte çekebilmemizi sağlayacak daldırıcı aparatlar kullanmak gerekir.

Takımları belli bir derinlikte sabit çekebilmek için uzun gagalı dip rapalası, dip kurşunu, downrigger ve bunun gibi aparatlar kullanılabilir. Tecrübeli olan avcılar dip sırtısını kurşun ağırlıklarla da yapabilirler. Kurşun ağırlıkla dip sırtısında hangi derinlikte sabit kalacaklarını belirleyen temel faktör tekne hız olacaktır.

Takımın hangi derinlikte olacağını belirleyen en önemli etken tekne hızıdır. Kurşun ağırlıklarla yapılan dip takımlarda, hız fazlaysa takım yukarı gelir. Hız azalınca dibe inmeye başlar. Daldırıcı aparatlarla belli derinlikleri sabit çekmek mümkündür. Ama daha derine inmek istersek, daldırıcı aparatların üst kısmına kurşun ağırlık ilavesi yapılmalıdır. Bu durumda artık tekne hızı oltanın bulunacağı derinliğin tespitinde birinci etken olur.

Balık Avının Kendine Has Kuralları vardır

Bu yöntemleri kullanarak balık avı turu devam ederken en önemli şey, teknede balık avı yaptığımız için balık avı kurallarına uygun davranmamız gerekir. Balık avı kuralları, balık avının sağlıklı ve verimli geçmesi için göz ardı edilmemesi gereken tecrübeler bütünüdür. Balık avı tecrübelerimiz arttıkça, kurallar daha yeni formlara bürünür.

Eşiyle Büyük Balık Avı Keyfinin Videosu: https://youtu.be/GBKTI-VBv24

Balık Avı Turu

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

BALIK AVI TURU için 6 cevap

  1. MEHMET ALTINIŞIK der ki:

    Merhabalar Menderes bey önümüzdeki haftalarda 3 kişi olarak av yapmak istiyoruz. Bizim için cumartesi ve pazar günü uygun olacaktır.

    • Menderes Yahşi der ki:

      Hafta sonlarına talep fazla olduğu için çok önceden güne karar verip rezervasyon yaptırmak daha doğru olacaktır. Genellikle hafta sonları aylar öncesinden dolar. Ayrıca rezervasyon mesajlarına hızlı cevap vermemiz adına cep telefonundan mesajlaşmak daha doğru olacaktır. Günümün 10 – 14 saati denizde geçtiği düşünülürse web sitesine bakma şansım ancak akşamları veya boş günlerde mümkün olabilmektedir.

      Büyük balık avı turunda yemli dip sırtısı ile av yaptığımız için teknede 2 kişi ile av yapmak daha verimli olmaktadır. Yem balığı avı yaparken iki olta kullanırız. Ama büyük balık avına geçtiğimizde bir olta ile ava devam ederiz. Katılımcılar oltayı belli zaman dilimlerinde tutarak ava iştirak ederler.

      Büyük balık avında tek olta çekmenin avantajları nelerdir? Link: https://www.adrasanbalik.com/buyuk-balik-avinda-tek-olta-cekmenin-avantajlari-nelerdir/.html

  2. Aykut Akyıldız der ki:

    Başka bölgelerde büyük balık avı turu bulmak niçin bu kadar zor? Neden internette her yerde sizin site önde çıkıyor?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Büyük balık çok masraflı, fazlaca bilgi ve tecrübe isteyen bir iştir. Nispeten kişiye özel turlar şeklinde yapılması daha doğrudur. Bu durumda oluşan ücret katılımcılara yüksek gelmektedir. Büyük balık avında iki kişinin katılacağı özel bir turun güncel rakamı 1.200 TL nin altında olmaması gerekir. Bu rakamın altında büyük balık avı yapılması mümkün değildir. Bu aşamada en büyük zorluk müşteriye erişebilmektir. Bunun yolu interneti çok iyi kullanmaktan geçmektedir. Güncel ve çok iyi dizayn edilmiş bir web sitesine ihtiyaç vardır. Bu web sitesinin ön sıralarda gözükür olması çok önemlidir. Bunu yapabilmek için başarılı avlara imza atmak ve bunları en göz alıcı şekilde web sitenizde sergilemeniz ve çok faydalı bir içerikle sunmanız gerekir. Bu aşamada editörlük bilgisi ve becerisi ön plana çıkar. Bütün bu sayılanları eğer kendiniz yapmayıp bir web master’a yaptıracaksanız kazancınız bu işe yetmez. Mutlaka kendiniz yapmalısınız.

      Yukarıda web sitesi kısmında belirttiğim sebeplerden dolayı ön planda çıkmaktayız. Web sitemizi kendimiz yaparız ve temel amacımız balıkçılık camiasına Adrasan balık avı turlarında edindiğimiz tüm bilgiyi aktarmaktır. Bu sayede peşimizden gelecek olanların işini kolaylaştırmaya çalışırız. Web sitesi yapacak olan arkadaşlara web sitemiz bir örnek teşkil etmektedir. Web sitemiz özgün, benzersiz ve faydalı içeriklerle doludur. Dileyen herkes balık avı konusunda kendi bilgilerini ve tecrübelerini web sitemizde paylaşabilir. Amaç web sitesinde faydalı bilgilerin arttırılarak başvuru kaynağı olmasını sağlamaktır. Bütün bu özellikler Google tarafından öncelikle aranan özelliklerdir. Bu yapıya sahip web siteleri ön sıralara yükseltilmektedir.

  3. Süleyman Öztürk - Can Soysal der ki:

    Jig yapmak istiyoruz. 2 kişiyiz. Antalya da yaşıyoruz ve çalışıyoruz. Pazarları uygunuz ve balığa çıkmak istiyoruz.
    0533.2379772

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.