AVLADIKLARI AKYA ONLARI BUYUK BALIK AVCISI YAPTI

Avladıkları Akya Onları Büyük Balık Avcısı Yaptı :

Akya avı için ailecek balık avı turlarımıza katılan Arıkan ailesi ile Adrasan Sahilinin sol tarafında buluşup, tekneye bindik. Palamut çaparilerini, Adrasan koyunun ortalarına doğru denize bıraktık. Adrasan’da çok güzel bir gün başlıyordu. Teknemiz tertemiz Adrasan denizinin sularını yararak ilerlerken. İlk Palamutlar oltalarımıza takılmaya başlamıştı. Adrasan Koyu içinde ve koyun dışında Palamut avına devam ettik. Teknede balık avının keyfi, her Palamut avından sonra daha da artıyordu. Arıkan ailesi her Palamut avından sonra, Akya avı için daha da bileniyordu. Dokuz adet yemlik Palamut avlayınca yönümüzü, Akya avı yapacağımız Gemliyik Koyuna doğru çevirdik.

AVLADIKLARI AKYA ONLARI BUYUK BALIK AVCISI YAPTI

Gemliyik Koyunun açığında tekneyi durdurup Akya oltasının hazırlığına başladık. Birkaç gündür Gemliyik Koyunda Akya avlıyorduk. Duyan Akya avı için buraya gelmişti. Uzun zamandır burayı bu kadar kalabalık görmemiştim.

TEKNEDE BIRDEN FAZLA OLTAYI KARISTIRMADAN CEKME YONTEMI

Akya oltaları hazır olunca oltaları sırayla denize bıraktık. Uygun derinliğe inecek şekilde saldım. Oltaları denize bırakma işlemi bitince, kıyıya paralel 40 – 60 m suyunda dolaşmaya başladık. Daha üç dakika olmamıştı. Tolga beyin oltasının kaloması hızla boşalmaya başladı. Oltanın çekiş hızına bakılacak olursa, Akya oltaya takılmıştı. Tolga bey oltayı çekmeye başladı. Eşinden diğer oltayı alarak hızla topladım. Artık Tolga beye yardım edebilir hale gelmiştik.

Tolga beyin oltayı çekmekte çok zorlandığını görünce, oltayı istedim. Oltayı kontrol ettiğimde bir şeylere takılmış olduğunu anladım. Dibe takılıp kopmuş bir parakete veya dipte koparılıp bırakılmış bir balık ağı gibiydi. İşin garip tarafı çektikçe yukarıda geliyordu. Hafif yollu kafa vuruşları da var gibiydi. Oltayı, 30 kg Akya çekiyormuş gibi çekmeye başlayınca, çevredeki herkesin dikkatini çekmişti. Herkes bize doğru yönelmiş oltayı çekişimizi seyre dalmışlardı. Oltayı yukarı almaya başladığımda, arkamızda olta atmış Mustafa ağabeylerin oltaya takılmış olduğunu fark ettik. Oysaki oltayı salarken Mustafa ağabeylerin çok açığından geçmiştim. Muhtemelen Akya mücadeleye başladığında o tarafa doğru çekmişti. Böylece oltaların takılmasına sebep olmuştu. Bu takılmayı fırsat bilerek kendini oltadan kurtarmıştı. Mustafa abi ile oltaları birbirinden kurtardık. Sonra yemi tazeleyip, Akya avına devam ettik.

AVLADIKLARI AKYA ONLARI BUYUK BALIK AVCISI YAPTI

Gemliyik Koyunda bir, iki tur attık. Oltalardan birine bir kere Balon Balığı vurdu. Tam bu esnada da Atilla telefon geldi. Atıcı 2 den Ahmet Atıcı’nın Pırasalı Adada iki Akya çektiğini söyledi. Bunun üzerine Gemliyik Koyunu bırakarak Pırasalı Adaya doğru yol almaya başladık.

Pırasalı Adada dolaşmaya başlayalı yarım saat olmuştu. Atilla’nın Akya çektiğini gördük. Onların etrafında dolaşarak Akya ile olan mücadelelerini ve Akya’yı tekneye alışlarını seyrettik. Aldıkları Akya 6 – 7 kg arasıydı. Bir saat dolaşmamıza rağmen bir sonuç alamadık. Gemliyik Koyuna doğru dönmeye karar verdik.

Gemliyik Koyuna girmeden oltaları toplayıp kontrol ettik. Sonra oltaları tekrar denize salarak mağaralar yakınından Gemliyik Koyuna giriş yaptık. Tam bu esnada kaloma şiddetle boşalmaya başladı. Bu sefer Akya Tolga beyin eşinin oltasına gelmişti. Hemen oltayı kontrol etmek için istedim. Oltanın üzerinde Akya’nın olduğunu anladım. Fakat oltanın da taşlara temas etmekte olduğunu hissettim. Oltayı taştan kurtarmak için aldım.

AVLADIKLARI AKYA ONLARI BUYUK BALIK AVCISI YAPTI

Akya oltadaydı. Ama olta taşlara sürtüyordu. Oltayı taştan kurtarmamız gerekiyor” diyerek. Tolga beyden bütün güçleriyle diğer oltayı dibe takılmadan toplamalarını istedim. Eğer acele etmezsek birkaç dakika sonra Akya şoktan çıkacaktı. Şoktan çıkınca da oltayı kopararak, mavi derinliklerde kaybolup gidecekti.

Tolga bey Akya’nın oltada olduğunu öğrenince büyük bir hızla oltayı toplamaya başladı. Bende, Tolga beyin oltayı toplarken açtığı boşluktan tekneyi geri vitese takarak uzaklaştırmaya çalışıyordum. Akya’nın oltayı taşa sürttüğü yer 20 m aşağıda, balkon yaparak 45 metrelere düşen bir yapıydı. Bunu bildiğim için, balkon yapan yerin köşesine doğru tekneyi çıkartmaya çalıştım. Bir yandan da Akya’nın 20 m aşağıdaki balkondan 45 m derine doğru hareketlenmesi için dua ediyordum.

Akya derin suya doğru dalmaya çalışırsa, benim oltayı taştan çıkarmama çok yardımcı olacaktı. Tam bu düşüncelerle balkonun köşesine yaklaşırken, Akya şoktan çıkarak kalomaya hızla asılmaya başladı. O an da Akya’yı taştan kurtardığımızı anladım. Tolga beyde diğer oltayı toplamıştı. Tekneyi biraz daha derin suya aldım.

Takılma problemini halledip tekneyi av için güvenli mesafeye almıştık. Akya ile ilk mücadelesini yapması için oltayı Tolga beye verdim. Tolga bey ailesinin de desteğiyle Akya ile mücadeleye devam ederken tekneyi iyice açığa aldım. Sonra motoru kapayarak sessizlik içinde Akya avı mücadelemize devam ettik. Tolga bey, büyük bir istek ve keyifle Akya ile mücadele ederken doğal olarak yoruldu. Onu dinlendirmek ve Akya’yı olabildiğince yukarı almak için oltayı ben sardım. Teknedeki heyecanı ve mutluluğu görmek gerekirdi. Tolga bey biraz dinlenince oltayı tekrar ona verdim. Birazdan Akya teknenin altından dönerek yukarı doğru gelmeye başlamıştı. Teknede heyecan tepe yapmıştı. Akya’nın büyüklüğü karşısında, Arıkan ailesinin heyecanı kontrolden çıkmıştı. İnsanlar bu kadar büyük balık karşısında ne yapacaklarını şaşırmışlardı. İnanılmaz değişik duyguları peş peşe yaşanıyordu. İnanılacak gibi değildi. Bizim denizlerimizde bu kadar büyük balıklar var mı?

Avladıkları Akya Onları Büyük Balık Avcısı Yaptı

Video çekmek için fotoğraf makinesini çıkarmıştım. Fakat, teknedeki heyecanın havasına kapılarak, deklanşöre basmayı unutmuşum. Bu yüzden videoyu Akya’yı tekneye aldıktan sonra tekrar çekmek zorunda kaldığımızdan, Akya’nın tekneye çıkış sahnesini çekemedim.

Avladıkları Akya Onları Büyük Balık Avcısı Yaptı

BUYUK BALIK AVI KEYFI

Trança Avı Videosu: https://youtu.be/mM1GVGqsjYo

Avladıkları Akya Onları Büyük Balık Avcısı Yaptı

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI HIKAYELERI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.